Luk

Liverpool vandt Super Cup-trofæet fra pletten

| UEFA Supercup | 100 kommentarer
Reddet i sidste sekund: Leicester-veteran forhindrer Kante i at score med utrolig blokering
Ekspert: 'Der opstår mange flere chancer denne sæson, i forhold til sidste år' - fungerer Liverpools høje forsvarskæde?
Lampard efter point-tab: 'Dét her skuffer mig'
Leicester og Schmeichel driller Lampards Chelsea: Se målene fra kampen her
TV: Hovedstøds-perle sender Schmeichels Leicester på 1-1 mod Chelsea
Liverpool vandt Super Cup-trofæet fra pletten
Foto: Getty Images

Infoboks

Liverpool - Chelsea 7-6
UEFA Super Cup
36' 0-1 Olivier Giroud
48' 1-1 Sadio Mané
95' 2-1 Sadio Mané
101' 2-2 Jorginho
121' 3-2 Roberto Firmino
121' 3-3 Jorginho
121' 4-3 Fabinho
121' 4-4 Ross Barkley
121' 5-4 Divock Origi
121' 5-5 Mason Mount
121' 6-5 Trent Alexander-Arnold
121' 6-6 Emerson
121' 7-6 Mohamed Salah
121' 7-6 Tammy Abraham
Følg Liverpool FC på Musen & Elefanten i Vestergade 21
Masser af fan-stemning - også bag baren
Fadøl kr. 29,- før/under/en time efter kampen (normal 45,-)
Liverpool FC
LÆS MERE!

Liverpool vandt onsdag aften den europæiske Super Cup for fjerde gang efter en 5-4-sejr i straffesparkskonkurrencen mod Chelsea.

Som forsvarende vindere af Champions League og Europa League dystede henholdsvis Liverpool og Chelsea onsdag aften om det europæiske Super Cup-trofæ.

Opgøret fik en livlig start, og begge mandskaber skabte hurtigt fine muligheder til at tage føringen.

Liverpools første store chance tilfaldt Mohamed Salah efter godt et kvarters spil, da egypteren blev sendt af sted, men Kepa Arrizabalaga diskede op med en fornem redning i Chelsea-målet.

Fem minutter senere var Chelseas Pedro uhyre tæt på et føringsmål, da han efter at have rundet Liverpool-forsvaret bankede bolden på overliggeren, men heldet var med Liverpool.

Liverpool-keeper Adrian skulle dog blive passeret i første halvleg, for efter 36 minutter tog Chelsea føringen.

Et hurtigt opspil havnede for fødderne af Christian Pulisic, der med en glimrende aflevering fandt Olivier Giroud, og så sparkede franskmanden Chelsea på 1-0.

Chelsea fik fire minutter senere bolden i mål igen på et flot solomål af Pulisic, men scoringen blev underkendt for offside.

Derfor måtte London-klubben nøjes med en étmålsføring ved pausen, men Liverpool skulle ikke bruge mange minutter af anden halvleg på at udligne.

Bare to minutter efter pausen prikkede netop indskiftede Roberto Firmino nemlig bolden til Sadio Mané, og så fik senegaleseren trampet bolden i mål til 1-1.

Et kvarter før tid var Liverpool særdeles tæt på en 2-1-scoring, da Salahs afslutning havnede hos Virgil van Dijk, der kastede sig ned og fik afsluttet.

En verdensklasseredning af Kepa sørgede dog for, at bolden først ramte undersiden af overliggeren, inden den tog stolpen og røg ud.

Indskiftede Mason Mount sendte med syv minutter igen bolden i nettet, men Chelsea-talentets mål blev annulleret for offside.

Til allersidst fik Kurt Zouma chancen for at forhindre forlænget spilletid, da han kom først på et hjørnespark, men franskmanden headede over mål.

Derfor måtte kampen ud i forlænget spilletid, og her tog Liverpool hurtigt føringen.

Efter 95 minutter spillede Sadio Mané nemlig ét-to med Roberto Firmino, og så bankede Mané bolden i mål via undersiden af overliggeren.

Tre minutter senere var det kun en klasseredning fra Adrian, der forhindrede Tammy Abraham i at bringe balance i regnskabet.

Minuttet efter gik Abraham dog til jorden i feltet, hvilket dommeren vekslede til et straffespark, og så kunne Jorginho sparkede 2-2-målet i kassen fra straffesparkspletten.

Chelsea skabte yderligere et par store chancer, men en tredje scoring blev det ikke til, og derfor skulle den europæiske Super Cup afgøres i straffesparkskonkurrence.

Her indledte Roberto Firmino med en sikker scoring, hvorefter Jorginho gjorde det samme.

På Liverpools andet forsøg var også Fabinho sikkerheden selv, men Ross Barkley udlignede for Chelsea.

Kepa var efterfølgende uhyre tæt på at snuppe Divock Origis forsøg, men belgieren scorede akkurat. Det samme gjorde Chelseas Mason Mount.

Også på Liverpools fjerde spark var Kepa tæt på en redning, men Trent Alexander Arnold passerede også spanieren. Herefter scorede Emerson til 4-4.

Liverpools femte forsøg tog Mohamed Salah sig sikkert af, og så var der pres på Tammy Abraham. Den unge Chelsea-angriber brændte, og derfor vandt Liverpool 5-4 i straffesparkskonkurrencen.

Dermed har Liverpool vundet den europæiske Super Cup for fjerde gang i klubbens historie.


Af Martin Schmidt
Tirsdag 20. august
Mandag 19. august