Luk

Løvenkrands efter hård start: Forventede jeg

| NordicBet Liga | 0 kommentarer

Infoboks

Peter Løvenkrands fik en svær start på trænerkarrieren i Fremad Amager, men det havde han også forventet. Siden da er resultaterne blevet bedre. 

Peter Løvenkrands landede denne sommer sit første trænerjob for et førstehold, efter han i tre år var ungdomstræner i Rangers. 

Her stod han i lære hos Glasgow-træner og Liverpool-legende Steven Gerrard, der gav ham blod på tanden og gjorde ham bevist om, at han også have et ønske om at stå med det ypperste ansvar for en fodboldklub. 

Den mulighed fik han hos Fremad Amager.

- Jeg nyder det virkelig. Det har været det, jeg regnede med faktisk. Jeg har været på pro-licens kursus og har lært nogle ting, hvor jeg er blevet forberedt på de her ting. 

- Med hensyn til resultater så havde vi en hård start, men jeg nød det virkelig stadig. Det var ikke, fordi vi ikke prøvede. Vi manglede noget identitet, blandt andet fordi vi havde en del nye spillere, der skulle spilles ind. Det tog noget tid, fortæller Peter Løvenkrands til bold.dk. 

Fremad Amager tabte nemlig de fem første kampe i 1. divisionen, men alligevel sporede han allerede positive takter den gang. 

- Men hvis vi tager Horsens-kampen væk, hvor vi faktisk var rigtigt dårlige og nærmest bliver kørt over og taber vi, så har vi været med i alle andre kampe. Selv i Helsingør er vi tæt på at score til sidst og få noget med derfra, selvom det ikke havde været fortjent, for Helsingør var det bedre hold. 

- Hvidovre-kampen tabte vi 3-0, men vi brændte faktisk to 100 procent chancer ved stillingen 0-0 i de første ti minutter. De ting gik ikke vores vej i starten af sæsonen, hvor vi manglede skarphed og held. Det kunne man tydeligt se. 

Derfor kan det lyde overraskende, når Peter Løvenkrands selv siger, at det gået som forventet. 

- Det har egentlig ikke overrasket, fordi jeg vidste, det var sådan jobbet ville være. Jeg kan godt lide at arbejde hårdt og det gør jeg også selv. Jeg elsker at analysere på tingene og finde på nye ting, så vi som trup kan blive bedre. Man skal ikke bare læne sig op ad de samme ting hele tiden, men det kræver hårdt arbejde.

-  Der var nogle ting fra start af, der ikke var gode nok og som skulle fintunes. Det har jeg arbejdet hårdt på sammen med spillerne og staben, og det begynder man at kunne se resultatet af. Det er det, jeg mener, når jeg siger, at jeg havde regnet med det. Alting kommer ikke bare så let, lyder det fra Fremad Amager-træneren.

Han nævner Lyngby som eksempel på, at alle hold rammer svære perioder, og at Fremad Amagers blot lå i starten af sæsonen. Siden da har holdet til gengæld rykket sig meget. 

- Vi er kommet utroligt langt, fra hvor vi var i træningskampene, til hvor vi er nu. Det vidste jeg ville ske. Vi er begyndt nu at spille meget med i kampene og faktisk være dominerende, forklarer Løvenkrands. 

Skulle arbejde primært med?

Siden den svære sæsonstart Fremad Amager fået ni point de fem seneste kampe. Alle pointene er faldet via hjemmesejre. 

Hjemme har holdet nemlig fået mere selvtillid og tro på tingene, hvilket hjælper spillerne til at træffe de rette beslutninger. 

Det arbejder Løvenkrands og staben nu på, at man også får på udebane. Han fremhæver blandt andet 1-2-nederlaget på udebane i Esbjerg, hvor hvert hold havde en halvleg hver i følges hans analyse. 

Alligevel fik Fremad Amager ikke point med fra kampen til trods for en kæmpe chance til Kristoffer Munksgaard. Selvtilliden og heldet jagter klubben nu også på udebane.

En ting er det mentale, men derudover er spillestilen ved at komme ind under huden på holdet, ligesom Peter Løvenkrands hele tiden bliver klogere på sine spillers kvaliteter. 

- Spillerne skulle vænne sig til min spillestil, der er med højt pres, så vi kan styre fodboldkampen. Det var ikke naturligt for dem. Det primære har været at få spillerne til at forstå, hvordan jeg gerne vil have holdet til at spille. 

- Så har vi også arbejdet med at finde den rigtige balance i holdet og finde de rigtige pladser til spillerne. Det føler jeg er begyndt at komme rigtigt godt på plads. 

- Jeg har eksempelvis rykket Lucas Haren en tand længere op, så han spiller i vores fronttrio i stedet for på wingbacken. Han skaber ufatteligt meget blot ved at ligge 20 meter højere fremme på banen. Han får kortere til mål og bliver farligere, fordi han er så hurtig. Han skaber store problemer for modstanderen. 

- Det er også noget af det, jeg skulle lære og finde ud af, hvor de forskellige spillere passede bedst ind. Det er, fordi han er så dygtig, at jeg kunne bruge ham på flere positioner. Sådan er det også med flere af de andre, forklarer manden med 22 A-landskampe.

Han nævner også skader i defensiven, der medførte, at Marcus Bay rykkede ned i midterforsvaret som en af udfordringerne i starten. Det gjorde det nemlig heller ikke nemmere at implementere en ny spillestil.

