Luk

Lyngby-back var ude i et år: Læser til revisor

| NordicBet Liga | 3 kommentarer

Infoboks

AC Horsens - Lyngby
NordicBet Liga (23/10)
Oddset 2,50 3,35 2,70
bet365 2,37 3,20 2,80

Lyngbys Adam Sørensen blev ramt af en korsbåndsskade, der holdt ham ude i over et år. Han fandt derfor bøgerne frem og begyndte at studere, så han havde en plan b. 

Den 11. juni 2020 startede over et års skadespause for Adam Sørensen, der rev korsbåndet over i en soloulykke til træning i Lyngby.

Dermed blev han også afkoblet fra resten af truppens træninger og kampe, mens han selv først skulle hele ovenpå operationen, inden han kastede sig ud genoptræningen i styrkelokalet. 

Det var en hård prøvelse for den nu 20-årige venstreback, der dog ikke nåede at overveje et karrierestop. 

- Jeg har ikke været helt derude, hvor jeg overvejede, om det var det værd. Jeg synes, det var noget lort, at jeg skulle bruge et helt år på at genoptræne og uden at være sammen med truppen i størstedelen af tiden.

- Det var hårdt, men jeg har hele tiden haft en formodning om, at det nok skulle gå, hvis jeg bare lagde den rigtige mængde arbejde i det, siger han til bold.dk. 

Den lange pause blev dog også brugt til at skabe en afveksling fra fodboldbanen og en mulig plan, hvis uheldet skulle være ude igen.

- Jeg fik til gengæld den tanke, at jeg skulle begynde at læse, hvis jeg nu rev det over igen. Så er det rart at have noget at lave, så man kan få knolden lidt væk.

- Så jeg er begyndt at studere finansøkonom, som er en vej til at kunne blive revisor i sidste ende, siger den unge venstreback, der godt ved, hvad han vægter højest af fodbold og revision. 

- Min store drøm er at slå igennem med fodbolden og leve af det, men jeg tror, det er meget godt at få stimuleret den øvre del af kroppen også. 

- Det kan jo være, at det også hjælper med fodbolden, hvis jeg får lavet nogle lidt andre ting en gang i mellem. Hvis det så ikke kan hænge sammen med fodbolden, jamen så må jeg droppe studierne igen. Nu prøver jeg det af, og så kan jeg jo om ikke andet vende tilbage til studierne efter fodbold, fortæller han. 

- Jeg kan ikke rigtigt gå i biografen

Den 25. juli 2021 var Adam Sørensen langt om længe tilbage i en betydende kamp, da han spillede de sidste 35 minutter i sæsonåbneren mod Nykøbing FC, som Lyngby vandt med 2-1. 

Han mærker ikke noget til knæet og tænker heller ikke over det, når han spiller, men erkender, at han er mere opmærksom på det. Hvis det eksempelvis bliver ømt efter træning, så går han heller en gang for meget forbi fysioterapeuterne. 

Faktisk føler han selv, at han har fået bygget sin krop så godt op, at han også er kommet af med nogle af de lårskader, han har døjet med tidligere. 

- Selvfølgelig var det noget lort. Jeg ville da hellere have været det foruden, men det skulle jeg desværre ikke. Til gengæld føler jeg også nu, at min krop er et godt sted i forhold til at få bygget mine baglår op.

- Jeg har haft store problemer med, at jeg gik rundt og fik forstrækninger, men nu er jeg – 7-9-13 – ret tryg ved det.

Adam Sørensen har nemlig fokuseret meget på at få bygget muskulaturen op omkring knæet, og derfor føler han heller ikke, at han har tabt fart, som man godt kan risikere efter en korsbåndsskade. 

- Man siger, at man mister lidt power efter en korsbåndsskade, men det synes jeg ikke, jeg kan mærke. Jeg føler, at jeg er meget det samme sted, men så er der måske nogle parametre, hvor jeg er blevet stærkere i forløbet. 

Det har den nye cheftræner Freyr Alexandersson også synes, hvorfor han har givet Adam Sørensen spilletid i alle holdets kampe denne sæson og tilmed fuldtid i de tre seneste i NordicBet Ligaen. 

- Det har fandeme været fedt. Der har været sindssyg stor tillid fra klubben og især fra Freyr, efter han er kommet til. Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville få så meget spilletid. 

- Jeg havde håbet på, at vi skulle bygge det op, så jeg kom i god form, men jeg er jo startet de fleste kampe, og det er en kæmpe tillid at mærke fra Freyr. Han kan lide den type spiller, jeg er, så jeg håber, jeg kan levere, så han bliver glad. 

Udenfor banen er alt dog ikke rosenrødt efter skaden. En tur i biffen er eksempelvis blevet lidt mere bøvlet. 

- Der er nogle ting udenfor banen, der er lidt irriterende. Jeg kan ikke sidde med bøjet knæ for lang tid ad gangen – eksempelvis i biografen, siger Adam Sørensen med et smil. 

Rezan Corlu giver boost: Et kæmpe indkøb 

Seneste sæson måtte Adam Sørensen altså følge fra tribunen, og han kunne derfra også se flere holdkammerater imponere i foråret og blive solgt. 

Det har selvsagt svækket holdet, men den unge back er også svært begejstret for de spillere, der er kommet ind - særligt én. 

- Vi har selvfølgelig mistet nogle store profiler i Magnus Warming, Emil Kornvig, Kevin Tshiembe og så videre, men jeg synes også, vi har fået gode erstatninger – især på sidstedagen af transfervinduet, hvor vi fik Rezan (Corlu, red.), som er et kæmpe indkøb. Jeg synes, det ser rigtigt godt ud.

- Det er fedt at få sådan en kvalitetsspiller ind. Han har været her før, og vi ved, hvad han kan. Han er jo stadig kun 24 år, så jeg tror, det kan give noget dejlig vindermentalitet at få ham ind. Han har jo lige vundet Superligaen, forklarer Adam Sørensen.

Det får ham dog ikke til at tage favoritværdigheden til Lyngby, når det gælder oprykningsdysten.

- Det synes jeg er for tidligt at sige. Vi har kun spillet syv kampe, så der er lang vej igen. Jeg synes, der er mange hold, der har masser af kvalitet. Helsingør har braget igennem, mens Fredericia og Hvidovre også har fået en god start. Vi tager det stille og roligt og fokuserer på os selv. 

Hørte om Bodø-tilbud: Ikke i tvivl

Den gode sæsonstart for Adam Sørensen skabte også interesse fra andre klubber på den sidste dag af transfervinduet, hvor de forsvarende norske mestre Bodø/Glimt bød sig til. 

- Jeg hørte det, men jeg var ikke i tvivl. Jeg er glad for Lyngby og jeg spiller her. Det er det vigtigste for min udvikling, at jeg får minutter i benene.

- Jeg hørte det, men jeg var ikke i tvivl om, at jeg gerne ville blive i Lyngby, siger Lyngby-backen, der understreger, at han hellere ville blive end at skifte til Bodø/Glimt.

Ifølge B.T. bød den norske klub i omegnen af fem millioner kroner for Adam Sørensen, men det takkede NordicBet Liga-klubben nej til. 


Af Andreas Roesen
Fredag 22. oktober
Torsdag 21. oktober