Luk

Lewandowski afgjorde vanvittig Der Klassiker

| Bundesliga | 40 kommentarer

Infoboks

Dortmund - Bayern München 2-3
Bundesliga
5' 1-0 Julian Brandt
9' 1-1 Robert Lewandowski
44' 1-2 Kingsley Coman
48' 2-2 Erling Haaland
77' 2-3 Robert Lewandowski
78' 2-3 Marco Rose

I et vanvittigt underholdende Bundesliga-brag mellem Dortmund og Bayern München, blev Robert Lewandowski matchvinder med sin 3-2-scoring. Bayern er nu fire point foran.

Lørdag var der lagt i kakkelovnen til det største opgør i tysk fodbold, og tabellen kunne ikke have givet meget bedre forudsætninger for kampen, da Bayern kom til Dortmund som nummer et, men kun med et forspring på et point, så førstepladsen var i spil.

Lidt malurt i bægeret var der dog, da coronarestriktionerne i Tyskland betød, at kun 15.000 tilskuere måtte se med på stadion.

De fik til gengæld en virkelig hektisk indledning at se, hvor Dortmund flere gange brød Bayerns spil i de første minutter og forsøgte at stikke afsted i omstillinger.

Værterne manglede dog skarpheden i de første par afgørende sekvenser, men de virkede opsatte på at komme godt fra land, og det lykkedes i det femte minut.

Julian Brandt tog et dybt løb og udnyttede skæv opdækning hos Bayern. Han fik bolden med ind i feltet, hvor han med en skudfinte snød Alphonso Davies, der kom stormende ind fra venstrebacken.

Brandt fik bolden over til højrepoten, og han bragede så til bolden, der fløj i mål bag Neuer.

Dortmund pressede Bayern voldsomt hårdt, og det gav flere svære situationer for gæsterne.

Men ud af det blå kom Bayern på 1-1, og det var Robert Lewandowski, der stod for udligningen mod sin tidligere klub.

Mats Hummels fik blokeret en aflevering, der fløj i en høj bue ned mod Dortmunds mål. Dortmund-keeperen kom i tvivl, om han skulle løbe ud og tage bolden, mens Hummels blev overløbet af Thomas Müller.

Müller fik prikket bolden frem i banen, og her kom Lewandowski sprintende og bragede bolden i mål til 1-1. Sikke en start på Der Klassiker.

Kampen fortsatte i et højt tempo, og i begge holds defensiver var der flere lovende åbninger for de to hold.

Stor fejl bag Bayern-føring

Efter 22 minutter lavede Emre Can en kæmpe fejl i Dortmund-forsvaret, da en tværpasning i eget felt blev snuppet af Lewandowski, men hans forsøg blev blokeret.

Dortmund bød sig efterfølgende også til et par gange, men et par dårlige beslutninger gjorde, at lovende muligheder løb ud i sandet – særligt var det på omstillinger, værterne var farlige.

Det var en voldsomt intens kamp med chancer i begge ender, og både Leroy Sané og Erling Haaland havde chancer efter godt en halv time, men det blev ikke til scoringer.

Sådan fortsatte det frem mod pausen, hvor begge hold havde muligheder, der bedst kan beskrives som lige ved og næsten.

Til allersidst i første halvleg fik Bayern dog bragt sig foran på noget af en tilfældighed. Et angreb i venstre side blev sparket ind i feltet, hvor en Dortmund-clearing blev sparket ind i maven på Mats Hummels.

Han kunne intet gøre, da bolden ramte ham og fløj ud til Kingsley Coman, der resolut bragede 2-1-målet i kassen, hvilket holdt til pausen efter en halvleg, hvor Bayern havde været mest og bedst på bolden, mens Dortmund havde vist tænder på omstillinger.

Haaland udlignede tidligt - snydt for straffe?

Var man nervøs for, at kampen skulle falde i tempo i anden halvleg, så kunne man hurtigt puste ud.

Erling Haaland udlignede nemlig til 2-2 på et voldsomt godt mål med højrebenet kun tre minutter inde i anden halvleg.

Et fint angreb havnede i Bayern-feltet, hvor tvivlsomt forsvarsspil betød, at Jude Bellingham kom på bolden. Med stort overblik lagde han bolden til siden til Erling Haaland, der med højrebenet krøllede bolden i kassen via stolpen.

