Luk

Lyngby-keeper kan slå debutant-rekord for DK

| International | 3 kommentarer

Infoboks

FC Helsingør - Lyngby
Træningskamp (26/01)
bet365 2,90 4,00 1,90

Thomas Mikkelsen kan blive den ældste debutant i A-landsholdets historie og er stolt af udtagelsen trods den mærkværdige optakt.

Lyngby-målmand Thomas Mikkelsen var tirsdag en af de spillere, som er blevet efterudtaget til A-landsholdets landskamp mod Sverige efter de mange corona-relaterede afbud. 

Den 37-årige målmand er stolt af at være med, selvom er kommet på en meget speciel baggrund.

- Vi var lige blevet testet for corona i Lyngby her til morgen, og nu skulle jeg så have en test igen, men jeg tænkte, at jeg godt lige kunne tage den her med, siger Mikkelsen med et grin til bold.dk.

- Det er vanvittig at få sådan en mulighed i en alder af 37 år. Afbud eller ej, så er jeg da sindssygt stolt af at være udtaget, men samtidig er jeg ærgerlig over, at så mange er blevet tvunget til at melde fra. 

- Jeg ønsker ikke at tage en anden spillers plads, hvis jeg egentlig ikke var berettiget til det, men nu må jeg bare glæde mig over denne chance. Det ville være dumt andet.

Thomas Mikkelsen er nu den ene af to målmænd, som er med i truppen til onsdagens landskamp.

Den anden er OB-keeper Oliver Christensen, og Mikkelsen ved endnu ikke, om det er ham selv eller den 16 år yngre OB-målmand, som skal vogte buret fra start.

- Jeg har ikke hørt så meget om det endnu, men jeg har bare hørt, at jeg bliver en del af kampen. Hvilken rolle det bliver, ved jeg ikke, men jeg glæder mig da helt vildt.

- Vi er ikke så mange danske målmænd i Superligaen, så jeg havde da håbet, der ville blive peget min vej, da alle afbuddene tikkede ind, og jeg tager det som et skulderklap til mig selv, Lyngbys trænerteam og vores målmandsteam, at jeg nu er med. 

Får Mikkelsen debut, bliver han den ældste debutant i A-landsholdets historie, da han overgår Peter Kjær.

Den rekord tager Mikkelsen med glæde, og han erkender, at han trods sin store rutine er spændt før onsdagens kamp i Brøndby. 

- Uanset hvad bliver det kæmpe stort, og jeg glæder mig til at være en del af det, men de burde jo give mig en debut i morgen, så jeg kan tage den rekord, siger Mikkelsen med et grin og forklarer, at udsigten til at skulle repræsentere Danmark giver sommerfugle i maven: 

- Ja, er du tosset. Det vil give mig de vildeste sommerfugle i maven, hvis jeg står foran spilletid på det danske A-landshold.

- Jeg troede jo, at jeg skulle være med til at spille Lyngby videre i Sydbank Pokalen i morgen mod Slagelse. Nu bliver det en lidt anderledes oplevelse, må man sige.

- Jeg behøver ikke at lægge skjul på, at det har været en træls periode i Lyngby, hvor vi ikke har fået de point, vi har håbet på, og det her må være en anerkendelse og et bevis på, at det kan betale sig at kæmpe videre, selvom det er en hård tid, siger Mikkelsen til bold.dk. 

Danmark og Mikkelsen møder Sverige klokken 19.30 i Brøndby, mens Lyngby skal forsøge at spille sig videre i Sydbank Pokalen ude mod Slagelse klokken 19.00.

Støt Lyngby Boldklub - forudbestil din 100-års jubilæumstrøje


Af Mikkel Nøhr
Mandag 25. januar