Luk

Lasse S. missede straffe i hård FA Cup-skæbne

| FA Cup | 2 kommentarer

Lasse Sørensen og MK Dons førte i det 94. minut mod Burnley, der udlignede og sidenhen vandt FA Cup-duellen i straffesparkskonkurrence. 

Lasse Sørensen startede på midtbanen for League One-mandskabet MK Dons, der lørdag gæstede Burnley i 1/32-finalen af FA Cup.

Premier League-mandskabet kom til kampens første gode chance, da Johann Gudmundsson sendte en afslutning tæt forbi det højre målhjørne efter et lille kvarters spil.

Få minutter efter ramte Burnley-angriberen Ashley Barnes kassen med sin afslutning midtfor mål, men gæsternes målmand fik reddet skuddet, der sad for centralt i målet.

I stedet kom de undertippede gæster ganske overraskende foran efter en halv times spil. Lasse Sørensen satte et angreb, der havnede i venstre side, hvor Stephen Walker sendte et indlæg i feltet.

Det forlængede Scott Fraser til den bageste stolpe, hvor Cameron Jerome stangede bolden i nettet ved roden af den fjerneste stolpe.

Den scoring var også forskellen på de to hold, da de gik til pause.

Udligning i 94. minut

Syv minutter inde i anden halvleg var Lasse Sørensen ved at blive noteret for et oplæg, da han spillede Stephen Walker fri i højre side af feltet.

Han sparkede fladt mod det korte hjørne, men det havde Will Norris læst, så han reddede afslutningen.

20 minutter før tid forsøgte Sørensen sig selv fra distancen, da han tog sig af et frispark. Afslutningen strøg dog et par meter over kassen.

Burnley havde generelt svært ved at få etableret et pres, der skulle fremtvinge en udligning.

Ashley Barnes fik dog muligheden et kvarter før tid, da han blev spillet i dybden og afsluttede mod den fjerneste stolpe. Den ramte han godt, men desværre for Burnley-angriberen var det stolpe ud.

Dermed lignede det, at Lasse Sørensen og co. skulle skabe pokaloverraskelsen, men i det 94. minut dukkede Matej Vydra op ved den bageste stolpe efter en dødbold og fik skrabet bolden i nettet til 1-1.

I den forlængede spilletid blev der ikke scoret yderligere, og dermed skulle kampen afgøres fra ellevemeterpletten. 

Her skulle Lasse Sørensen sparke som den tredje, men det blev ikke en succesfuld oplevelse for danskeren, der måtte se sin afslutning til højre blive reddet.

Det samme gjorde holdkammeraten Ben Gladwin, og dermed blev de to skurke i straffesparkskonkurrencen, som Burnley vandt 4-3.

Dermed er Premier League-holdet klar til 1/16-finalen af turneringen.

West Bromwich snublede fra pletten

West Bromwich var også i problemmer, da de ligeledes gæstede et League One-mandskab, nemlig Blackpool. 

Her skulle Premier League-mandskabet bruge et straffespark ti minutter før tid for at fremtvinge en udligning og et 2-2-resultat mod Blackpool efter 90 minutter.

Den forlængede spilletid hjalp ikke med at finde en afgørelse, og dermed skulle også dette opgør afgøres ved straffesparkskonkurrence. 

Her blev Matheus Pereira skurken, da han brændte det afgørende straffespark for West Bromwich. 

Dermed er Blackpool videre FA Cup'en efter en 3-2-sejr i straffesparkskonkurrence. 


Af Andreas Roesen
Mandag 8. marts