LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Luke Shaw undgår pause efter hovedskade

| Premier League | 6 kommentarer
Luke Shaw undgår pause efter hovedskade
Foto: Getty Images

Manchester Uniteds Luke Shaw udgik for nyligt med en hovedskade i en landskamp for England, men er allerede klar til at spille igen.

Da England for nyligt tabte 2-1 til Spanien i en landskamp, blev Luke Shaw båret af banen, efter han havde slået hovedet hårdt i en duel med Dani Carvajal.

Både Shaw og FA meddelte efter kampen, at venstrebacken efter omstændighederne havde det godt, og der venter da heller ikke en pause for Manchester United-spilleren.

Manager Jose Mourinho udtalte på fredagens pressemøde, at Shaw allerede er til rådighed i denne weekend, hvor United gæster Watford i Premier League.

Mourinho forklarer dog, at han endnu ikke ved, om Shaw skal spille fra start, da Shaw ikke har trænet med holdet i ugens løb.

Manageren forklarer videre, at både Ander Herrera og Marouane Fellaini er tvivlsomme til kampen.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikkel Nøhr

6 kommentarer

Graceland 12:32          
Det ville virkelig også være et dårligt tidspunkt for Shaw at skulle sidde ude i længere tid,han har været rigtig god på det sidste..
LaPioche 13:07          
Hvis der virkelig ikke er noget som helst helbredsmæssigt til hinder for, at han spiller 90 min mod Watford, så er det en no-brainer. Ashley Young så voldsomt rusten ud da han spillede for et par runder siden og det giver bare noget andet med en venstrebenet venstre back. Så tager jeg alle dage Shaw i den nuværende form uden kampforberedelse kontra Young, der har trænet med hele uge.
MRClark 14:01          
Selvfølgelig skal han ikke spille. FA´s Concussion Guidelines angiver 14 dages pause før tilbagevenden. Det skal selvfølgelig overholdes, så spilleren ikke risikerer langtidseffekter. Hjernerystelse er ikke noget man skal tage let på! Slet ikke i en sport hvor man bruger hovedet som i fodbold. Jeg er kæmpe United-fan og ville skamme mig over at min klub sætter spilleres helbred i fare.
LaPioche 14:23          
Når protokollen for hvornår professionelle må spille igen efter en hjernerystelse er 7 dage og ikke 14 som i de guidelines, du referer til, så er det selvfølgelig fordi det er forsvarligt og ikke fordi, man tillader klubberne at gamble med spillernes helbred. Udover at overholde protokollen, har Uniteds læger tilset ham og skønnet ham egnet til at spille.

Den godkendelse ville han naturligvis aldrig få, hvis ikke han var 100% i orden. Der tages jo altså ikke chancer med hovedskader.
MRClark 14:51          
Det fremgår tydeligt at trin 1 er 14 dages pause, derefter kan man gå til trin 2. Medmindre en masse kriterier er opfyldt. Det kan selvfølgelig være at United opfylder disse, men det lyder for godt til at være sandt. Og disse halverer ikke tiden, de gør bare at eventuel tidligere tilbagevenden kan overvejes. Derudover så har man selvfølgelig aldrig hørt om klubber der raskmelder vigtige spillere før tid..
Efter min mening skal han absolut ikke spille.
LaPioche 16:01          
Det du taler om er FA´s guidelines for hjernerystelser på tværs af alle divisioner helt ned til Sunday League. De anerkender også fuldt ud, at i professionelle miljøer kan der være så stærke ressourcer til rådighed, at man kan vende tilbage hurtigere og stadigvæk være forsvarligt (s. 15 og 16 i den guide, du henviser til).

In some circumstances (such as Professional Clubs, International teams and Academies) there may be a enhanced level of medical care available which allows closer supervision of
a player’s care and graduated return to play (GRTP). In these instances, a shorter timeframe for return to play (RTP) may be possible


Det er ikke i strid med nogen regler at lade en spiller vende tilbage efter en uge, hvis spilleren vel at mærke opfylder de krav, der stilles til ham. Hverken du eller jeg er i en position til at udtale os om, hvorvidt Shaw opfylder kriterierne. Hvorfor ikke stole på, at han nu gør dette, når lægerne siger det?
Torsdag 23. maj
Onsdag 22. maj