Luk

Leverkusen fuldendte vanvittigt 3-2-comeback

| International | 1 kommentar

Leverkusen kom hurtigt bagud 2-0 mod Ludogorets i Europa League, men på to scoringer af Kai Havertz vendte Leverkusen kampen på hovedet og vandt 3-2. Andreas Maxsø fik fuld til i Zürichs 1-0-sejr over AEK. 

Tyske Leverkusen tog torsdag aften hul på Europa League-gruppespillet med en udekamp mod bulgarske Ludogorets. 

Til opgøret havde udeholdet den tidligere Brøndby-målmand Lukas Hradecky med fra start, men den finske keeper skulle få en kedelig hovedrolle efter bare otte minutter. 

Claudiu Keseru sendte et frispark mod kassen fra kanten af feltet, men den finske målmand fik ikke parreret bolden ordenligt, og derfor sejlede bolden over stregen bag Hradecky, der bestemt ikke så godt ud i situationen. 

Da stadionuret rundede den halve time bragte hjemmeholdet sig yderligere foran, da et par hurtige afleveringer sendte Wanderson i dybden, og så kunne han spille Marcelinho helt fri på midten, der let gjorde det til 2-0. 

Første halvleg bød dog også på enkelte positive momenter for Leverkusen, og efter 38 minutter lavede unge Kai Havertz en fin piruette på kanten af feltet, inden han sparkede bolden i det lange målhjørne og reducerede til 1-2. 

Efter lidt mere end en times spil kom Leverkusen helt på omgangshøjde, da den svenske VM-spiller Isaac Kiese Thelin var først over en returbold i Ludogorets-feltet og scorede til 2-2. 

Fem minutter efter det udlignende mål fuldendte Leverkusen et fremragende comeback, da 19-årige Kai Havertz noterede sig for sin anden scoring i kampen med et flot langskud. 3-2 til Leverkusen. 

Opgøret bød ikke på yderligere scoringer, og derfor vandt Leverkusen en flot 3-2-sejr på to scoringer af stortalentet Kai Havertz. 

I gruppens andet opgør var danske Andreas Maxsø at finde i Zürichs startopstilling i kampen mod AEK Larnaca, der endte med 1-0-sejr til Zürich og Maxsø. 


Af Martin Schmidt
Søndag 24. januar
Lørdag 23. januar