Luk

Lind ville ikke FCM: Heldigvis blev jeg presset

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - FC Midtjylland
Sydbank Pokalen (05/12)
bet365 2,60 3,40 2,50

FC Midtjylland-kometen Victor Lind ville slet ikke til klubben som 15-årig, da han forlod SønderjyskE, men i dag er han taknemmelig for, at hans forældre pressede ham.

18-årige Victor Lind har i denne sæson for alvor slået sit navn fast hos FC Midtjylland, efter han har scoret fire kasser i 13 kampe, hvor langt størstedelen af dem har været som indskifter.

Havde det ikke været for den unge angribers forældre, så kunne det dog have været SønderjyskE, der havde haft glæde af ham i stedet. 

Som 15-årig forlod ham nemlig Haderslev-klubben, men det var i højere grad forældrenes end Victor Linds eget ønske. 

- Jeg blev spurgt, da jeg var 15 år, hvor jeg egentlig ikke vil skifte til FC Midtjylland, fordi jeg er meget tryghedsmenneske. Så fik mine forældre presset mig, og det første år var bare ren udvikling af mennesket. Det gik virkelig ikke godt med fodbolden.

- Andet år blev det faktisk bedre, og fodboldmæssigt kom jeg godt med. Det tredje år begyndte jeg at spille med U19, og nu er jeg så havnet i Superligaen, siger Victor Lind til bold.dk.

Det var primært det sociale, der gjorde det svært at rykke teltpælene op som 15-årig. 

- Jeg kendte ikke rigtigt nogen heroppe, og jeg skulle på efterskole, som heller ikke var noget, jeg gad. Jeg havde også kæreste på den gang, og det trak også lidt i mig. 

- Min familie vidste godt, hvad der var bedst for mig. Jeg havde forberedt mig på, at jeg skulle skrive under med SønderjyskE, men så kom Midtjylland pludseligt på banen. Nu er jeg glad for, at min familie tog den beslutning for mig dengang.

Han fremhæver særligt måden, man bor på som ungdomsspiller i FC Midtjylland, som årsagen til, at han fandt sig til rette.

- Jeg tror, det har lidt at gøre med, at vi bor både på college, akademiet og efterskolen. Det ligger 200 meter fra hinanden alt sammen. Man er tæt på venner hele tiden, og det gør bare, at man snakker bedre med folk og bliver mere tryg ved at være her. 

- Først boede jeg på efterskolen, så rykkede jeg over på akademiet, og nu bor jeg så på college. Jeg bor sammen med Oscar Fraulo og Victor Bak. 

- Det bliver lidt ens familie. Jeg vil næsten heller være her end derhjemme nu. Vi hygger os godt, lyder det fra den unge FCM-angriber.

Fortiden i SønderjyskE betød, at han bad cheftræner Bo Henriksen om lov til at spille, da holdet gæstede SønderjyskE, hvor Lind tilmed kvitterede ved at score til 2-0 efter ti minutter på banen. 

- Det var min gamle klub, så jeg havde joket lidt med, at den kamp ville jeg gerne spille. Især når det nu var på SønderjyskE’s hjemmebane. Alle mine venner og familie var ude at se kampen, så det betød lidt ekstra at score mod dem. 

Forventede at spille U19: Troede ikke det ville gå stå stærkt

Der var ikke mange, der kendte Victor Lind inden denne sæson, men en række gode indhop har banet vejen for mere spilletid og en drøm, der er gået i opfyldelse. 

- Det er bare lidt en drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg troede ikke, det ville gå så stærkt. Jeg troede egentligt, at jeg skulle spille U19, men så gik det bare én vej.

- Efter Celtic-kampen, hvor jeg lavede et godt indhop, så gav det lidt ekstra blod på tanden. Jeg er blevet lidt bedre i træningerne, og så begyndte jeg at snuse lidt til Superligaen. 

