Luk

Lasse Vibe holder med IFK: FCK er favorit

| Europa League | 13 kommentarer

Infoboks

Elfsborg - IFK Göteborg
Allsvenskan (27/09)
YouBet 1,95 3,55 3,65
Oddset 2,05 3,50 3,40
bet365 2,05 3,50 3,40

FC Midtjyllands Lasse Vibe kalder FC København favorit mod Vibes tidligere klub IFK Göteborg, som han holder med i torsdagens kamp. 

Når FC København torsdag gæster IFK Göteborg i Europa League, må den danske klub påtage sig favoritværdigheden.

Det mener FC Midtjyllands Lasse Vibe, som har et indgående kendskab til begge klubber – FCK som rival i toppen af 3F Superligaen og Göteborg for sine mange år i klubben, som han forlod til fordel for FCM i januar.

- Der er ingen tvivl om, at FCK er favorit, og det er jeg da også overbevist om, at de selv mener, de er, siger Vibe til bold.dk.

- FCK har bedre spillere, en bredere trup og er en større klub. Det har de bevist over de seneste mange år, så de kan ikke gemme sig og undgå at påtage sig favoritværdigheden.

- Selv hvis IFK Göteborg ville have opbakning fra lægterne fra klubbens fantastiske fans, så ville FCK stadig være favorit.

Holder med Göteborg

Lasse Vibe og FCM er selv blandt de danske klubber, som i disse uger kæmper for succes i Europa, og Vibe understreger, at han håber på succes til de øvrige danske klubber.

Lige i FCK's kamp mod Göteborg forholder det sig dog ikke sådan.

- Jeg holder normalt altid med de danske hold i Europa, uanset om det er FCK, Brøndby, AGF eller hvem det er, for det giver bedst mening, da vi skal skrabe flest mulige point hjem til dansk fodbold, men lige i dette tilfælde er det en undtagelse.

- Jeg kan ikke lyve omkring, at jeg holder med IFK i sådan en kamp, og så må jeg tage de knubs, det giver at bekende kulør og afsløre, at man for en gangs skyld holder med det danske holds modstander.

Göteborg har haft en meget svingende sæson, hvor holdet har tabt et hav af kampe i Allsvenskan, har skiftet træner, men også vundet den svenske pokalturnering.

Mens Vibe peger på FCK som favorit, erkender han også, at det er svært at blive klog på, hvilket niveau Göteborg præcis er på. 

- Det er rigtig svært at sige, hvor Göteborg står, og hvad FCK går i møde. Det er et hold under opbygning, som har tabt mange point i år i Allsvenskan, men nu har fået tilført nogle rutinerede spillere.

- De rutinerede spillere er måske ikke helt kommet i gang endnu, og det taler selvfølgelig til FCK's fordel. Det er svært at sige, hvor de er, og jeg tror også, det er svært for FCK at blive kloge på, hvad de skal møde, siger Vibe til bold.dk.

Kampen spilles torsdag klokken 18.00.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Mikkel Nøhr
Søndag 27. september
Lørdag 26. september