- Jeg har fulgt Jesper Christiansen 

Selvom Peter Løvenkrands altså er blevet klogere på sine spillere, så fortæller han, at han allerede inden havde et godt kendskab til mange af dem. 

- Jeg går meget dybt i mine ting. Da jeg vidste, at Fremad Amager var på banen, så begyndte jeg at se alle deres kampe. Jeg var også i dialog med andre klubber, og jeg så også deres kampe, og så følger jeg generelt altid med i dansk fodbold. Jeg har altid set meget. 

Og Fremad Amager har måske altid fået lidt ekstra bevågenhed fra Rangers-koryfæet, der i sin tid i Skotland var holdkammerat med Jesper Christiansen, der nu er målmandstræner i Rangers.

- Jeg har jo også heldigvis Jesper, som er en min gamle holdkammerat, og jeg holder altid øje med mine gamle holdkammerater. Så på den måde holdt jeg også øje med Fremad Amager, fordi Jesper var der. 

Til trods for grundigt forarbejde så var det dog svært at være helt up-to-date med Fremad Amager-truppen, der over sommeren bød velkommen til 11 nye navne og sagde farvel til otte foruden diverse lejeaftaler. 

- Der var også mange nye spillere, da jeg kom ind, så det var en omvæltning. Jeg overtog ikke bare et hold, hvor jeg skulle justere nogle småting, for der var mange nye spillere. Mange stamspillere var gået.

- Du skal lave din research med hensyn til spillertruppen og klubben, og det gjorde jeg også det bedste, jeg kunne. Du skal stadig også tjekke nogle ting ud, når du overtager et hold, og det er ikke altid, at du får overblikket med det samme.

- Nogle gange gør det måske, men i den her klub tog det måske lidt længere tid, end jeg havde regnet med, men jeg føler, at vi er ved at være der, hvor vi gerne vil være, fortæller Løvenkrands. 

Han har stadig nogle småting, han vil forbedre, men er overordnet set godt tilfreds med den retning, som holdet bevæger sig i. 

Finde ud af, hvad det er for en klub

Fremad Amager er drevet af et monegaskisk investorkonsortium med Jerome Solamito i spidsen. 

De driver også den bulgarske klub Botev Plovdiv, og Peter Løvenkrands indrømmer, at han lige skal finde ud af, hvordan klubben bliver drevet. 

- Jeg har kendt til Fremad Amager i mange år og ved, hvad den står for. Det var mere et spørgsmål om at finde ud af, hvordan de driver klubben. Der kan man kun sætte sig ind i så og så meget, før man kommer ind og oplever, hvordan det foregår. 

- I alle klubber skal man lige ind og finde ud af, hvordan det foregår. Man kan sætte sig ind i mange ting, men det er altid lidt noget andet, når man så kommer indenfor i klubben.

- Man skal lige finde ud af, hvordan det foregår, og hvad ejerens visioner er for klubben. Vi havde stort set de samme visioner, og det var også derfor de ansatte mig. Specielt med Allan Ravn og Jacob Gregersen havde vi de samme ting at gå efter, forklarer Peter Løvenkrands. 

Han slår i samme ombæring fast, at det er sportschef Jacob 'Gaxe' Gregersen, der styrer klubbens transfer, men han bliver taget med på råd. 

Også klubbens fans har givet ham en varm velkomst, som han sætter pris på.

- Fansene har været fantastiske både for mig og spillerne, især i starten da vi havde det svært og ikke vandt så meget. De var stadig positive overfor mig, og de kunne godt se fremgangen og at vi prøvede og arbejdede hårdt. Så det var de glade for. Dem har der ikke været noget med, og jeg synes, de har opført sig fantastisk overfor mig og truppen.

- Superligaen er en drøm

Fremad Amager har i mange år haft ambitioner om at rykke i Superligaen. 

Den ambition er ikke droppet, men klubben meldte i juli ud, at man vil stabilisere sig i top seks i NordicBet Ligaen samt sikre økonomisk stabilitet, inden man ville række ud efter landets bedste række. 

Det er også det mest realistiske i Peter Løvenkrands' hoved, men mentaliteten tilsiger ham at gå efter det bedst mulige resultat hele tiden.

- Jeg er en meget dårlig taber, men jeg er blevet meget bedre til at håndtere det på en god måde. Jeg vil altid sigte efter det højeste. Superligaen er altid inde i hovedet, det er en drøm, og vi vil gerne op i Superligaen, hvor det er sjovest. Det vil jeg altid stræbe efter. 

- Man skal også være realistisk. Som vi ligger nu, så skal vi ind i top seks og være med, hvor det er sjovt at prøve kræfter med de gode hold. Det er en hård og tæt liga, så det bliver svært, men i min verden kigger jeg altid efter det højeste. Når intet er lukket, så kigger jeg altid efter at komme så højt op i ligaen som muligt.  

- Det er helt sikkert realistisk. Top seks er helt sikkert det, vi går efter. Det er helt sikkert vores målsætning, fortæller Løvenkrands. 

Hvornår det så bliver realistisk at stile efter Superligaen, vil han ikke spå om.

- Jeg er her, fordi jeg gerne vil være med, hvor det er sjovt, så jeg håber, det er så hurtigt som muligt. Jeg kan ikke love, hvornår det bliver, for det afhænger også af spillertruppen og ejerens visioner, men jeg vil gøre det bedste jeg kan.

- Hvis vi kan lave en lille overraskelse og komme højere op i tabellerne, så er det, det vi kæmper for.

Fremad Amager møder fredag aften Hobro på udebane klokken 19.


Af Andreas Roesen
Søndag 5. december