LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Lokal journalist: Thorups job er til diskussion

| 1. Division A | 2 kommentarer
Sørloth sikrer Thorups Gent sejren i 94. minut: Se målet her
Lokal journalist: Thorups job er til diskussion
Foto: Getty Images

Gent-toppen er i tvivl om, hvorvidt klubben skal fortsætte med Jess Thorup i den kommende sæson, siger en belgisk journalist. Ifølge ham har danskeren dog stadig stor opbakning blandt spillere og fans.

Jess Thorup og Gent har været inde i en hård periode de seneste måneder, hvor resultaterne er udeblevet. Det kan måske få en betydning for danskerens fremtid.

Sådan lyder vurderingen fra journalisten Rudy Nuyens, der dækker Gent for det store belgiske medie Het Laatste Nieuws.

- Der er diskussioner om hans position. De kæmpede meget hårdt for at komme med i mesterskabs-playoff, men der har de kun fået et point i syv kampe, og de tabte tilmed pokalfinalen til førerholdet fra den næstbedste række, siger Nuyens til bold.dk.

- Særligt pokalfinalen var et hårdt slag. Hvis de havde vundet den, ville de have kvalificeret sig til gruppespillet i Europa League. Det ville have betydet meget for klubben.

Spillerne står bag Thorup

Ifølge Rudy Nuyens er der dog ikke opløsnings-tendenser hos Gent. Tværtimod spiller holdet ofte ganske fint, og spillerne kæmper for træneren.

- Spillerne står stadig bag Jess Thorup. Der var også nogle kommentarer fra træneren i Genk, der sagde, at Gent var det hold, der havde gjort det sværest for dem i playoff, og Club Brugges træner sagde, at Gent fortjener meget mere, end de har fået.

- Men når man har fået ét ud af 21 point og har tabt pokalfinalen, så er der diskussioner, siger Nuyens.

Ifølge Rudy Nuyens har Gents helt store problem været holdets manglende skarphed foran mål. I de syv playoff-kampe er det blot blevet til tre scoringer, selvom holdet egentlig er kommet frem til chancer.

- Gent har problemer med at score mål. Jess spiller offensivt, som han også gjorde i FC Midtjylland, men de har kun scoret tre mål i de syv playoff-kampe. I den seneste kamp mod Brugge havde Gent 22 skudforsøg, mens Brugge havde 14. De spiller bedre, end pointene viser.

Ny start eller kontinuitet?

Selvom der er positive takter i spillet, ændrer det, ifølge Rudy Nuyens, ikke på, at klubben er i tvivl om Jess Thorups fremtid.

- Sæsonen slutter om ti dage, og så beslutter bestyrelsen, hvad der skal gøres. Spørgsmålet er, om de skal starte forfra igen med en ny træner, eller om klubben har brug for kontinuitet og vil give chancen til træneren, som kom til i løbet af sæsonen. Han har heller ikke haft et rigtigt transfervindue.

- Så der er stadig tvivl om, hvad de kommer til at gøre, siger Rudy Nuyens.

Gent har haft mange trænere i løbet af de seneste år, hvor fyresedlerne har siddet løst. Ifølge Rudy Nuyens ved klubben dog godt, at det ikke er holdbart. Alligevel sidder Thorup ikke helt sikkert.

- Måske kan de næste kampe blive afgørende for Jess. Hvis holdet viser, at de stadig er bag ham, som de siger, så har han en chance for at fortsætte. Men hvis det går galt i de tre sidste kampe, så tror jeg, at hans job kommer i fare, siger Rudy Nuyens.

Stor opbakning blandt fansene

Selvom resultaterne har været dårlige de seneste par måneder, så er det dog værd at bemærke, at Jess Thorup stadig har stor opbakning blandt klubbens tilhængere.

- Han er meget populær blandt fansene. Der var en åben træning før pokalfinalen, hvor alle de mest fanatiske fans var der, og de råbte hans navn.

- Efter pokalnederlaget gik han ned til fansene og tog ansvar, og det satte de stor pris på. Han er stadig meget populær. Der har ikke været et eneste tidspunkt, hvor de har råbt 'ud med Thorup' eller noget i den stil.

- Mange trænere ville miste opbakningen blandt spillere og fans i denne situation, men det er ikke tilfældet med Jess, siger Rudy Nuyens.

Gents næste opgave er fredag aften, hvor holdet skal forsøge at hente den første ligasejr i otte forsøg i udekampen mod Standard Liege.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Anton Græsdal Maajen

2 kommentarer

MartinHerold 11:40          
God artikel. Ikke bare hjerneløst copy pasta.
irtysh 00:08          
Enig.
Fredag 24. maj
Torsdag 23. maj