Luk

Leverkusen moste sig tilbage mod AEK

| Europa League | 2 kommentarer

AEK Larnaca kom foran mod Leverkusen, men tyskerne sled sig tilbage i opgøret og vandt fortjent med 4-2. I Schweiz fik Andreas Maxsø fuld tid for Zürich, der slog Ludogorets med 1-0. 

Leverkusen stod torsdag aften over for græske AEK Larnaca i Europa Leagues gruppe A, og tyskerne skulle forsøge at rejse sig efter weekendens 4-2-nederlag til Dortmund i Bundesligaen. 

Det startede skidt for hjemmeholdet, da Ivan Trickovski midtvejs i første halvleg kunne bringe grækerne foran, da et indlæg lidt tilfældet landede foran ham, men han takkede for tilliden og scorede sikkert til 1-0. 

Kort før pausen var talentfulde Kai Havertz tæt på at bringe balance i regnskabet med en følt venstrebensafslutning, men offensivspillerens afslutning blev reddet. 

Minuttet efter tog Havertz revanche, da et flot gennemspillet Leverkusen-angreb i venstre side blev spillet ind foran, hvor han stod helt fri og sikkert sparkede bolden i nettet ved fjerneste stolpe. 

1-1 stod der derfor på lystavlen efter de første 45 minutter, men kort inde i anden halvleg fik Leverkusen vendt kampen på hovedet. 

I pausen skiftede hjemmeholdet nemlig argentinske Lucas Alario på banen, og angriberen skulle bare bruge fire minutter på at komme i fokus. En lang aflevering nåede frem til ham, og han prikkede bolden op i nettaget. 2-1 til Leverkusen. 

Leverkusen forsøgte at lukke opgøret definitivt med indskiftningen af Julian Brandt, men først i kampens sidste minut lykkedes det tyskerne at lukke til 3-1, da Lucas Alario scorede sit andet mål i kampen. 

I kampens overtid blev der alligevel bragt spænding tilbage i opgøret, da den bare 17-årige Dimitris Raspas reducerede til 2-3, men få momenter senere slukkede Leverkusen endegyldigt håbet med scoringen til 4-2, som Julian Brandt stod for. 

Derfor vandt Leverkusen en 4-2-sejr over AEK Larnaca, hvilket betyder, at tyskerne er på seks point for de første to kampe, mens grækerne har nul. 

I gruppens anden kamp fik danske Andreas Maxsø fuld tid for Zürich, der på hjemmebane slog Ludogorets med 1-0. 


Af Martin Schmidt
Søndag 24. januar