LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Lerager om VM-jagt: Jeg skal være mig selv

| International | 14 kommentarer
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen udtager den ideelle VM-trup
Åge Hareide om Kvist og VM: Jeg er bekymret for alle dem, som ikke spiller
Thomas Delaney: Kom tæt på landholdets hjerte
Lerager om VM-jagt: Jeg skal være mig selv
Foto: Getty Images
Bordeaux-danskeren Lukas Lerager mangler endnu det endelig gennembrud på landsholdet, men satser på, at han kan kæmpe sig med i VM-truppen.

For knap et år siden blev midtbanespilleren Lukas Lerager for første gang udtaget til det danske A-landshold og fik debut med 25 minutter i en 1-1-testkamp mod Tyskland.

Siden var 24-årige Lerager en del af truppen til alle syv kvalkampe i resten 2018 og testkampene mod Panama og Chile i marts.

Derfor er det heller ikke det store chok for Lerager, at han er en del af den 35 mand store bruttotrup frem mod VM.

- Jeg snakkede med Jon (Dahl Tomasson, red) forleden, så det kom ikke som den helt store overraskelse, siger Lerager til bold.dk og mandagens udtagelse og tilføjer:

- Men det er til gengæld som altid meget dejligt at være en del af landsholdet, og jeg er rigtig glad for at se, der bliver holdt øje med mig.

Lerager har været en del af landsholdet i et års tid, men i ti mulige kampe er det blevet til beskedne tre indhop og 59 minutter på banen.

Heraf otte kvalminutter - i 4-0-sejren over Polen - hvorfor Lerager endnu ikke har fået sit gennembrud og kan regnes som sikker mand.

- For at være helt ærlig har jeg ikke fokuseret særligt meget på det endnu.

- Jeg vil selvfølgelig i 23 mandstruppen ligesom alle andre, men jeg kan ikke gøre så meget andet end at møde op i landsholdslejren og sørge for at præstere, siger Lerager og tilføjer:

- Alle skal arbejde hårdt herfra, hvis de vil med i den endelige trup, og for mig handler det egentligt bare om at mig selv og forsøge at vise mig frem fra min bedste side.

- Jeg er jo udtaget på de ting, jeg har vist på klub- og landshold indtil videre, så jeg skal ikke lave om på mig selv og forsøge at andet end jeg er.

Lerager møder sammen med klubkammeraten Martin Braithwaite ind i landsholdslejren den 28. maj. Her skærer landstræner Åge Hareide efter planen også ned i sin bruttotrup.

mikael@bold.dk

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Mikael Blond

14 kommentarer

Sule12 21:08          
Det ville stride mod Hareides tidligere udmeldinger såfremt Lerager ikke bliver inkluderet i 23-mands truppen. I øvrigt ville det heller ikke give mening, at kalde Lerager og Braithwaite ind til landsholdslejren, hvis de alligevel sies fra samme dag.
Dr.Syg 21:09          
Givet at han er inde i systemet på landsholdet og har præsteret ekstremt stabilt på sit franske subtop-hold, mon ikke han er sikker mand i den endelige trup?
jesperyellow 21:13          
Er han go? Kender ham slet ikke bortset fra 20 anonyme minutter fra landsholdet...
AndersUlv 21:31          
Er han boks-til-boks eller kontrollerende (Kvists plads)?
Har I set mine nøgler? 21:58          
Jeg bliver stadig totalt baffled, når der er en nyhed om Lerager, og jeg lige googler hans karriere. Det giver ingen mening, men man må bare lette på hatten.
Sule12 22:03          
Anders og Jesper,

han spiller som regel 8´er på klubniveau, men har været brugt som 6´er og sågar 10´er. Han er taktisk meget stærk og Åge prøvede ham da også af på 6´eren mod Panama omend det var for en kort stund. Personligt tror jeg sagtens han kan overtage Kvists plads på landsholdet og han vil tilmed bringe noget dynamik i forhold til afleveringer frem i banen.
Pindhunden 22:31          
Jeg har aldrig set en hel kamp med Lerager, men ud fra de få minutter på landsholdet har jeg svært ved at se, hvad han kan.
Jeg synes, at han har virket benovet og bange for at modtage bolden. Jeg Ville så meget hellere have Højbjerg eller Krohn med, da de begge tør have bolden mod selv se bedste modstandere.

Men jeg er klar over, at Lerager nok kan noget, som jeg ikke har set, og at landsholdets spillestil ikke er at varme bolden centralt på banen. Så måske vil Hareide bare have en løber, som står rigtigt og kan nå med i begge felter. Hverken Højbjerg eller Krohn er ret gode til at komme med i begge felter.
Tirsdag 22. januar
Mandag 21. januar