Luk

Lønstrup vil genskabe FCH-projekt i Hillerød

| 2. Division | 4 kommentarer

Infoboks

Christian Lønstrup er ny mand i spidsen hos 2. divisionsklubben Hillerød Fodbold, hvor han håber at kopiere den succes, han havde hos FC Helsingør. 

Efter halvandet år uden arbejde landede Christian Lønstrup som ny cheftræner hos 2. divisionsholdet Hillerød Fodbold ved årsskiftet. 

Siden matchfixing-sagen hos FC Roskilde førte til hans afskedigelse, har han ikke været i job, men det er slut nu. 

Hos den nordsjællandske klub overtager han et mandskab, der overvintrer på syvendepladsen i 2. division, gruppe 2. 

Et niveau, der kan synes lavere, end hvad trænertalentet ellers har vist tidligere, men ikke desto mindre, har Christian Lønstrup fået en god fornemmelse for projektet hos Hillerød.

- Jeg har haft nogle gode samtaler med deres sportsdirektør Jackie Rasmussen, og han fremlagde nogle ting, som jeg synes lød spændende - lidt a la de samme tanker, som da jeg startede hos Helsingør i 2014 som cheftræner. 

- Der var de også midterhold i 2. division og var måske stagneret lidt dengang. Jeg synes, det var et spændende projekt at starte op, og det er lidt de samme tanker her, fortæller han til bold.dk. 

- Jeg har været i Helsingør, og jeg har været i Roskilde. Da jeg overtog Roskilde, lå de sidste og var isoleret i bunden af 1. division. Så der er noget, der lokker mig ved projekter, som man skal bygge op fra bunden og være med til at præge i rigtigt mange elementer undervejs.  

Den 49-årige træner har da også allerede fået dannet et fint indtryk af hans trup, hvor han ser et fint potentiale.

- Jeg var inde at se på deres historik og måde at spille på og se nogle af deres kampe. 

- Det er faktisk et meget godt spillende hold, der har nogle spændende spillere, der måske lige skal have en håndsrækning og lidt hjælp til at komme videre op i systemet, forklarer Christian Lønstrup, der indrømmer, at halvandet års pause fra fodbold havde fået ham til at savne miljøet meget. 

Skal lande i landsdækkende 2. division

2. divisionen står overfor en større formatændring efter sommerferien, hvor det danske divisionssystem får et ekstra niveau. 

Hidtil har rækken nemlig været delt geografisk i øst og vest, der blev samlet i foråret til et op- og nedrykningsspil. 

Sådan bliver det ikke i år, hvor rækken er delt i to. Vinderen af hver række rykker op i 1. division, mens nummer to til seks, i de to grupper, danner en landsdækkende 2. division sammen med nedrykkerne fra 1. division. 

På samme måde kommer holdene fra syvende- til tiendepladsen danne en 3. division sammen med oprykkerne fra Danmarksserien. Her bliver det afgørende for Christian Lønstrups tropper, at de veksler den øjeblikkelige syvendeplads til en i top seks i foråret. 

- På den korte bane handler det om at lande i top seks, så vi bliver en del af den landsdækkende 2. division næste år. Det er det næste halve års tid. Pt. ligger vi nummer syv. 

Lykkes det, venter der et større arbejde, hvor holdet skal tage det næste skridt op i systemet mod en plads i landets næstbedste række.

En mission som den tidligere FC Helsingør- og FC Roskilde-træner har været på før. 

- Drømmen og missionen er at komme tættere på 1. division. Der kan Hillerød jo godt bruge mig med de erfaringer, jeg har fra tidligere, i forhold til hvordan man skal bygge tingene op. 

- Det er jo klart, at man skal til at kigge på, hvordan man kan opgradere systemet på økonomien, så man kan lokke lidt bedre spillere til og udvikle dem, man har, så man får et setup op at køre, så man er gearet til at rykke op en dag. 

Helt konkret mener Christian Lønstrup, at han har et kendskab til de danske divisioner, der kan give Hillerød en stor fordel i jagten på en plads i 1. division. 

Det er dog ikke nok. Klubben har brug for at skaffe en økonomisk indsprøjtning, der gør dem konkurrencedygtige med de øvrige konkurrenter. 

- Jeg har et rimelig godt netværk i systemet i forhold til de andre klubber i Danmark, og hvad der løber rundt af spillere. Det bliver ikke let, fordi fodbolddanmark har udviklet sig til, at rigtigt mange ting handler om økonomi, og hvordan man kan tjene nogle penge. Der er vi jo ikke øverst på listen, når spillere kigger på os. 

- Så vi skal prøve at skabe et godt træningsmiljø, så jeg kan udvikle nogle spillere. Jeg har jo sendt en del spillere videre fra et mindre system til Superliga og 1. division de sidste mange år, og det kunne jeg godt tænke mig at prøve, om jeg kunne gøre igen, lyder det fra Christian Lønstrup til bold.dk.

Han har skrevet en kontrakt med Hillerød frem til sommeren 2023.


Af Andreas Roesen

4 kommentarer

p3t3rs3n_chr1s 10:23          
Nu har vi hørt, at han har rykket FCH i SL. Det er rigtig flot, at han rykkede dem op, men han bidrog bestemt også til at de rykkede ned i 2. div. igen.

Han siger på en pæn og diplomatisk måde, at han skal have økonomi og nye spillere - så kan ALLE få succes i 2. div..
Vamos-Ramos 13:07          
Ja og siden FCH projektet er det da gået ned af bakke for ham
XSDU 13:17          
Først og fremmest, var det jo meget forventeligt at FCH rykkede ned igen.
Derefter kunne han så ikke blive enige med ledelsen. Der var nogle punkter hvor der var nogle grundlæggende meningsforskelle.
Dette gjorde at de skiltes (officielt efter gensidig overenskomst), og Man hentede Peter Fehrer fra HIK ind som træner.

Det var slemt nok i forvejen, men det var først da han kom til det RIGTIG gik galt for FCH.

Jeg husker stadig at stå på Roskilde stadion og se FCH tabe 0-3 til Roskilde OG Lønstrup.

Feherer foretog sig INTET i kampen. Han gik bare rundt med armene over kors, og så dum ud.
Ikke en udskiftning i hele kampen, eller noget som helst forsøg på at opildne sine spillere.

Ikke et ondt ord om hans tid i Aab, det er flot gået, den ros skal han da have.

Min pointe er blot, at I giver Lønstrup skyld for væsentligt mere, end hvad der er berettiget.

Er der uenigheder med ledelsen, så er det jo begyndelsen på enden, det giver helt sig selv. Men at tale hans evner ned synes jeg er unfair.

Jeg håber alt det bedste for ham, han er en fagligt bragende dygtig træner. Og tilmed den slags der kalder ting deres rette navn....Han skal bare ikke få Hillerød til at slå Helsingør, det vil på ingen måde, være til at bære.
Vamos-Ramos 17:19          
Ja nu må resultaterne jo vise om han vitterlig er så dygtig en træner som han bliver udråbt til....jeg tvivler ;)
Lørdag 6. marts
Fredag 5. marts