Luk

Lössl: Leipzig er rigtig, rigtig stærke

| Bundesliga | 1 kommentar

Infoboks

RB Leipzig - Zenit
Champions League gruppe G (23/10)
bet365 1,53 4,50 5,25
NordicBet 1,58 4,50 5,95
Oddset 1,52 4,20 5,50

Jonas Lössl er overrasket over oprykkerne RB Leipzigs styrke og erkender, at Mainz blev trynet med egne midler i weekendens 3-1-nederlag.

RB Leipzig er á point med Bayern München i toppen af Bundesligaen efter 10 runder af den nye sæson. Senest ordnede de Jonas Lössl og Mainz med 3-1 i den forgangne weekend, og landsholdskeeperen er imponeret.

- Leipzig er rigtig, rigtig stærke. Det overraskende mig lidt, hvor gode de egentligt er. Vi skulle have spillet en bedre første halvleg, men det var helt fair nok, at de vandt kampen. Vi rejste os i anden halvleg, men var ikke skarpe nok, mens de bare var gode, siger Lössl til bold.dk og fortsætter:

- Leipzig har en klar plan. De var ikke spilstyrende mod os, men de havde en klar plan og masser af power. På den måde blev vi slået lidt med egne midler, for det er de ting – powerfodbold - som vi plejer at være gode til.

- Jeg ved ikke, om de er helt på niveau med Bayern München. Jeg tror stadig, at Bayern er lidt i en liga for sig selv. Men det bliver spændende, når de to skal mødes. Dortmund og Schalke, som vi også har mødt, styrede spillet mere end Leipzig gjorde, men de trynede os tilgengæld fysisk.

Lössl og Mainz lægger midt i Bundesligaen og er okay med i sin Europa League-gruppe, og det flugter med klubbens målsætning. Men 3-1-nederlaget mod Leipzig og en forgående 6-1-lussing hos Anderlecht svier stadig lidt hos Lössl.

- Vi fandt en god stabilitet i løbet af oktober, men så kom de her par kampe. Jeg er træt af at lukke så mange mål ind. Det er lidt ligesom angriberne, når de sparker forbi mål. Det er sgu træls.

- Det var et kollektiv kollaps mod Anderlecht, hvor vi lukker tre mål ind til sidst, og så mødte vi et stærkt hold i Leipzig og taber med måske et mål for meget. Men det er ikke godt nok, og det skal vi have rettet op på, siger Lössl.

Mainz både lukker mange mål ind og scorer mange mål. En underholdende spillestil, som Lössl accepterer.

- Som keeper vil man selvfølgelig helst holde nullet. Det har vi også gjort nogle gange. Men jeg kan nu meget godt lide trænerens måde at gøre tingene på. Det er fedt at spille på et hold, der skaber meget frem ad banen. Nu skal vi så bare have justeret lidt på tingene, så vi ikke lukker så mange mål ind.

Med i alt 35 mål i 10 kampe - 17 for og 18 i mod - er Mainz det hold i Bundesliga, der har tredjeflest mål i sine kampe. Dortmund og Werder Bremen overgår dem med henholdsvis 37 og 39 mål.

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond

1 kommentar

BKTornbo 10:13          
Sindssygt artikel billede.
Lørdag 19. oktober