Luk

Lykkelig AGF-direktør: Nu kan vi udvikle os

| 3F Superliga | 30 kommentarer

Infoboks

AGF - Lyngby
Superligaen Grundspil (08/12)
bet365 1,50 4,33 6,50
NordicBet 1,53 4,50 6,00
Oddset 1,55 4,30 5,90
YouBet 1,54 4,50 6,30

AGF-direktør Jacob Nielsen håber, at det mulige nye stadion i Aarhus kan skabe en snebold-effekt, så AGF endelig kan tage yderligere skridt i sin udvikling.

Endelig skete det. Planerne om et nyt stadion i Aarhus tog mandag et kæmpe skridt imod at blive virkelighed, da man på et pressemøde offentliggjorde, at der er fundet økonomi til et nyt stort projekt i området, hvor det nuværende stadion ligger.

Med en donation på en halv milliard fra to af Aarhus' største erhvervsaktører nærmer et AGF-stadion uden atletikbane sig, og det vækker stor tilfredshed hos AGF's direktør Jacob Nielsen.

For snart kan AGF tage de næste skridt i sin udvikling, fortæller direktøren til bold.dk.

- Man er fyldt med taknemmelighed, når to af byens centrale erhvervsaktører donerer en halv milliard. Det er helt fantastisk. Det er det, vi har arbejdet på i mange år, siger Jacob Nielsen og sætter ord på betydningen for AGF:

- Vi håber på at få nogle tidssvarende forhold, for det er svært at løfte AGF yderligere økonomisk og kommercielt, end hvor vi er i dag. Helt firkantet skulle det gerne betyde, at vi kan øge vores forretning væsentligt, ligesom tiltrækningskraften i forhold til spillere vil øges.

- Vi har mærket, at vores nybyggede og bedre træningsfaciliteter gør, at man som klub bliver mere attraktiv på spillersiden. Det er der ingen tvivl om, så vi glæder os.

- Lige nu har vi nogle af landets dårligste VIP-faciliteter i forhold til vores størrelse, så det er svært at tilbyde virksomhederne mere end det, vi har i dag. Det er svært at løfte, og kan vi det, så kan vi geninvestere pengene i det sportslige setup.

- Det skulle gerne blive en snebold-effekt, så flere penge i sporten skulle gerne give bedre fodbold, som giver flere tilskuere, og vi ved, at det vigtigste for sponsorer er fodboldoplevelsen med mange tilskuere.

- Alle følelser skal i spil
Det er Aarhus Kommune som kommer til at stå bag byggeriet af det nye stadion, og Jacob Nielsen håber på, at byggeriet bliver til et topmoderne stadion.

- Vi vil gerne have fællesskab på et moderne stadion. Det skal være et topmoderne stadion, som Aarhus fortjener, og jeg har ønsker på alle parametre og ikke kun på sponsorsiden. Det skal være en god publikumsoplevelse, man skal få her.

- Alle følelser skal komme i spil med moderne lys, lyd og intimitet, ligesom banale forhold ved boder og toiletter skal fremmes.

DBU har tidligere ønsket et stadion på 25.000 i Jylland, og det kaldte Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard ikke for urealistisk ved mandagens præstation. Selvom gennemsnittet på Ceres Park ikke har været over 10.000 i de seneste tre sæsoner, så mener Jacob Nielsen, at et nyt stadion vil trække flere AGF-fans til.

AGF har tidligere sat 50 millioner til side til en istandsættelse af VIP-faciliteterne, og den pulje penge er AGF-direktøren klar på at lade glide over i det nye stadion-projekt.

Løbebanen skal væk
I 2020 finder en projektorganisation ud af, hvordan rejsningen af et nyt stadion kan gå til, men allerede nu står det klart, at et nyt fodboldstadion bliver uden atletikbane.

En atletikbane, som i mange år har været hæmmende for opbakningen på Ceres Park.

- Vores fans vil jo hellere være på udebane end hjemmebane, fordi deres opbakning til holdet er mere mærkbar på et fodboldstadion, siger Nielsen og fortsætter:

- Det skal ikke forstås sådan, at vi taler ned om atletikken, men det er jo klart, at atletikken kan få sit eget, hvor de ikke skal have aflysninger i tide og utide, og vi kan få et stadion, hvor vi kan øge publikumsoplevelsen til det, tilskuerne forventer, når de tager til fodbold. Det er altafgørende for os.

Vil blive på stadion under byggefase
På mandagens pressemøde blev det forklaret, at det første anlægsarbejde formentlig går i gang mellem 2021 og 2023.

Når det arbejde går i gang, kommer AGF til at fortsætte med at spille på Ceres Park, selvom det ikke er optimalt at spille under ombygning.

- Jeg håber, vi kan spille her (på Ceres Park, red.) under ombygningen. Det er set før, at man kan gøre det, og vi på den måde må bygge stadion i etaper. Det er den mest rigtige løsning.

- Det er ikke optimalt, men der er ikke noget stadion i byen, som vil kunne huse os, og jeg ser nødigt, at vi flytter vores hjemmekampe til en anden kommune i den tid.

I denne sæson har AGF indtil nu et tilskuersnit på hjemmebane på 11.678 efter 18 runder.

Køb billetter til AGF's kommende hjemmekampe her!


Af Jonas Dalgård
Søndag 8. december
Lørdag 7. december