I det 53. minut viste Dortmund sig igen farlige, da Haaland og Marco Reus gik i et flot bandespil. Reus blev sendt dybt i feltet, og i en tæt duel med Bayerns Lucas Hernandez røg Reus til jorden.

Dommeren dømte intet, mens Dortmund-lejren appellerede stort for et straffespark.

Bølgerne gik voldsomt højt, og Kingsley Coman testede Gregor Kobel med en fremragende flad afslutning, men Dortmund-keeperen var årvågen og kom flot ned til afslutningen.

Lige efter var det så Dortmund, der var tæt på, da Haaland igen prøvede sig af med højrebenet, men det blev i stedet til et hjørnespark, der ikke blev farligt.

Efter 68 minutter røg Dortmunds Julian Brandt hårdt til jorden efter en hovedstødsduel med Dayot Upamecano, og han måtte siden bæres fra banen og erstattes af Marius Wolf.

Lewandowski blev matchvinder

På trods af Dortmunds store overtag i anden halvleg, så var det Bayern, der skulle score kampens femte mål til 3-2.

Det skete, da Mats Hummels fik kastet sig særdeles klodset ind i en duel i feltet, og her ramte Hummels bolden med armen. En skidt kamp for Hummels blev endnu værre, da dommeren efter et VAR-gennemsyn pegede på pletten.

Det omsatte Lewandowski, og i kølvandet på scoringen blev det så til et rødt kort til Dortmund-træner Marco Rose, der var rasende på sidelinjen.

Dortmund blev ved at lede efter åbningerne til sidst i en overtid, der varede ti minutter, men det lykkedes ikke værterne, og så vandt Bayern München altså 3-2 efter Clorentin Tolisso misbrugte foran et tomt mål på en sen omstilling.

Med sejren er Bayern etter i Bundesligaen med fire point ned til Dortmund efter 14 kampe.


Af Jonas Dalgård

40 kommentarer

Slettet(371811220901) 20:30          
FØJ MAN.

sgu utroligt at selv med bayerns hold, går alle 50/50 situationer i bayerns retning som altid. ikke underligt så mange i tyskland hader bayern, og vil se hvilken som helst anden klub vinde. de støvsuger ligaen for alt, og så har de sgu også lige dommerne med sig som en back up.

Eneste smukke er hvordan alle dortmund fansene råbte Messi Messi, for at pisse Lewandowski af efter dommeren gav endnu et billigt straffe til bayern. det er sgu klasse trolling.

Hvis dommerne bliver ved med at hjælpe bayern sådan, ka alle bundesliga holdene bare give op. hvad er meningen overhovedet med at spille, når bayern får deres 300 liga titel i streg. føler sgu med dortmund spillerne og fansene......
MR11 20:31          
Hvis Felix Zwayer ikke får livslangt medlenskab af Bayerns officielle fanklub efter sin præstation i aften, er der ingen retfærdighed til i verden.


Edit: Overskriften burde desuden ændres til: "Manglende VAR afgjorde vanvittig Der Klassiker"
niculla 20:31          
Skandaledommer. Intet mindre.

Det var lige prikken over i´et at han dommer målspark til Bayern efter en Bayern spiller selv høvler den udover baglinjen med brystkassen til sidst.
Jesper88 20:31          
Det bliver vist det 10 mesterskab i træk for Bayern... Trist at Bundesligaen er blevet så kedelig.
pinturicchio 20:31          
Gad vide om der var en forseelse/offside ved Dortmunds potentielle straffespark ved 2-2, siden dommeren/VAR så hurtigt lod spillet køre videre.

Det virkede som et klart straffespark, synes jeg.
Campeones32 20:33          
Puha, en skidt dommerpræstation. Hvorfor straffet til dortmund ikke dømmes og end ikke kigges igennem er mig en gåde.
Fuldstændig klasse kamp til Brandt måtte gå ud af efter et uheldigt sammenstød med en måske lidt for voldsom Upamecano. Haaland har simpelthen et vanvittigt niveau. Lewandowski ikke med nogen speciel kamp, dog forærer hans gamle kammerat Hummels ham 2 mål i dag. Sidstnævnte skal nok skynde sig hjem, kæft et hjernedødt straffe at lave, og det for slet ikke at nævne brøleren i starten af kampen. Fed kamp, 3-3 havde måske været mest fair. Lidt en øv-følelse ifht. dommeren.
boldgal 20:34          
Endnu en dag på kontoret, 3 points. Næste..........
Mandag 17. januar