Luk

Lyngby-kaptajn: Naivt at tro vi ikke er svækket

| NordicBet Liga | 5 kommentarer

Infoboks

Lyngby - HB Køge
NordicBet Liga (17/09)
Oddset 1,48 4,40 6,00
bet365 1,44 4,50 7,00

Lyngbys Marcel Rømer er med på, at holdet er blevet svækket over sommerpausen, men spår alligevel gode resultater, når de nye spillere er spillet ind på holdet. 

Lyngby led før sommerpausen den tunge skæbne at rykke ned i NordicBet Ligaen, efter en sæson, der var som nat og dag. 

Efteråret var rædselsfuldt, og holdet var derfor så godt som sikret nedrykning inden forårssæsonen. Her blomstrede Lyngby-mandskabet til gengæld, men det var ikke nok til at sikre overlevelse. 

Til gengæld skabte det en masse opmærksomhed om flere af Lyngby-spillerne, der fik gode tilbud fra større adresser, hvorfor der har været en del udskiftning på holdet. 

Derudover valgte cheftræner Carit Falch at skifte til Vejle, hvilket gav plads til islandske Freyr Alexandersson som ny mand i spidsen. 

Han har peget på Marcel Rømer som ny anfører, og han erstatter dermed Kasper Enghardt, der skiftede til FC Helsingør. 

Den nyudnævnte kaptajn ser frem til at tage hul på NordicBet ligaen, selvom han erkender, at holdet står svagere end før sommerpausen

- Jeg tror også, at det er naivt at tro, at vi er den bedste udgave af os selv fra dag et. Det handler om at være tålmodig, og så handler det selvfølgelig om, at vi skal spille os i en position, hvor vi kan afgøre det selv til sidst, fordi vi forhåbentligt og formentligt er blevet så gode. Men vi skal holde os til fra start, siger Rømer til bold.dk og uddyber:

- Med det antal spillere, der er røget ud, er vi selvfølgelig svækket, men vi kommer også ned til en liga, der ikke er lige så god. Dermed ikke sagt, at det ikke bliver svært. 

- Forstå mig ret, så kan man godt overleve i Superligaen på lidt held, hvor to hold bare er endnu dårligere. I 1. division handler det om at være et af de absolut bedste hold for at rykke op. 

Frederik Winther, Mathias Hebo, Kasper Enghardt, Victor Torp, Thomas Mikkelsen, Jens Martin Gammelby og Magnus Warming er de spillere, der har forladt Lyngby denne sommer. 

Til gengæld er Frederik Ibsen, Petur Knudsen, Kristian Riis, Andreas Bjelland og Abdul Huda kommet ind den anden vej, og det giver grobund for optimisme på længere sigt.

- Jeg synes, der er blevet hentet stærkt ind. Der er blevet hentet nogle spillere, der måske ikke står klar fra dag et, men på sigt vil styrke holdet rigtigt meget. Så jeg synes, vi ser fornuftige ud, men det er lidt naivt at tro, at vi fra dag et står med det samme niveau, som vi havde i slutningen af seneste sæson. Der er alligevel et stykke vej, og det skal man have respekt for.

- Når vi så får spillet de nye ind og vi har Gytkjær og Emil Nielsen 100 procent klar, så er jeg ret overbevist om, at vi kan stå mindst lige så godt, som vi gjorde, da vi spillede Superliga, lyder konklusionen fra Rømer. 

Ikke skuffet over spillere, der smuttede

Efter den sidste hjemmekamp i Superligaen mod OB appellerede Marcel Rømer til sine holdkammerater om at blive og bygge videre på projektet. 

Sidenhen udtrykte han også ærgrelse over, at Carit Falch valgte at søge nye græsgange, men han er ikke skuffet over de holdkammerater, der valgte at skifte væk efter nedrykningen. 

- Nej, overhovedet ikke. Jeg er slet ikke skuffet. Spillere har x antal år at drive karriere i på banen, og jeg ved godt, hvordan det hænger sammen. Der er også en del af dem, der har fået større adresser og bedre kontrakter, så det er helt naturligt.

- På den anden side så er klubben bedre rustet rent økonomisk, hvilket også fremtidssikrer den. Det er jeg slet ikke skuffet over på nogen måde. 

