Luk

Lewandowski-hattrick skød Hertha i sænk

| Bundesliga | 4 kommentarer

Infoboks

Bayern München - Hertha Berlin 5-0
Bundesliga
6' 1-0 Thomas Müller
35' 2-0 Robert Lewandowski
49' 3-0 Jamal Musiala
70' 4-0 Robert Lewandowski
84' 5-0 Robert Lewandowski

Robert Lewandowski sørgede lørdag aften for en ny sejr til Bayern München i Bundesligaen, da angriberen scorede hattrick i 5-0-sejren over Hertha Berlin.

Bayern München var inden Bundesligaens tredje runde på ottendepladsen med fire point efter 1-1 mod Mönchengladbach og 3-2 over FC Köln.

Lørdagens modstander fra Hertha Berlin lå helt i bunden af tabellen med nul point efter nederlag til både Köln og Wolfsburg.

Forskellen på de to hold kunne da også ses fra starten af lørdagens kamp, hvor Bayern fra første fløjt satte sig på spillet.

Allerede efter seks minutter gav det også en farlig chance, hvor Alphonso Davies lagde bolden på tværs af feltet.

Robert Lewandowski lod bolden passere, så den endte for fødderne af Thomas Müller, der køligt satte indersiden på og bankede den over i det modsatte hjørne til 1-0.

Selvom Bayern var mest på bolden i første halvleg, så vadede hjemmeholdet ikke ligefrem i store målchancer.

Hertha var samtidigt på jagt efter en udligning, men den mission blev gjort sværere efter 20 minutter, da Stevan Jovetic måtte forlade kampen med en skade, hvilket gav plads til Javairo Dilrosun i gæsternes offensiv.

Dilrosun kunne dog ikke forhindre Bayern i at gøre det til 2-0 efter 35 minutter, hvor kom frem til et hovedstød midt for mål, som tog overliggeren og røg højt op i luften.

Da bolden kom ned igen stod Lewandowski klar med et nyt hovedstød, og denne gang var angriberen mere præcis, da han sendte kuglen forbi en chanceløs Alexander Schwolow i Hertha-målet.

Scoringen blev dog annulleret for offside, men efter et VAR-gennemsyn fik Lewandowski alligevel lov til at fejre sin scoring til 2-0, der også blev pausestillingen.

Ny tidlig scoring efter pausen

I anden halvleg lagde Bayern igen ud med at få en tidlig scoring.

Hvor Thomas Müller åbnede ballet i første halvleg, var han denne gang i oplæggerens rolle, da han lagde en aflevering ind omkring kanten af Hertha-feltet til Jamal Muisala, der lagde bolden til rette for sig selv, inden han bankede den over i højre side af målet til 3-0.

Efter scoringen sad Bayern fortsat mest på kampen, men som i første halvleg var der langt mellem chancerne til hjemmeholdet.

Næste store chance kom derfor først efter 70 minutter, hvor der så også var fuld gevinst til Bayern.

Thomas Müller sendte en aflevering afsted til indskiftede Leroy Sane i venstre side af Hertha-feltet.

Derfra lagde Sane bolden ind midt for mål, hvor Robert Lewandowski lå på lur, og den skarpe angriber fik skrabet bolden over stregen til 4-0.

Hertha havde intet modsvar i anden halvleg, og de sidste 20 minutter af kampen var da også nærmest én stor kamp for at holde Bayern nede på fire mål.

Det lykkedes dog ikke for udeholdet, for med syv minutter tilbage af kampen blev et hjørnespark sendt ind i hovedet på Tanguy Kouassi, der headede bolden videre ind i det lille felt, hvor Lewandowski havde taget plads.

Polakken svigtede ikke foran målet, men headede i stedet bolden i kassen til 5-0, og så var angriberens hattrick en realitet.

Yderligere scoringer kom der ikke i kampen, og dermed går Bayern op på en aktuel andenplads i Bundesligaen med syv point efter tre kampe.

I bunden af tabellen er Hertha fortsat sidst med nul point.


Af Krister Olsen
Søndag 17. oktober
Lørdag 16. oktober