Luk

Leeds sejrede med tre til sidst og er videre

| Carabao Cup | 3 kommentarer

Infoboks

Cardiff - Brighton 0-2
Carabao Cup
9' 0-1 Jakub Moder
55' 0-2 Andi Zeqiri
Leeds - Crewe 3-0
Carabao Cup
79' 1-0 Kalvin Phillips
85' 2-0 Jack Harrison
90' 3-0 Jack Harrison

Leeds sikrede sig videre avancement i Carabao Cuppen, da de slog Crewe fra League One ud, der ellers kæmpede flot. Det endte dog med 3-0. Brighton er også videre.

Tirsdag skulle Premier League-klubben Leeds i aktion i Carabao-cuppen mod upåagtede Crewe fra League One, hvor de har fået en skidt start og ligger tredjesidst efter fire kampe.

Leeds kom derfor ikke overraskende ind til kampen med en del ændringer i start-11'eren fra weekendens 2-2-opgør med Everton. Blandt andet blev angrebsesserne Patrick Bamford og Raphinha sparet.

Crewe viste sig imidlertid at være dygtige til at forsvare, og de holdte 0-0 frem til pausen trods et naturligt stort spilovertag til Leeds.

Et godt stykke ind i anden halvleg skulle vi da også, inden det forløsende mål for Leeds så også kom – efter at Bamford blandt andet var blevet nødt til at komme på banen undervejs.

Det var dog kampens anfører for Leeds, Kalvin Phillips, der stod for målet med godt ti minutter af kampen tilbage.

Phillips kom først på et hjørnespark med højreskøjten og drejede den ind via keeperen i Crewe-målet, William Jaaskelainen.

Med lidt møje og besvær lykkedes det altså Leeds at komme på 1-0, men derefter cementerede de også sejren med 2-0-målet, der afgjorde sagerne endeligt.

Jack Harrison var manden bag målet, der kom efter en kontra, hvor Crewe havde satset stort med alle mand fremme og dermed måtte se Harrison køligt schippe bolden over målmanden.

3-0 nåede det også at blive inden lukketid, da Harrison igen straffede Crewe med en flot, hård afslutning på en retur fra Crewe-målmanden.

Leeds formåede dermed at undgå straffesparkskonkurrence og i sidste ende kvalificere sig komfortabelt til 1/16-finalerne i Carabao Cuppen.

Andetsteds var en anden Premier League-klub også i aktion i form af Brighton, som var på en lidt sværere opgave på papiret ude mod Cardiff.

De vandt dog 2-0 med et reservespækket mandskab og er dermed sammen med Leeds ligeledes videre til næste runde i 1/16-finalerne.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Søndag 24. oktober