LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk
Julekalenderen er sponsoreret af Mr Green

Loyale Boye og den bolsjestribede hær

| AaB | 13 kommentarer
Loyale Boye og den bolsjestribede hær

Infoboks

AaB - Hobro
Superliga Nedrykning, Gruppe 2 (26/04)
bet365 1,75 4,00 4,20
NordicBet 1,79 3,90 4,35
Oddset 1,80 4,30 3,80
AaB

Se Premier League, Superliga og Europa Leauge

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Advertisement
Julekalenderen består i år af All Star-hold fra verdens bedste læsere, og bag låge nummer 12 finder vi Simons AaB-hold, der er et godt miks af nutidens stjerner og fortidens legendariske figurer i den bolsjestribede trøje.

I 2015 bestod bold.dks julekalender af 24 fodboldpersonligheders All-Star-hold, og i år byder julekalenderen så på de bedste og mest interessante drømmehold fra vores fantastiske og indsigtsfulde læsere. Mange tak for alle bidragene!

I dagens afsnit tager vi en tur til Nordens Paris, hvor brugeren Simon har sammensat et slagkraftigt mandskab af både spillere fra både nutiden og fortiden.

- Jeg er på stadion til hver hjemmekamp, men tager også afsted på udebane for at følge dem, hvilket jeg har gjort siden 1992.

Simons slagkraftige AaB-hold ser ud som følger: 

Målmand:
Jacob Rinne: 52 kampe, 0 mål (pr. 12/12-18)

Faktisk er den nuværende målmand nok den bedste målmand i klubben i min AaB-tid. Var dog tæt på at tage Jimmy Nielsen, som var et ikon i klubben.

Forsvarsspillere:
Torben Boye: 560 kampe, 24 mål
Jozo Matovac: 76 kampe, 5 mål
Trond Andersen: 75 kampe, 2 mål
Jakob Ahlmann: 177 kampe, 4 mål (pr. 12/12-18)

Torben Boye er undtagelsesvis ikke udtaget grundet kvalitet, men derimod for loyalitet.

Jozo Matovac kommer man ikke ikke uden om. Den bedste forsvarsspiller til dato i AaB.

Mit valg faldt på Trond Andersen til pladsen som den sidste midtstopper. Det kunne også let være blevet en Kleber Saarenpää.

Venstre back bliver Jakob Ahlmann. Jeg kan have overset nogen, men en meget stærk spiller i den seneste mesterskabssæson.Midtbanespillere:
Rasmus Würtz: 323 kampe, 13 mål (pr. 12/12-18)
Ståle Solbakken: 97 kampe, 15 mål
Lucas Andersen: 54 kampe, 7 mål (pr. 12/12-18)

Rasmus Würtz er højst sandsynligt langt fra den bedste på sin plads, men med hans ihærdighed og fight kommer man langt.

Ståle Solbakken var selvskrevet til en plads på midtbanen. Vel nok den bedste midtbanespiller i min AaB-tid.

Lucas Andersen var et stort talent, da han blev hentet, og nu, hvor han er hjemme igen, kan man se hvorfor. En mand med en fantastisk teknik.

Kantspillere og angriber:
Siyabonga Nomvethe: 88 kampe, 13 mål
Fredrik Winsnes: 57 kampe, 5 mål
Rade Prica: 59 kampe, 31 mål

Siyabonga Nomvethe kunne drive gæk med enhver forsvarsspiller i Superligaen og havde evner og kreativitet til at klare sig godt i de internationale kampe.

Fredrik Winsnes var også en spiller med et højt teknisk niveau, som tog fusen på mange spillere i Superligaen.

Rade Prica er også højt på kandidatlisten over bedste AaB-angribere nogensinde. Var god både i rollen som afslutter og oplægger.

Læs med igen i morgen, når vi igen skal se nærmere på en stor, dansk klub.

julekalender@bold.dk


Af Anton Græsdal Maajen

13 kommentarer

saltsyre 08:45          
Nu kender jeg ikke meget til AAB gennem tiderne, men husker en hvis røde Erik. Burde han ikke have været med?
Altvidende 09:03          
Prica er den bedste af de to, selvom den røde Romario også var god. Prica nok den bedste targetman vi har haft.
proege 09:13          
Søren Frederiksen kunne vel også have været en kandidat, men gode valg, og en god kalender:)
SotD 09:17          
Nu skal jeg selvfølgelig passe på med, at have en holdning til det her, fordi det falder enkelte brugere for brystet, men eftersom jeg har fulgt med i Superligaen i præcis samme omfang som brugeren her tillader jeg mig nu alligevel at lege med (hvilket jeg nok i øvrigt havde gjort under alle omstændigheder).

