Luk

Lyngby bakker op: Riel-straf et sundhedstegn

| 3F Superliga | 3 kommentarer

Infoboks

Lyngby-angriber André Riel har fået yderligere tre spilledages karantæne for sine homofobiske ytringer mod SønderjyskE, og den karantæne bakker Riels klub op om.

Lyngby-angriber André Riel har mandag fået yderligere tre spilledages karantæne for det røde kort, han fik i kampen mod SønderjyskE, hvor angriberen ytrede sig homofobisk.

Den skærpede straf bakker Lyngby op om, for det er et sundhedstegn, at man gør noget ved den slags, fortæller administrerende direktør i klubben Andreas Byder.

- Lyngby Boldklub er en klub for alle, uanset hvordan man identificerer sig selv. Vi bakker op om kampen mod homofobi i fodbold, og derfor bakker vi også op om, at der skal falde en skærpet straf. I det her tilfælde er den takseret til tre ekstra spilledages karantæne, hvilket vi tager til efterretning, siger Byder og fortsætter:

- Fodboldklubber og fodboldspillere har et særligt ansvar for at være rollemodeller i offentligheden, og vi gør hvad vi kan for at fremme inklusion og fællesskab ude i vores klubber.

- Derfor er denne sag naturligvis ærgerlig, men uanset hvor mange etiske regler og adfærdskodekser vi laver, så er der jo ingen garantier for, at der ikke kan ske noget i kampens hede.

- Det er Andrés sag et eksempel på, og det må alle spillere tage til efterretning og lære af. Det er et sundhedstegn, at det får konsekvenser at udtale sig sådan, så det bakker vi op om.

André Riel må sidde ude i de kommende fem spilledage, da hans direkte røde kort i kampen kostede to spilledage.

Støt Lyngby Boldklub - forudbestil din 100-års jubilæumstrøje


Af Jonas Dalgård
Søndag 25. oktober