Hovedpersonen selv er da også overrasket over, at det er gået så stærkt henover sommeren, der startede med, at han i juni underskrev en kontrakt, der løber frem til 2026. 

- I løbet af opstarten troede jeg, at jeg skulle spille U19. Jeg var med førsteholdet på træningslejr, så der fik jeg lov at snuse lidt til det, men jeg troede, jeg skulle spille U19. 

- Vi var et par stykker, der blev rykket op i sommer, og det var allerede meningen der, at vi skulle træne fast med. Jeg fik så muligheden mod Celtic, og så har Bo Henriksen troet på mig. 

Cheftræner Bo Henriksens tillid fremhæver Victor Lind selv som en del af årsagen til, at han er slået igennem nu, men endnu vigtigere har han mærket tilliden fra holdkammeraterne.

- Han gav mig den tillid, jeg også skulle bruge. Men jeg fik også tillid fra holdkammeraterne, og det var næsten endnu vigtigere. Det har været virkelig fantastisk. De har virkelig taget godt imod én, så jeg nyder bare at træne deroppe nu. 

- Der er mange unge oppe i truppen, og dem har jeg selvfølgelig snakket med. Så er der Erik Sviatchenko, Henrik Dalsgaard, Jonas Lössl og alle dem. Jeg er begyndt at kunne joke med dem og få ros fra dem. 

- Jeg var meget forsigtig i starten og genert. Det er blevet meget bedre, for de hjælper én med at komme ind i truppen. Når man er der, så snakker de med én og joker, så man føler sig lidt mere tryg. 

Bliver sammenlignet med Jamie Vardy

Bo Henriksen har beskrevet Victor Lind som en ung angriber, der vil hamre panden gennem en mur for at score som et eksempel på, hvor stor vindermentaliteten er hos U19-landsholdsangriberen. 

Den vindermentalitet nikker han genkendende til, og den er kun blevet videreudviklet i FC Midtjylland, hvor sejr er et større krav end i SønderjyskE, lyder analysen fra ham selv.

Han peger selv på øverste etage som et af de steder, hvor han har rykket sig mest, hvilket har banet vejen til gennembruddet.

- På det spillemæssige er jeg måske bare blevet klogere med de valg, jeg tager, men der er meget, jeg stadig gerne vil blive bedre til. Jeg vil helt klart gerne være bedre fysisk, så jeg kan stå bedre imod, når forsvarsspillerne går op i ryggen på én. Og så skal jeg være skarpere i mine berøringer på bolden. 

I forvejen besidder den 18-årige angriber et knastørt spark med begge ben, mens han er god til at løbe dybt, hvilket har skabt sammenligninger med Leicester-angriberen Jamie Vardy.

- Jeg tror, jeg bliver sammenlignet meget med Jamie Vardy. Det har jeg i hvert fald hørt nogle gange. 

Det er dog en anden Premier League-angriber, der er idolet. 

- Jeg har ikke holdt så meget øje med Jamie Vardy, men jeg har altid haft Cristiano Ronaldo som min yndlingsspiller. Det er ikke, fordi jeg sidder og nærstuderer videoer med ham, men jeg ser selvfølgelig kampe med ham og lader mig inspirere. 

Så kunne man tro, at drømmedestinationen var Manchester United, men det er ikke tilfældet. Lind er nemlig Liverpool-fan og vil i første omgang gerne udvikle sig i den tyske eller hollandske liga, når og hvis han en dag skal væk fra Heden.

- Det er i hvert fald ikke United, for jeg er Liverpool-fan. Hvis jeg selv kunne vælge, så ville jeg tage til Tyskland eller Holland som det næste skridt i forhold til min udvikling. Jeg ville også gerne til Spanien, men det er mest for temperaturen og måden, de er dernede, fortæller Victor Lind til bold.dk.

FC Midtjylland gæster søndag klokken 13 FC Nordsjælland.


Af Andreas Roesen
Fredag 3. december
Torsdag 2. december