Du nævner, at Rinne er den bedste målmand I har haft, men har fulgt klubben siden 1992. I min optik var Lars Winde på sine gode dage, den bedste keeper klubben har haft. Hans bedste dage var dog ikke helt vanlige. En anden keeper, Karim Zaza, havde nok været min personligt foretrukne. Han havde noget karisma, som virkelig løftede klubben.

Jozo Matovac som den bedste forsvarsspiller nogensinde er jeg ikke helt enig i. Han er bestemt i top 5, men jeg ville nok mene at i hvert fald Jes Høgh og Ib Simonsen ligger foran ham.

Helt oppe foran synes jeg personligt at både Erik Bo Andersen, Søren Frederiksen og Peter Møller var bedre end Rade Prica. Særligt førstnævnte ville være selvskrevet for mig, hvis jeg skulle vælge et AaB hold fra 1992 og frem. Peter Rasmussen ville nok også have fået en plads. Om det så ville være som kantspiller eller hvad ved jeg ikke helt. Jeg kan sagtens forstå fravalgene af Møller og Frederiksen, da de var endnu bedre andre steder.

På midten/kanten havde jeg nok også fundet plads til Michael Silberbauer i stedet for Winsnes, som jeg ellers også godt kunne lide. Dog primært for hans tid i Rosenborg, hvor han jo var med i deres fuldstændig vanvittige magtdemonstration op igennem halvfemserne og start nullerne.

Thomas Augustinussen mangler i øvrigt som angriber. Den mængde brændte chancer og klodsede afslutninger, som han leverede i en periode på 2-3 sæsoner var hysterisk morsomt. Alle ville være ham i skolegården hos os, fordi man så kunne få lov til at afslutte med røv, albuer og knæ. Præcis ligesom man ønskede at være Bora Zivkovic i øvrigt :)
El Pollo Loco 09:47          
Lars Winde på mål? Og Augo som angriber? Ahhh... den kan jeg ikke tilslutte mig - omend jeg godt kan fornemme, at Augo er nævnt med et glimt i øjet.
Jeg mener, at målmandsposten bør gå til enten Jimmy Nielsen eller Rinne, så her kan jeg ikke være uenig med brugerens valg.
I forsvaret vil jeg også holde fast i Matovac - hans niveau i mesterskabssæsonen 1998/9 var simpelthen fantastisk, men som makker vil jeg give ham Jes Høgh anno 1995. Det er svært at argumentere mod valget af Boye, som jeg (ganske som alle AaB-tilhængere) holder rigtig meget af, men ser man på kvalitet alene, vil jeg mene, at Allan Olesen var bedre i årene op til mesterskabet i 2008. Ahlmann beholder vi.
Würtz og Solbakken på de centrale midtbanepladser vil jeg ikke indvende noget imod. Jeg ville dog sætte Kasper Kusk anno 2014 ind på kanten i stedet for Winsnes af den simple grund, at Kusk spillede så central en rolle i mesterskabet det år, mens Winsnes smuttede et år før guldet i 2008. Nomvethe? Tjek! Ham vil jeg også have med. Jeg synes ikke, at Lucas Andersen har været en del af førsteholdet længe nok til at være en del af et all star AaB hold... men det kan være, at det kommer. 10´er pladsen ville jeg give til Peter Rasmussen anno 1994. Rasmussen var en af de absolut største profiler i AaB i 90´erne (vi vælger så at se bort fra hans sidste 1½ år i klubben...).
Prica på toppen. Enig. Den bedste angriber i AaB nogensinde, hvis du spørger mig. Jeg ville egentlig også gerne have haft Jens Jessen med, men han dækkede så mange pladser, at jeg ikke helt kan placere ham. Han må tage plads på bænken, som det så ofte er en all round spillers lod.
Cerezo 10:14          
Fint nok hold men jeg er også enig med en del af SotD´s betragtninger. Prica burde erstattes eller have haft selskab i front af enten Peter Møller, Søren Andersen eller Erik Bo Andersen, som alle tre var nogle giftige herrer. Jes Høgh burde der også være plads til. Jeg mener stadig den dag idag at Brøndby solgte mesterskabet i 1994/95-sæsonen, da man lod Høgh skifte tilbage til AaB i vinterpausen, eftersom han i løbet af efteråret havde mistet sin plads i Brøndby til de to andre midtstoppere Marc Rieper og Dan Eggen, som dog bestemt også var solide.
Hynkjii 10:28          
Erik bo, Peter Rasmussen, Jens Jessen, silberbauer og strandli vil helt klart kandidere til holdet samt spalvis.
Ib Simonsen var god med fødderne og havde godt overblik men var horribel til at dække op, så ham savner jeg nu ikke. Et godt hold der er skruet sammen der.
Onsdag 24. april
Tirsdag 23. april