Luk

Lewandowski missede rekord i Bayern-sejr

| Bundesliga | 4 kommentarer

Robert Lewandowski havde fredag muligheden for at skrive historie, hvis han kom på måltavlen for 16. kamp i træk, men han manglede skarpheden i Bayern Münchens 3-1-sejr over Greuther Fürth.

Det var top mod bund fredag aften i Bundesligaen, da Greuther Fürth hjemme på Sportpark tog imod de tyske mestre fra Bayern München.

Oprykkerne var solidt plantet i bunden med blot et point inden kampen, og de skulle møde et mandskab, som havde vundet fire ud af fem kampe med en målscore på 20-4.

Det kunne derfor blive rigtig grimt, og gæsterne fra Bayern indledte vanen tro med at komme foran med 1-0, da Thomas Müller var på pletten efter kun ti minutter.

Her kom Alphonso Davis fri på venstrekanten, hvor han smed et indlæg ind i boksen, som lidt tilfældigt endte for fødderne af Müller, og så viste Bayern-spilleren klassen, da han uden problemer sendte bolden i mål til 1-0.

Bayern var dog ikke færdig endnu, og efter en halv time udbyggede de deres føring til 2-0, da Joshua Kimmich også kom på måltavlen.

Her stod Kimmich placeret lidt uden for feltet, da han modtog bolden fra Leroy Sané. Efterfølgende kiggede Kimmich op og satte han en hård inderside på bolden, så den fløj hele vejen ind i målet til stor jubel blandt Bayern-spillerne.

Et fremragende mål af Kimmich, og så skulle Bayern bare jagte de næste scoringer, som det har været tilfældet i hele denne sæson.

Uskarpe Lewandowski

Det blev dog ikke så nemt, som de havde regnet med, da Benjamin Pavard blev udvist med et direkte rødt kort tre minuter efter pausen i en situation, hvor han kom alt for voldsomt ind i en tackling bagfra.

Bayern måtte derfor spille resten af kampen med ti mand, men det ændrede faktisk ikke det store ved kampbilledet.

Det var især vigtigt for Robert Lewandowski, som fredag aften kunne skrive tysk fodboldhistorie, hvis han kom på tavlen. 

Det ville nemlig være for 16. kamp i træk, at Lewandowski ville blive noteret for et mål, og dermed ville polakken tangere Gerd Müllers rekord.

Og 22 minutter før tid kom scoringen så, hvor Lewandowski var indblandet, men polakken jublede ikke besynderligt meget over målet. Det viste sig nemlig at være et selvmål, og dermed blev det ikke i denne omgang, at Lewandowski skrev historie.

I stedet var det Fürths Sebastian Griesbeck, som prikkede bolden i eget mål efter en duel med Lewandowski, og så var hjemmeholdet bagud med 0-3 til de tyske mestre.

I resten af kampen handlede det blot om en ting for Bayern, og det var at skaffe Lewandowski det vigtige mål.

Målet kom dog aldrig, og dermed endte det faktisk med, at hjemmeholdet scorede kampens sidste mål, da Cedric Itten reducerede til 1-3 kort før tid.

Det endte dermed med en Bayern München-sejr på 3-1 over Greuther Fürth i Bundesligaen i et opgør, hvor Robert Lewandowski missede muligheden for at skrive tysk fodboldhistorie.


Af Raymund Nelausen
Onsdag 27. oktober