Luk

Leicester klarede skærene trods danskermål

| FA Cup | 1 kommentar

Infoboks

Brentford - Leicester 1-3
FA Cup
6' 1-0 Mads Bech
46' 1-1 Cengiz Ünder
51' 1-2 Youri Tielemans
71' 1-3 James Maddison

Mads Bech Sørensen bragte Brentford foran, men Leicester kom stormende tilbage i anden halvleg og vandt 3-1 i FA Cuppens fjerde runde.

Brentford nåede hele vejen til semifinalen i Carabao Cuppen efter at have slået adskillige Premier League-hold. Og i søndagens fjerde runde af FA Cuppen fik de lov at bide skeer med endnu et, da Leicester kom på besøg.

Hos Brentford sparede Thomas Frank nogle af de rutinerede kræfter, men der var fundet plads til både Mads Bech Sørensen og Mads Roerslev i startelleveren af klubbens danske kontingent.

Hos Leicester var billedet delvis det samme. Kasper Schmeichel var blandt de, som slet ikke var med i London. Det var ej heller Jamie Vardy, som er røget på skadeslisten.

Leicester overrumplede Brentford ved at komme til et par nærgående forsøg allerede i de første minutter, men det var alligevel Brentford, som hurtigt kom foran.

Efter syv minutter dukkede danske Mads Bech Sørensen op på kampens første hjørnespark, og tæt under mål ved forreste dirigerede den 22-årige forsvarer bolden i mål til Brentford-føring.

Leicester havde en fin periode lige efter scoringen, og de var tæt på at svare igen ved Harvey Barnes, som dog fik sit skud fra venstresiden clearet nær stregen.

Leicester faldt dog herefter i tempo, og Brentford havde ikke de store problemer med at holde de dyre Premier League-drenge væk fra Luke Daniels’ mål.

Brentford havde et par gode muligheder for at øge føringen, og det var især tæt på lige inden pausen, hvor Leicester-keeper Danny Ward måtte nærme sig målhjørnet for at afværge et frispark fra Sam Ghoddos.

Brendan Rodgers havde formentlig givet sine spillere en opsang i pausen. I hvert fald kom de helt anderledes ud til anden halvleg, og der skulle gå mindre et minut før udligningen lå i nettet.

James Maddison tog sagen i egen hånd og afdriblede et par mand midt i banen, heriblandt Mads Bech, inden han spillede Cengiz Ünder fuldkommen fri på kanten af offside. Den tyrkiske lejesvend kvitterede ved at sparke Leicester på 1-1.

Gæsterne fortsatte med at lægge tryk på. Perez kom til et par store muligheder, inden Tarique Fosu-Henry fik ram på Youri Tielemans i feltet og begik straffespark.

Det ville belgieren selv tage sig af, og det gjorde han med bravour. Han sendte sikkert kuglen i nettet, og dermed var kampen fuldkommen vendt på hovedet i løbet af fem minutter.

Leicester fortsatte med at dominere, og Cengiz Ünder fik en kæmpe chance for at gøre det til 3-1. Kantspilleren blev sat op til frit skud i feltet, men sparketeknikken svigtede og bolden sejlede ufarligt forbi. Kort forinden var Mathias Jensen kommet på banen hos Brentford.

Med tyve minutter igen så Leicester ud til at lukke opgøret. Barnes driblede ind i banen og afsluttede lige på målmand Daniels, som dog fumlede med skuddet, så James Maddison kunne prikke riposten ind til 3-1.

Leicester kørte sejren hjem fra spids og er klar til femte runde i FA Cuppen, som byder på en hjemmekamp.
 


Af Casper Baunsgaard
Torsdag 4. marts
Onsdag 3. marts