Luk

LBK-helt: Troede aldrig FCK skulle kaste langt

| 3F Superliga | 49 kommentarer

Infoboks

Lyngby - FC København 2-2
Superligaen Grundspil
42' 0-1 Jonas Wind
58' 1-1 Mathias Hebo Rasmussen
69' 1-2 Lukas Lerager
70' 2-2 Mathias Hebo Rasmussen

Lyngbys Mathias Hebo blev helten mandag aften med to scoringer i 2-2-kampen mod FC København, som han ikke troede skulle kaste lange indkast. 

To gange var Lyngby bagud mandag aften mod FC København, men begge gange kom bundholdet tilbage i kampen takket være to scoringer fra Mathias Hebo, der dermed sikrede et tiltrængt point til holdet. 

Særligt i første halvleg blev Lyngby sat under pres af lange indkast fra FC København, og det overraskede Mathias Hebo, der ikke havde forventet, at københavnerne skulle til at kaste langt.

- På dødbolde og indkast gør vi dem for farlige. De har fået nyt våben FCK. Jeg troede aldrig, at de ville begynde at kaste lange indkast, men det gør de lige pludseligt, og det kunne de også finde ud af, siger Mathias Hebo. 

Han glædede sig over, at holdet ikke faldt sammen, da de kom bagud, ligesom sidste rundes 0-4-nederlag mod Brøndby. 

- Jeg synes, vi viste god gejst. I modsætning til Brøndby-kampen faldt vi ikke sammen. Vi jagtede den, selvom vi kom bagud 0-1. Vi kom rigtigt godt ud til anden halvleg, og vi fik lavet nogle gode ting med løb mod deres bagkæde og fyldt feltet op. 

- Vi lærte fra Brøndby-kampen, at det vigtigste var at holde liv i kampen. Det fik vi gjort, så vi ikke pludseligt var bagud med to, tre eller fire mål. Så ville det have været lange 30 minutter. 

'Glad for jeg ikke sidder i VAR-vognen'

VAR kom i slutningen af første halvleg i fokus i forbindelse med et annulleret FCK-mål og et efterfølgende straffespark til de hvidklædte gæster.

Mathias Hebo ville dog ikke deltage i koret af kritikere af systemet, selvom han ikke mener, at der var straffespark. 

- I kampen synes jeg ikke, der var det store straffe. De har nok bedre forstand på det i VAR-vognen, end jeg har. Det er bare ærgerligt, at vi både skal stå og vente på offside-målet forinden og straffesparket. 

- VAR er nyt, og jeg er glad for, at jeg ikke sidder ude i den vogn, for jeg tror ikke, det er så nemt. Straffesparket blev dømt, og vi må have tillid til, at det var rigtigt. 

'Kan man mod FCK, kan man mod de andre'

Selvom det ene point ikke rykker det store i tabellen, hvor Lyngby nu har ti point op til redning, så giver det alligevel lidt øget tro på tingene, når man kan tage point mod FC København. 

- Jeg synes, vi kan spille mod de fleste hold. Det kunne vi se mod FCK. Selv på en svær bane fik vi lavet nogle fine kombinationer og gode angreb. Kan man det mod FCK, så kan man nok også mod de andre hold. Vi kan gå herfra med oprejst pande.

- Jeg er måske lidt ekstra glad, fordi jeg lavede to kasser. Det er lang tid, siden jeg har gjort det. Så for mig var det også lidt forløsende, fordi jeg har kæmpet lidt med målene, ligesom vi generelt har gjort i Lyngby.

- At lave to mod FCK er dejligt og endnu dejligere, hvis vi havde fået tre point, men præstationen giver os noget at arbejde videre på, siger Mathias Hebo. 

Nu venter fem kampe af grundspillet, og her skal Lyngby møde SønderjyskE, Randers, FC Midtjylland, FC Nordsjælland og AC Horsens. 

Mathias Hebo vil ikke komme med et delmål for de fem kampe. 

- Det er så kedeligt at sige. Vi er så kedelige efterhånden os fodboldspillere, men vi tager en kamp ad gangen. Så må vi se, hvad der sker. Vi vil hjertens gerne vinde de næste fem kampe og have 15 point mere, men vi må tage det, som det kommer.

- Nu har vi SønderjyskE ude næste gang, og vi må finde noget af det samme frem igen med gejst og godt spil, selvom banerne er lidt svære for tiden, fortæller Lyngby-midtbanespilleren.

Første kamp af de fem er på udebane mod SønderjyskE mandag.

Støt Lyngby Boldklub - forudbestil din 100-års jubilæumstrøje


Af Jonas Dalgård og Andreas Roesen

49 kommentarer

Farlig69. \ 11:17          
Sjovt tænkte det samme igår under kampen... er det virkelig Horsens taktiker fck er reduceret til ? Udover det kan jeg virkelig ik forstå FCK´s taktik med at spille med 2 kant spillere som top angribere ? De kom jo virkelig ik til meget mod lyngby og skulle endnu engang have dommer hjælp i flere situtationer for at komme til decideret mål chancer... ellers var det bar en masse tidlige indlæg de kom med... så man skulle tro Ståle stadig var træner ;)
Nicodemus 11:19          
Farlige69:
De kom jo virkelig ik til meget mod lyngby og skulle endnu engang have dommer hjælp i flere situtationer for at komme til decideret mål chancer... ellers var det bar en masse tidlige indlæg de kom med... så man skulle tro Ståle stadig var træner ;)
?? Bundu alene brændte 3 direktører.

FCK blev frakendt en korrekt scoring for en fejlagtig offside kendelse (2.gang i år).

Fischer blev frataget en friløber, som selv Frimann indrømmede var en fejl at den ikke blev dømt.

Et straffespark som kunne dømmes, blev dømt... og du ævler om dommerhjælp? er du ok?
Hesteklapper 11:23          
Ja "byens hold" er tydeligvis begyndt at spille jysk fodbold.
Nicodemus 11:28          
En lidt mere vidende person vedr. FCK, ville vide at Claudemir også kunne kaste bolden langt... Kvist ligeså... Problemet ligger i 2 ting... 1) har man en spiller der kan kaste langt 2) får man et indkast tæt på baglinjen
km2014 11:33          
FCK har altid gjort det når de havde spillerne til det. Eks Wendt og Kvist var gode til det og det blev udnyttet. Fra Kvist til Bartolec tiden har de ikke haft nogle eksperter.
Forskellen er nok bare at i Horsens trænede man spillerne til det, men ikke i FCK.
km2014 11:34          
Nicodemus: Er der kommet nogen beviser på Nelsson var onside?
Bobby Wrenøe 11:35          
Byens Hold har fået "jysk" træner ....

Nu var det en stor del af taktikken imens JT var i FCM, så det skulle da være mærkeligt at han ikke ville forsøge at bruge det i FCK.

Dertil kan man have flere meninger - personligt synes jeg det er ok [u]også[u]at kunne dette. Men ikke hvis det bliver hele den offensive identitet som nogen "jyske" klubber har haft.

Selv LFC har jo investeret i indkast -> dermed er det vel blevet lidt mere "legitimt"
Fredag 26. februar
Torsdag 25. februar