Luk

Lukaku stangede Inter videre i det 119. minut

| Coppa Italia | 9 kommentarer

Infoboks

Fiorentina - Inter 1-2
Coppa Italia
40' 0-1 Arturo Vidal
57' 1-1 Christian Kouamé
119' 1-2 Romelu Lukaku

Christian Eriksen spillede alle 120 minutter, da Inter slog Fiorentina på udebane og dermed blev klar til kvartfinalen af Coppa Italia. 

Fiorentina var onsdag eftermiddag værter, da Inter kom på besøg i ottendedelsfinalen af Coppa Italia. Her skulle det afgøres, hvem der kan se frem til at møde AC Milan i kvartfinalen.

Christian Eriksen startede for gæsterne, hvor han skulle forsøge at udfylde den playmaker-rolle, som cheftræner Antonio Conte tirsdag fortalte, at danskeren havde trænet op til kampen.

Kampen startede ganske forsigtigt og uden de store chancer, men hen mod første halvlegs afslutning kom der gang i opgøret, og det var med en dansk fod involveret.

I det 37. minut afsluttede Christian Eriksen nemlig, hvor Fiorentina-keeper Pietro Terracciano blev nødt til at give en returbold, som Alexis Sanchez sparkede på stolpen.

I afslutningsøjeblikket blev Sanchez dog nedlagt af Fiorentina-keeperen, og det blev takseret til et straffespark, som Arturo Vidal tog sig af.

Det gjorde han ganske sikkert med en flad afslutning midt i målet, mens Terracciano sprang til venstre.

Få minutter senere troede hjemmeholdet, at de også skulle få chancen fra pletten, da Christian Kouame blev nedlagt af Milan Skriniar, men VAR omstødt efterfølgende kendelsen.

Derfor kunne Inter gå til pause foran med 1-0.

Forrygende flugter bragte balance i regnskabet

Anden halvleg var blot to minutter gammel, da Lautaro Martinez forsøgte sig med en fin venstrebensafslutning, der dog strøg på den forkerte side af målet.

Det udnyttede Christian Kouame til at udligne ti minutter senere, da han hamrede bolden op i højre hjørne fra kanten af feltet. En ganske enkelt glimrende scoring.

Chancen opstod efter et hjørnespark, som Inter ikke fik clearet ordentligt i flere omgange, og det udnyttede Fiorentina altså.

Mod kampens afslutning faldt der chancer i begge ender, hvor særligt Achraf Hakimi var tæt på at blive den store helt for Inter. I den anden ende forsøgte Giacomo Bonaventura sig, men ingen af de to mandskaber kunne fremtvinge en afgørelse i den ordinære spilletid.

Derfor skulle en afgørelse i første omgang findes i forlænget spilletid.

Her blev Romelu Lukaku helten, da han i det 119. minut steg til vejrs og stangede et indlæg fra Nicolo Barella i nettet tæt under mål.

Dermed er Inter og Christian Eriksen, der spillede alle 120 minutter, klar til kvartfinalen af Coppa Italia.


Af Andreas Roesen
Onsdag 27. januar
Tirsdag 26. januar