Mulig transfer skulle være for godt til at sige nej

Marcel Rømer spillede selv en fin forårssæson i Lyngby, og man kunne derfor tro, at der også har været bud efter slideren på midtbanen.

Det er dog ikke blevet aktuelt, for der skal noget helt specielt til, før han får familien til at rykke teltpælene op.

- Det har i hvert fald slet ikke været i mine tanker. Jeg har sagt til min rådgiver, at hvis der kommer forespørgsler, så skal det være for godt til at sige nej, for der skal noget specielt for at trække mig væk.

- Først og fremmest har min familie det rigtigt godt, hvor vi bor i Køge. Så har jeg det rigtigt godt med staben, truppen og min egen rolle. Så der skulle noget specielt til for at rive det hele op. Så skulle jeg fremtidssikre mig selv på en eller anden måde. 

- Der har ikke været noget, jeg skulle forholde mig til, og det har jeg det egentligt fint med. Jeg har det oprigtigt talt godt, hvor jeg er.

Loyaliteten er - som nævnt - også blevet belønnet med en rolle som anfører, som han sætter stor pris på. 

- Det er da en fed rolle at have og et fedt ansvar at få lagt på sine skuldre. Det er fedt at være den, der skal gå forrest og vise vejen for de unge, som vi har en del af, og de er måske stadig lidt uerfarne. 

- Jeg har trods alt spillet mange kampe i Superligaen, men jeg tror heller ikke, at man skal glemme, at jeg også har prøvet at rykke op med et par hold. Den erfaring tror jeg kan bruge endnu mere, end at jeg har spillet Superligakampe. Jeg ved, hvad det vil sige og hvad det kræver at rykke op, hvor man skal præstere over en hel sæson. Det er primært det, jeg håber at kunne trække på. 

Mindre romantisk Lyngby-hold end man er vant til

Lyngby-holdet var under Carit Falch ofte kendetegnet ved en meget ideologisk spillestil, hvor man insisterede på at være boldbesiddende uagtet status som bundhold. 

Mange af de dyder kommer til at blive båret med videre under den nye cheftræner Freyr Alexandersson, spår Marcel Rømer, der dog ser en mere pragmatisk spillestil udforme sig. 

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg ikke, der bliver enorme ændringer i spillestilen, men jeg tror, du får et hold at se, der til tider godt kan give de andre bolden.

- Falch ville jo gerne have, at vi havde bolden det meste af tiden, men nu kan vi også lukrere på de andres fejl. Så er vi heller ikke tvunget til at skulle skabe det hele på bolden i de kampe, hvor det måske ikke fungerer helt. Vi har også nogle våben, så vi kan udnytte den fart, vi har, når vi erobrer den. 

- Det bliver måske lidt atypisk Lyngby, men jeg tror, I kommer til at se hold, der både kan stå lavt og gå højt i deres pres. Det er måske den største forandring, men vi forventer stadig, at vi i de fleste kampe skal have bolden mest og tage teten. Vi skal kunne kontrollere både med og uden bold, og det er måske den største forskel.

Det kommer også til at ligne stilen, som Marcel Rømer kender fra sin fortid hos SønderjyskE og Viborg, hvor man godt kunne spille mere kynisk. 

- Freyr har nok også draget inspiration fra de træner og stilarter, som han har været assistent under primært på Island, hvor man kan se, hvor meget de har fået ud af et godt sammenhold, hvor man knokler benhårdt for hinanden og måske er lidt nogle ’svin’, sagt på en god måde, og man derfor kan vinde kampen på flere måder.

- Den kynisme, tror jeg, klæder en klub som Lyngby, der nok tidligere har haft et meget romantisk syn på fodbold. Der tror jeg også, at jeg har været smittet af, at jeg har været i Jylland hos nogle klubber, der også har vundet kampe på andre måder end den romantiske vej. 

- Det synes jeg egentlig har klædt os, at vi kan vinde på flere forskellige måder. Det tror jeg, at vi kan vokse af, afslutter Marcel Rømer. 

Lyngby sparker sæsonen i gang klokken 15 søndag mod Nykøbing FC på udebane. 


Af Andreas Roesen
Torsdag 16. september
Onsdag 15. september