LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Lieder afviste Æresdivisionen for SønderjyskE

| International | 5 kommentarer
Lieder afviste Æresdivisionen for SønderjyskE
Foto: Getty Images
Eerste Divisie-topscorer Mart Lieder mener, han stilmæssigt passer godt ind i SønderjyskE og Superligaen. Blandt andet derfor afviste han klubber fra den bedste række i Holland.

SønderjyskE præsenterede onsdag den 28-årige hollandske angriber Mart Lieder som ny mand til angrebet fra næste sæson.

Lieder kommer til Haderslev på en fri transfer fra FC Eindhoven, for hvem han lavede imponerende 30 mål i 31 kampe i Eerste Divisie i den netop overståede sæson.

bold.dk har taget en snak med den nye SønderjyskE-angriber, der kommer til på en toårig aftale.

Hvorfor er du endt i SønderjyskE?

- Jeg havde tilbud fra gode midterhold i Æresdivision, og jeg havde også tilbud fra andre lande, men jeg er meget afklaret med mit valg af SønderjyskE. Jeg kiggede nærmere på dansk fodbold og på SønderjyskE's spillestil, og det passer godt til mig som type.

- Jeg kan tage gode skridt med SønderjyskE, og derefter må vi se, hvad der skal ske i min karriere. Lige nu ser jeg bare frem til at spille for SønderjyskE, og jeg vil gøre mit bedste for at score mange mål for klubben i Superligaen.

- Derudover skal min kæreste (Tess Wester, red) spille håndbold i Odense i næste sæson, og det var naturligvis også en væsentligt faktor, at vi får mulighed for at bo sammen.

Når jeg kigger på sit CV, ligner du en late bloomer. Er en korrekt betragtning?

- Ja, det er fair at sige det. Jeg blev professionel i en ret sen alder, og derfor tror jeg også, jeg har mine bedste år foran mig.

Hans Jørgen Haysen beskriver dig som en goalgetter med god fysisk og timing. Hvad er dine styrker, hvis du selv skal sige det?

- Jeg er god på indlæg fra kanterne og god til at komme ned bag forsvaret med min fart. Jeg ved, hvor målet står, og jeg gør det svært for forsvarspillerne med min fysisk. Men som tidligere sagt; jeg arbejder hver dag på at blive bedre. Der er stadig masser af ting, jeg kan udvikle.

Hvad er dine ambitioner i og med SønderjyskE?

- Mine ambitioner er at blive førsteangriber. Derudover skal vi spille med om top seks-placeringerne, og jeg skal hjælpe til med mål og assists. Hvis det sker, må vi se på min fremtid. Men lad os nu først komme i gang med arbejdet.

Har du spurgt nogen til råds – Kees Luijckx, Simon Poulsen eller måske din tidligere holdkammerat i Waalwijk, Dennis Rommedahl?

- Ja, jeg har snakket med forskellige folk, der kender klubben og dansk fodbold. Men ikke specielt meget. Jeg vil helst danne mit eget indtryk af klubben ud fra mine egne oplevelser.

- Det vigtigste for mig var den fornemmelse jeg havde efter mine møder med klubben og folkene omkring den. Jeg lytter altid til mine egne fornemmelser, og SønderyskE har givet mig en rigtig god fornemmelse. Jeg kan ikke vente med at komme i gang, siger Lieder.

Inden sine 45 mål i 69 ligakampe for FC Eindhoven i de seneste to sæsoner, lavede Lieder i alt 11 mål i 86 ligakampe for Vitesse, Waalwijk, Dordrecht og schweiziske Aarau.

mikael@bold.dk

Stream Vejle Boldklub – SønderjyskE på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond
Fredag 22. marts
Torsdag 21. marts