Luk

Leaks: Ødegaards far fik millioner af Real

| La Liga | 14 kommentarer

Infoboks

Sevilla - Real Madrid
La Liga (22/09)
bet365 2,50 3,80 2,50
NordicBet 2,50 3,75 2,55
Oddset 2,50 3,80 2,60

Martin Ødegaards far fik et kæmpe millionbeløb for at blive ungdomstræner i Real Madrid samtidig med sin søns skifte, afslører Football Leaks.

Football Leaks kan mandag afsløre, at Martin Ødegaards far landede en personlig millionkontrakt med Real Madrid samme dag, som sønnen skiftede til klubben.

Norske VG har fået adgang til diverse dokumenter gennem Football Leaks, der viser, at Hans Erik Ødegaard sikrede sig en kontrakt, som inklusiv bonusser løb op i cirka 25 millioner danske kroner som assistenttræner for Real Madrids U11-hold.

Martin Ødegaard skiftede til Real Madrid tilbage i januar 2015, og hans far var på det tidspunkt assistenttræner i Mjøndalen fra næstbedste række i Norge. Senior Ødegaard kunne ifølge VG ikke spansk på det tidspunkt, men fik altså job i Reals ungdomsafdeling.

Hans Erik Ødegaards årsløn lå angiveligt på 100.000 euro, hvor resten af trænerne på samme niveau tjente godt 12.000 euro om året.

Hans Erik Ødegaard stoppede i jobbet i Real Madrid i 2017, da Martin Ødegaard rykkede til Heerenveen på leje, men det er uklart, hvorvidt faren har betalt pengene tilbage til Real Madrid, som en klausul i kontrakten har krævet.

VG har forsøgt at få en kommentar fra Hans Erik Ødegaard og Real Madrid, blandt andet om millionbonussen var et lokkemiddel til at få sønnen til klubben. Ingen af parterne er vendt tilbage på henvendelserne.

Læs hele VG's historie her.

Læs hele Politikens historie her.


Af Sara Margren

14 kommentarer

camara 10:44          
Topfodbold er bare råddent, så simpelt er det.

Penge penge penge, er det eneste det drejer sig om.
Madridismo.eu 10:47          
Camara helt enig. Det sker mange steder, er jeg bange for. Fx Neymars far ifm. skiftet til Barcelona.
sacrabosco 10:53          
Ro på - der var kun bonus, hvis Reals U11 vandt CL.
AaBager 11:09          
Det er da et klogt træk at profitere på sine aflagte geners talent. Ja, det ville da nærmest være dumt andet.
Snigskytten 11:12          
Havde gjort det samme.
voldstiv 11:28          
Jada tænk bare og få lov at træne RM u12 på fuldtid. må da være et klasse job
FC Nordsjælland 11:42          
Mon ikke det har noget at gøre med at Ødegaard var ret så ung og ønskede at få sine forældre med til Madrid og/eller at forældrene ikke ville lade ham rejse til Madrid alene?

Det er jo en praksis der er set mange andre steder - dog ikke altid at forældrene flytter med, men så får beløb så de meget hyppigt kan være til stede. Det bliver dog mærkeligt nok camoufleret som alt mulig andet. Jeg ved ikke om der står et el. andet lovgivning bag.

"Hvis den meget unge spiller x kommer til klubben giver vi den ene af forældrene et meget velbetalt job så de kan følge med til klubben som jo er i et fremmed land." Det er der vel ikke noget odiøst i som princip.
Lørdag 21. september
Fredag 20. september