Luk

Livsvigtig sejr: Leverkusen nedlagde Atletico

| Champions League | 0 kommentarer

Infoboks

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 2-1
Champions League gruppe D
41' 1-0 Thomas Partey
55' 2-0 Kevin Volland
84' 2-0 Nadiem Amiri
90' 2-1 Alvaro Morata

Leverkusen snuppede onsdag en meget vigtig Champions League-sejr over Atletico Madrid. Tyskerne vandt med 2-1.

Juventus vandt tidligt onsdag aften med 2-1 over Lokomotiv Moskva, og det betød, at Atletico Madrid var under pres for at snuppe en sejr, da klubben skulle møde Leverkusen på udebane.

Atletico Madrid har haft svært ved at score i denne sæson, og det skulle også blive et tema onsdag aften, selvom både Diego Costa og Alvaro Morata var med i startopstillingen.

Hos Leverkusen var den tidligere Superliga-stjerne Lukas Hradecky på kassen, mens Kai Havertz og Kevin Volland dannede frontduo, og sammen skulle de forsøge at hente deres første Champions League-sejr i sæson.

Leverkusen stod ikke overraskende for langt størstedelen af boldbesiddelse, men det kneb med at skabe de helt store chancer.

Kevin Volland havde en pæn chance efter 21 minutter, men vi skulle frem det 41. minut, før tyskerne fik nettet til at blafre – og så var det endda ikke en af Leverkusens egne spillere, der sørgede for det.

Forsvarsspiller Thomas forsøgte at heade bolden væk efter en dødbold, men han ramte den helt, helt skævt, og den gik i stedet i Atleticos eget net.

Ti minutter inde i anden halvleg udbyggede Leverkusen føringen.

Kevin Volland var denne gang manden bag scoringen. Den klejne offensivspiller modtog et fladt indlæg med venstrebenet og klappede til bolden med højrebenet i nærmest samme bevægelse, og så var Leverkusen på 2-0.

Selvom kampen så lukket ud, blev det alligevel en lille smule spændende til sidst. Nadiem Amiri fik således direkte rødt, og Atletico Madrid skulle bruge de sidste minutter på at udnytte overtallet.

Det lykkedes delvist. Dybt inde i overtiden scorede Alvaro Morata til 2-1, men Leverkusen holdt derefter Atletico fra fadet trods undertallet og hentede på den måde sin første sejr i denne sæsons Champions League.

Det betyder samtidig, at klubben holder liv i håbet om at gå videre – eller som minimum tage tredjepladsen, der giver en plads i Europa League.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Fredag 24. januar