Luk

Laudrup: UEFA burde have afblæst kampen

| EM | 53 kommentarer

Infoboks

Danmark - Finland 0-1
EM Gruppe B
60' 0-1 Joel Pohjanpalo
74' 0-1 Pierre-Emile Højbjerg

Michael Laudrup mener, at UEFA burde have truffet beslutningen om, at Danmarks kamp mod Finland ikke skulle genoptages, for spillerne fik et valg, der reelt ikke var et valg, siger han.

Danmarks kamp mod Finland var afbrudt i knap to timer på grund af Christian Eriksens frygtelige ulykke, men opgørets resterende 50 minutter blev færdigspillet lørdag aften.

UEFA oplyste, at spillerne havde ønsket at spille den færdig, efter de havde talt med Christian Eriksen, der var blevet indlagt på Rigshospitalet.

Efter kampen fortalte landstræner Kasper Hjulmand, at Danmark havde fået valget mellem at spille kampen færdig lørdag aften eller søndag klokken 12, og at det var umuligt for flere spillere at færdiggøre opgøret.

Michael Laudrup rettede efter kampen skarp kritik af UEFA, som ifølge ham burde have afblæst kampen og truffet beslutningen for spillerne.

- Når sådan nogle ting sker, så er man (som spiller, red.) i sine følelsers vold, og der har man ikke overskud og overblik til at tage vigtige beslutninger. Der skal være nogen, der siger ‘nu gør vi det her - og nu stopper vi her', siger Michael Laudrup til TV3+.

- Man tager en beslutning så tæt på så stor en følelsesmæssig begivenhed, og det er det, jeg synes, der er forkert. Der skulle man (UEFA, red.) bare have sagt: 'Vi spiller selvfølgelig ikke mere i aften, og så skal vi nok finde ud af de muligheder, der er'.

- Om man så skulle spille de sidste 50 minutter i morgen aften, i overmorgen eller den skulle blive 0-0. Det var sådan noget, man kunne finde frem til.

- Jeg synes, det var forkert, det holder jeg fast i. Men når det nu skulle være sådan, så er det utroligt flot af spillerne, at de kunne gå ud og finde det der overskud.

- De får et valg, som ikke er noget rigtigt valg. Spil videre i aften eller spil i morgen klokken 12. Det synes jeg – undskyld – ikke er noget valg.

- Mange af spillerne kommer ikke til at sove meget, og skal de så stå op klokken otte og være i Parken klokken 10? Det giver ingen mening, siger Michael Laudrup.

Danmark tabte kampen med 0-1.


Af Sara Margren

53 kommentarer

Lugano 09:50          
100% enig.
Bødlen1880 09:52          
Fuldstændig enig. Det er en skændsel!
1128stbrn 09:54          
Enig med Mister
Mathews 09:56          
- De får et valg, som ikke er noget rigtigt valg. Spil videre i aften eller spil i morgen klokken 12. Det synes jeg – undskyld – ikke er noget valg.

Jamen hvad er alternativet? Finland har jo altså også et kampprogram, de skal have til at gå op, med en ny kamp på onsdag.
jomic... 09:56          
Illusionen om et valg. Det er så svag ledelse at overdrage og gemme sig bag spillernes "egen" beslutning. Mennesker der går igennem den slags oplevelser skal beskyttes, ikke stilles overfor to dårlige valgmuligheder.

Forskellige muligheder:
- stop kampen, resultat 0-0
- Hvis der skal spilles. Udskyd flere kampe i gruppen, så det er muligt at give spillerne mulighed for at komme sig (Det er to dage at hente ift. afslutning af de sidste grupper). Alle vil forstå det.
DarkEZ 09:57          
Præcis det jeg har skrevet i andre tråde og er 100 % enig med Laudrup
Badbonez 10:03          
Helt enig….

Mister mere og mere for fodbold….landshold spillerne skulle med det samme have fået "fri" og Fundet ro. Det var tydeligt at se det patetiske i at kampen skulle spilles. Spillerne var slet ikke tilstede og kampen skulle have været et x….gad godt kende den egentlige beslutning om hvorfor kampen skulle spilles…umoden beslutning at spille.

Og idag oversvømmer medierne totalt….kvalmende.

Ønsker Christian og hans nærmeste fred og ro.
Torsdag 5. august
Onsdag 4. august