Luk

Lenglet-penge kan afgøre Nancys skæbne

| International | 13 kommentarer
Lenglet-penge kan afgøre Nancys skæbne
Foto: Rasmus Lykke, lokalupdate.dk

Infoboks

Sevilla - Liverpool
Træningskamp (22/07)
bet365 4,20 4,00 1,72
Oddset 3,85 4,20 1,70

Franske Nancy kan blive tvangsnedrykket til den tredjebedste franske række, hvis klubben ikke får penge fra Sevilla for klubbens salg af Clement Lenglet til Barcelona.

I 2016/17-sæsonen spillede Nancy i Ligue 1, men i næste sæson kan holdet være helt nede i den tredjebedste franske række grundet rod i økonomien.

Det organ, som har ansvaret for at kontrollere klubbernes økonomi i fransk fodbold, DNCG, har således varslet tvangsnedrykning af Nancy, hvis klubben ikke får styr på finanserne. 

Ifølge Nancy er klubbens fremtid i hænderne på Sevilla. Nancy mener således, at klubben har adskillige millioner kroner til gode hos den sydspanske klub.

Nancy solgte i januar 2017 forsvarsspilleren Clement Lenglet til Sevilla, som solgte ham videre til Barcelona i sommeren 2018, og her mener Nancy, at klubben har penge til gode.

Ifølge både franske og spanske medier, blandt andre Marca, har Sevilla ikke betalt de 12 procents videresalgsklausul – svarende til knap 30 millioner kroner – til Nancy, og det er ellers penge, som kan sikre klubben mod at blive tvangsnedrykket.

Årsagen til, at Sevilla ikke har betalt pengene, er, at det er spilleren selv, som betaler frikøbsklausulen, hvis en klub køber ham fri, og dermed ser Sevilla det ikke som klubbens ansvar at betale Nancy pengene for klausulen. 

Get French Football skriver, at noget lignende skete i 2008, da Lens gik glip af et større millionbeløb, også fra Sevilla, da klubben solgte Seydou Keita til Barcelona. Her endte sagen hos CAS, og her vandt Sevilla sagen. 


Af Mikkel Nøhr

13 kommentarer

hollie 14:32          
Forbandet svineri. Håber du klarer skærene.
detinUretsehcnaM 14:37          
Det giver meget dårlig mening. Mener Sevilla, at fordi de i Spanien "køber sig selv fri" med den købende klubs penge, at de derfor ikke skal overholde nogle videresalgsklausuler? Transferbeløbet ender hos Sevilla i sidste ende alligevel. Og det er altid af det totale transferbeløb at en videresalgsklausul beregnes, ikke udover transferbeløbet... Hvis det er tilfældet indgår Sevilla jo også køb i "bad faith" (kender ikke det danske udtryk). De ved jo at de kan slange sig udenom, når de laver aftalen om videresalgsklausul?
MarcMP 14:44          
Selvom det er noget fusk, så giver det nu meget god mening.

Spilleren køber sig selv ud af sin kontrakt med klub A (Hvor pengene kommer fra, betyder egentlig ikke noget i den sammenhæng)
Han er derfor fri af Klub A og klubløb og vælger derefter at skrive kontrakt med klub B som "Free Agent", altså ikke et videresalg.

Sådan er sagen i CAS blevet set og det bliver nok det samme for Nancy - Dermed ikke sagt at det ikke er noget fusk og noget som UEFA/FIFA/De nationale forbund burde se nærmere på eftersom de jo godkender spillernes kontrakter og salg i sidste ende.
Sule12 14:45          
Det er svineri, hvis man ikke kan bruge videresalgsklausuler ifb. med videresalg fra spanske klubber, hvor frikøbsklausulen bliver aktiveret. I så fald skal klubben skrive det ind i en kontrakt med den afgående spiller også, hvilket jo er noget rod.
Binne7 14:51          
Ond tro! Det var også min tanke, at når man laver sådan en kontrakt og ved på forhånd at man ikke kan overholde den...
Navarone 15:12          
Det var også min tanke, at når man laver sådan en kontrakt og ved på forhånd at man ikke kan overholde den...
Men nu handler det jo ikke om hvorvidt de kan overholde den, men rettere om de er forpligtet til det. Og hvis kontrakten bliver ophævet og videresalgsklausulen dermed ryger, så er de ikke forpligtet til at betale en bøjet femøre. Sørgelig situation for Nancy, men Sevilla skal jo ikke betale almisser af den årsag.
Søndag 21. juli