Luk

Lauritsen med fuld tid i flot Dinamo-sejr ude

| Europa League | 0 kommentarer

Rasmus Lauritsen spillede alle 90 minutter i Dinamo Zagrebs udebanesejr på 3-0 over belgiske Genk. Andetsteds scorede Declan Rice igen i West Hams sejr.

Europa League var tilbage på sendefladen torsdag aften, da Genk hjemme tog imod kroatiske Dinamo Zagreb.

Genk havde tidligere FC Midtjylland-spiller Paul Onuachu med fra start til at prøve og score deres mål overfor blandt andet danske Rasmus Lauritsen i Dinamo-forsvaret.

Det var gæsterne, der startede bedst, og efter ti minutter kom de også foran.

Luka Ivanusic blev fundet af Mislav Orsic midt for målet, og hans venstrebenshug fandt nederste højre målhjørne og dermed 1-0.

Lige inden pausen skulle der så blive endnu mere at lune sig på for Lauritsen og co., da de fik tilkæmpet sig et straffespark. Her har de 27-årige Bruno Petkovic, som plejer at eksekvere sikkert, og det var også tilfældet her.

2-0 til Dinamo og pausen faldt lige herefter.

Hjemmeholdet fra Genk havde altså en del at hente fra anden halvlegs begyndelse, og de tog da også det meste af boldbesiddelsen – mål blev det bare ikke til.

Efter tyve minutter i anden halvleg faldt kampens afgørelse så, da Daniel Munoz fik det røde kort for Genk og i samme moment begik straffe.

Dinamo sendte nok engang Petkovic til pletten, og nok engang blev resultatet et mål. De kroatiske gæster var nu på 3-0, og med en mand i overtal, var det svært at se, hvor comebacket skulle komme fra.

Det gjorde det da heller ikke, for der kom ikke flere mål i kampen efterfølgende.

Dinamo og Lauritsen, som spillede hele kampen for gæsterne og var med til at holde nullet, tager tre point med sig hjem til Kroatien, hvor de kan se på en gruppestilling som toer med tre point.

I samme gruppe mødtes West Ham og Rapid Wien i London, og her blev det til en 2-0-sejr til hjemmeholdet på endnu et mål i turneringen af Declan Rice og så af Said Benrahma.

West Ham topper dermed Gruppe H med seks point efter to kampe.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Mandag 6. december