Luk

Lucas A: Haft lang historik med brændte spark

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Lucas Andersen blev søndag aften matchvinder for AaB fra straffesparkspletten, og netop den disciplin har AaB-profilen arbejdet hårdt for at forbedre.

AaB-stjernen Lucas Andersen sparkede søndag aften sig selv og sine nordjyske kammerater på 3-2 over Brøndby, da han omsatte et straffespark i slutningen af søndagens 3F Superliga-kamp mod Brøndby.

Den disciplin har tidligere i karrieren voldt Lucas Andersen store problemer, så det er lig nervøsitet, hver gang AaB-profilen går til pletten.

- Jeg skal være ærlig at indrømme, at jeg er nervøs hver gang. I ungdomsårene havde jeg en utrolig lang historik, hvor jeg brændte alle spark. Første gang, jeg sparkede igen var i en straffesparkskonkurrence i Grasshoppers (fra 2016 til 2018, red.), sagde Lucas Andersen efter søndagens kamp og fortsatte:

- Men det er en ting, jeg har arbejdet med og en ting, jeg har skulle overbevise mig selv om, at man skal kunne bære det ansvar, når det brænder allermest på. Det handler om en ting, og det er at sparke den ind.

- Tom van Weert beroligede mig

Inden straffesparket forhørte Lucas Andersen sig, om den varme Tom van Weert ville sparke, da han var en scoring fra et hattrick. Men hollænderen forsikrede Lucas Andersen om, at han var den rette til at sparke:

- Tom var også dejligt beroligende. Han sagde, jeg ikke havde brændt og at jeg skulle vælge en side og sparke. Heldigvis gik det, sagde han og fortsatte om bevæggrunden for at høre Van Weert:

- Man må lynhurtigt vurdere, om der er nogen, som er i et godt flow. Jeg følte selv, jeg var godt med, men med respekt for en angriber, så ved man, hvor meget et hattrick kan betyde for folk, så jeg var lige ovre at høre, om han ville sparke, for han havde været brandvarm.

- Han skulle da have muligheden for at sparke.

Tom van Weert udtalte sig efter kampen også om situationen - det kan du læse om her.

Køb billetter til AaB's næste hjemmekamp og støt AaB fra tribunen


Af Jonas Dalgård
Lørdag 28. marts
Fredag 27. marts