Luk

Lille- og Sevilla-sejre holder Gruppe G åben

| Champions League | 0 kommentarer

Infoboks

Lille - Salzburg 1-0
Champions League gruppe G
31' 1-0 Jonathan David
Sevilla - Wolfsburg 2-0
Champions League gruppe G
12' 1-0 Joan Jordán
90' 2-0 Rafa Mir

Lille besejrede Salzburg med 1-0, og er øverst i Gruppe G, hvor alt fortsat er helt åbent, efter Sevilla besejrede Wolfsburg med 2-0.

I Champions Leagues tætte Gruppe G var der direkte duel om førstepladsen, da Lille hjemme tog imod førstepladsindehaverne fra Salzburg med Rasmus Kristensen i startopstillingen.

På forhånd indfandt Salzburg sig på en førsteplads, men såfremt Lille hentede en sejr og Wolfsburg sejrede ude over Sevilla i gruppens andet opgør, ville østrigerne befinde sig på puljens tredjeplads.

27 minutter var der spillet, da Burak Yilmaz var alene igennem og kunne have bragt franskmændene i front, men bolden ramte hans støtteben før han fik afsluttet.

Efter godt en halv times spil kom føringen til hjemmeholdet.

En fremragende dribletur fra veteranangriberen Yilmaz havnede lidt tilfældigt hos Jonathan David, som ikke tøvede med at banke bolden fladt i mål til 1-0.

Ti minutter senere appellerede Lille for et straffespark, da netop Jonathan David gik ned i feltet, men Anthony Taylor så ingen forseelser i situationen.

Dermed gik de to hold til pause ved stillingen 1-0 til Lille.

Lille tog tre point og fører før gyser

I anden halvleg var det fortsat Lille, som kom med mest, dog uden at blive rigtigt farlige.

Med et kvarter igen var det tæt på, at værterne fordoblede deres føring, men Davids afslutning blev reddet på stregen af Salzburg-forsvaret, selvom han havde udplaceret keeper Philipp Kohn.

Lille fortsatte med at være farlige med enkelte modsvar fra Salzburg, men det blev ikke til mere end det for gæsterne, som bragte den 18-årige dansker Maurits Kjærgaard i spil med fem minutter igen.

Dermed holdt 1-0-resultatet helt til slut, hvilket sikrede Lille en foreløbig førsteplads i gruppen.

Resultatet gav grobund for en neglebidende sidste runde i Gruppe G, hvor også Sevilla og Wolfsburg var i kamp.

Sevilla sejrede sig væk fra bunden

Gruppe G er en tæt en af slagsen i år, hvor alle potentielt kunne indtage førstepladsen med to kampe igen.

Det vidste Sevilla, der før kampen indfandt sig på sidstepladsen, øjensynligt godt, for efter 12 minutters spil kunne Joan Jordan bringe andaluserne i front.

Ti minutter senere var Wolfsburg tæt på at bringe sig tilbage i opgøret, men Lukas Nmecha hamrede sin afslutning på overliggeren.

Sevilla, som havde Thomas Delaney på bænken indtil det 82. minut, skulle også gøre det til 2-0, omend målet faldt sent i kampen.

I det ottende minuts overtid kunne Rafael Mir således gøre det til kampens slutresultat 2-0 og dermed spille Gruppe G pivåben.

De to resultater betyder, at alle holdene i gruppen blot har et point imellem sig, hvor Lille er i spidsen med otte point, og alt fortsat er åbent mellem dem, Salzburg, Sevilla og Wolfsburg, der har henholdsvis syv, seks og fem point.

I sidste runde tager Wolfsburg imod Lille, mens Salzburg tager imod Sevilla.


Af Cillian Murphy
Tirsdag 7. december