LeoVegas.dk ready? betfair Gratis Chance Casino24 Advertisement

Lieder afviste Æresdivisionen for SønderjyskE

| International | 5 kommentarer
Lieder afviste Æresdivisionen for SønderjyskE
Foto: Getty Images

Infoboks

FC København - SønderjyskE
Superligaen Grundspil (26/08)
YouBet 1,36 4,80 8,50

Stream Premier League, Superligaen, Europa League og Nations League på Eurosport Player

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Eerste Divisie-topscorer Mart Lieder mener, han stilmæssigt passer godt ind i SønderjyskE og Superligaen. Blandt andet derfor afviste han klubber fra den bedste række i Holland.

SønderjyskE præsenterede onsdag den 28-årige hollandske angriber Mart Lieder som ny mand til angrebet fra næste sæson.

Lieder kommer til Haderslev på en fri transfer fra FC Eindhoven, for hvem han lavede imponerende 30 mål i 31 kampe i Eerste Divisie i den netop overståede sæson.

bold.dk har taget en snak med den nye SønderjyskE-angriber, der kommer til på en toårig aftale.

Hvorfor er du endt i SønderjyskE?

- Jeg havde tilbud fra gode midterhold i Æresdivision, og jeg havde også tilbud fra andre lande, men jeg er meget afklaret med mit valg af SønderjyskE. Jeg kiggede nærmere på dansk fodbold og på SønderjyskE's spillestil, og det passer godt til mig som type.

- Jeg kan tage gode skridt med SønderjyskE, og derefter må vi se, hvad der skal ske i min karriere. Lige nu ser jeg bare frem til at spille for SønderjyskE, og jeg vil gøre mit bedste for at score mange mål for klubben i Superligaen.

- Derudover skal min kæreste (Tess Wester, red) spille håndbold i Odense i næste sæson, og det var naturligvis også en væsentligt faktor, at vi får mulighed for at bo sammen.

Når jeg kigger på sit CV, ligner du en late bloomer. Er en korrekt betragtning?

- Ja, det er fair at sige det. Jeg blev professionel i en ret sen alder, og derfor tror jeg også, jeg har mine bedste år foran mig.

Hans Jørgen Haysen beskriver dig som en goalgetter med god fysisk og timing. Hvad er dine styrker, hvis du selv skal sige det?

- Jeg er god på indlæg fra kanterne og god til at komme ned bag forsvaret med min fart. Jeg ved, hvor målet står, og jeg gør det svært for forsvarspillerne med min fysisk. Men som tidligere sagt; jeg arbejder hver dag på at blive bedre. Der er stadig masser af ting, jeg kan udvikle.

Hvad er dine ambitioner i og med SønderjyskE?

- Mine ambitioner er at blive førsteangriber. Derudover skal vi spille med om top seks-placeringerne, og jeg skal hjælpe til med mål og assists. Hvis det sker, må vi se på min fremtid. Men lad os nu først komme i gang med arbejdet.

Har du spurgt nogen til råds – Kees Luijckx, Simon Poulsen eller måske din tidligere holdkammerat i Waalwijk, Dennis Rommedahl?

- Ja, jeg har snakket med forskellige folk, der kender klubben og dansk fodbold. Men ikke specielt meget. Jeg vil helst danne mit eget indtryk af klubben ud fra mine egne oplevelser.

- Det vigtigste for mig var den fornemmelse jeg havde efter mine møder med klubben og folkene omkring den. Jeg lytter altid til mine egne fornemmelser, og SønderyskE har givet mig en rigtig god fornemmelse. Jeg kan ikke vente med at komme i gang, siger Lieder.

Inden sine 45 mål i 69 ligakampe for FC Eindhoven i de seneste to sæsoner, lavede Lieder i alt 11 mål i 86 ligakampe for Vitesse, Waalwijk, Dordrecht og schweiziske Aarau.

mikael@bold.dk

Stream Premier League, Superligaen, Europa League og Nations League på Eurosport Player Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Mikael Blond

5 kommentarer

MartinHerold 15:33          
Så det var kæresten der var det springende punkt. Makes sense.
Foggy 15:47          
Ja, men så er det underligt, at der ikke kom nogen reaktion fra OB, når de kommer til at bo i Odense.
XorpiZ 15:58          
Det kan jo være at OB ikke var interesserede - ingen af os kender vel hans reelle niveau.
jijbcn 16:04          
Han skal lige ud og markere at han kunne havde tjent flere penge, men at hans reelle arbejdsgiver er konen.
MartinHerold 16:28          
OB har nok ikke været ude med snøren, ellers ville det have været oplagt ja. Men umiddelbart mangler vi heller ikke angribere i OB, og mon ikke SE har kunnet garantere næsten fast spilletid.
Tirsdag 21. august