LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Lucas A: Større klarhed om roller gav os sejr

| Superligaen | 4 kommentarer
Lucas A: Større klarhed om roller gav os sejr
Foto: Getty Images

Lucas Andersen var på pletten to gange i Esbjerg, da AaB vandt med 4-1, og han fremhæver offensive relationer.

AaB valgte mandag at fyre cheftræner Morten Wieghorst på grund af dårlige resultater og samtidig forfremme assistenttræner Jacob Friis i efterårssæsonens resterende tre kampe.

Nordjyderne var uden sejr i Superligaen siden september, men det blev der ændret på fredag i Esbjerg, hvor holdet vandt med 4-1.

Lucas Andersen scorede to mål, og en af årsagerne til den store effektivitet ligger på træningsbanen, mener han.

- Vi har i den seneste uge haft stor fokus på de interne relationer offensivt. De ting, som Jacob Friis gerne vil se, har vi trænet hver eneste dag.

- Det betød, at alle spillere vidste helt præcist, hvilke roller de havde, og den klarhed var med til at gøre forskellen.

- Når det så er sagt, skal man også huske på, at det ikke er alt, der er ændret på en uge. I nogle af de andre kampe, vi har spillet, kunne vi også have lavet mange mål, men der skete det ikke, siger Lucas Andersen.

Jakob Friis lader sig ikke rive med trods sejren i sin debut som cheftræner, og han mener, det er detaljer, der har gjort, at AaB ikke har vundet i en lang periode.

- Først og fremmest har det ikke været helt skidt i de seneste kampe, hvor vi har været foran, men kun fået uafgjort. Det betyder meget at vinde, og i en sort-hvid verden er det små ting, der skal til.

- Mit fokus har været at skrue lidt på nogle defensive og offensive knapper, og det lykkedes heldigvis, siger han.

Med sejren over Esbjerg rykker nordjyderne op på fjerdepladsen, men cheftræneren bruger ikke meget tid på tabellen.

- Det lyder kedeligt, men jeg kigger ikke ret meget på stillingen. Vi er nødt til at kigge på præstationerne og forberedelserne til den næste kamp, og hvis vi har styr på det, så kommer det med placeringen af sig selv, siger Jakob Friis.

AaB skal følge op på fredagens sejr, når klubben i næste runde møder AC Horsens hjemme i Aalborg.

/ritzau/

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

4 kommentarer

Frozzy 10:22          
Kombineret med lysten og gejsten til at vinde. Både under Søndergaard og Wieghorst har den indstilling været ikke eksisterende. Det skal dog nævnes at det var mod et ualmindeligt tamt Esbjerg hold. Det skal dog ikke tage noget fra de røde der uomtvisteligt går lysere tider i møde.
Sarriá 11:07          
Det afhænger af øjnene der ser. Jeg så generelt samme lyst og gejst under Morten Wieghorst i efteråret, men stort set ingen træfsikkerhed foran mål.
Med det sagt så var tendensen af resultaterne under alle omstændigheder til et trænerskifte i vinterpausen.
Teresa 11:29          
Det er jo det mærkelige ved det spil..

- Jo, man kan godt vinde trods elendigt spil.
- Jo, man kan godt vinde trods defensivt udgangspunkt.
- Jo, man kan godt vinde over et ´bedre´ hold.

Alligevel kan intet erstatte lysten og begejstringen ved at spille og lykkes med de ideer, man får undervejs - i aftes personificeret ved Lucas Andersen, der kan så meget. To små ting som en skarpt vinklet puf i dybden, der satte to mand, og et hop over et indlæg.. det boblede!

Herligt og hæmningsfrit - minimalt tværgående langsomt spil - håber Wieghorst kiggede med.
proege 18:36          
EfB spillede til gengæld virkelig ringe, så lidt nemme præmisser. Spillet var absolut ikke til det vilde udover målene syntes jeg ikke AaB viste mere end de andre kampe :)
Lørdag 25. maj