Luk

Liverpool tævede Everton efter vild halvleg

| Premier League | 57 kommentarer

Infoboks

Liverpool - Everton 5-2
Premier League
6' 1-0 Divock Origi
17' 2-0 Xherdan Shaqiri
21' 2-1 Michael Keane
31' 3-1 Divock Origi
45' 4-1 Sadio Mané
45' 4-2 Richarlison
90' 5-2 Georginio Wijnaldum
Følg Liverpool FC på Musen & Elefanten i Vestergade 21
Masser af fan-stemning - også bag baren
Fadøl kr. 29,- før/under/en time efter kampen (normal 45,-)
Liverpool FC
LÆS MERE!

Liverpool dukkede onsdag aften Everton med 5-2 i Premier League, hvoraf seks mål faldt i første halvleg, der var en hæsblæsende affære på Anfield.

Liverpool var inden onsdagens kamp ubesejret i 31 kampe i streg, og onsdag kunne de rødblusede slå klubrekord, hvis det ikke blev til nederlag mod lokalrivalerne Everton.

Jürgen Klopp havde sendt Xherdan Shaqiri og Divock Origi i aktion fra start til fordel for Mohamed Salah og Roberto Firmino, og begge reserver viste i den grad deres værd onsdag aften.

Efter blot seks minutter stak Sadio Mané nemlig Origi af sted i dybden, og alene med Everton-målmand Jordan Pickford svigtede han ikke. 1-0 til Liverpool.

Knap 20 minutter var spillet, da Shaqiri garnede, og igen var Mané i oplæggerens rolle. Schweizeren blev stukket fornemt i dybden af Mané, og han prikkede kuglen i kassen for næsen af Pickford til 2-0.

Everton fik svaret hurtigt igen, og det var efter skidt forsvarsspil af Liverpool. Michael Keane snød i sidste ende Adrian og sendte kuglen ind til 2-1.

Origi var atter på spil efter en halv time, da han flot tog en lang bold fra Dejan Lovren ned og lobbede den over Pickford til 3-1 til Liverpool.

Mané sørgede for 4-1 kort før pausen, da han fra kanten af feltet sparkede bolden ind bag Pickford efter oplæg af Trent Alexander-Arnold.

Det blev sørme også 4-2 i halvlegens overtid, da Richarlison headede et glimrende indlæg i kassen.

En forrygende og hæsblæsende første halvleg blev afløst af en naturligt nok mere afdæmpet anden halvleg.

Lucas Digne tog sig af et udmærket frispark kort inde i anden halvleg, men forsøget gik lige over mål. Richarlison havde også en fin hovedstødsmulighed efter et hjørnespark, men ellers var det småt med chancer.

Mod slutningen kom der mere gang i løjerne, da først Mané skød lige forbi stolpen, og Moise Kean kort efter var uhyre tæt på med et skud fra kanten af feltet.

I overtiden lukkede Georginio Wijnaldum til 5-2 efter glimrende forarbejde af indskiftede Roberto Firmino, og derfor snuppede Liverpool endnu en sejr.

Dermed er Liverpool ubesejret i 32 kampe i streg, hvilket er ny klubrekord, mens Marco Silvas trænersæde i Everton omvendt blev et par grader varmere.


Af Sara Margren
Onsdag 11. december