Luk

Lyngby og EfB jagtede Deble: VFF er mit hjem

| 1. Division | 1 kommentar

Infoboks

SønderjyskE - Lyngby
Superligaen Grundspil (01/03)
Bet25 1,99 3,45 3,60
Oddset 1,97 3,55 3,75
bet365 1,95 3,60 3,75

Lyngby og Esbjerg ville have Serge Deble, der også havde muligheder i Norge og Sverige, men offensivspilleren er særdeles tilfreds med at være tilbage i Viborg.

En meget populær herre vendte i weekenden hjem, da Serge Deble officielt blev præsenteret i Viborg FF.

Fra 2014 til 2017 scorede Deble 27 kasser og lavede 15 oplæg i den grønne trøje, og Viborg var tilsyneladende ikke den eneste danske klub, der havde snøren ude efter den nu 31-årige ivorianer.

I et interview med bold.dk fortæller Serge Deble nemlig, at Lyngby og Esbjerg også var på banen.

- Min agent ringede til mig og sagde, at Viborg ville have mig tilbage, men det var der også andre klubber, der ville. Der var klubber i Norge og Sverige og også andre i Danmark, men jeg besluttede, at det var bedst at tage tilbage til Viborg, siger Deble til bold.dk.

Var det en svær beslutning?

- Nej, det var ikke svært. Jeg havde bedre tilbud en Viborgs, men jeg bestemte mig for ikke at tænke på penge, men i stedet på at være glad, og det bedste sted at være glad er mit hjem.

Havde du tilbud fra den øverste liga i Norge, Sverige eller Danmark?

- Ja, men det var primært mindre klubber. Lyngby ville have mig, men vi kunne ikke blive enige. Esbjerg ville også have mig, men jeg måtte tage en god beslutning, så jeg sagde, at jeg ikke kunne komme dertil og skulle spille mod Viborg. Det ville ikke være godt.

- Jeg valgte at komme tilbage til Viborg, fordi det er mit hjem, og jeg har fantastiske minder herfra. Jeg har været tilbage i fire-fem dage nu, og jeg nyder det virkelig. Det er dejligt at se alle mine venner igen, siger Serge Deble.

Folk ved nok godt, hvorfor jeg tog til Kina

Serge forlod Viborg i 2017 for at skifte til kinesiske Meizhou Hakka, inden turen i januar 2019 gik videre til R&F Hong Kong.

Når han i dag ser tilbage på tiden i Kina, er han ganske tilfreds og lægger ikke skjul på, hvorfor han i sin tid valgte at skifte dertil.

- Min tid i Kina var god, og folk ved nok godt, hvorfor jeg tog dertil. Nogle gange er man nødt til at være klog, når man begynder at blive lidt ældre som fodboldspiller. Så skal man tænke på at sikre sig efter karrieren, og det var derfor, at jeg valgte at tage til Kina.

- Jeg var glad, og der var ingen problemer, men det var selvfølgelig en udfordring, at jeg var alene, fordi min familie ikke var der. Nogle gange kom min kone og besøgte mig i to-tre uger, inden hun rejste tilbage til Frankrig, hvor mine børn går i skole, fortæller Deble.

Deble forlod R&F i oktober og har sidenhen holdt en del ferie, men han regner med forholdsvis hurtigt at kunne hjælpe Viborg på grønsværen.

- Det er rigtigt, at jeg ikke har spillet kamp i et godt stykke tid, men jeg har trænet godt med en personlig træner i Frankrig. Jeg er ikke 100 procent klar til at spille kamp, men det vil jeg være snart. Jeg har gode folk her i Viborg, så jeg tror ikke, der går så lang tid, siger Deble.

Reaktioner på skifte og klart mål

Serge Deble fortæller, at han har fulgt Viborg ganske tæt siden skiftet til Kina, og han er glad for, at folk i og omkring klubben glæder sig over, at han er tilbage.

- Jeg har fået en del reaktioner online, hvor mange er glade for, at jeg er tilbage, og det er jeg selvfølgelig glad for, at de er. Det beviser, at jeg gjorde det godt her sidste gang, og jeg vil arbejde stenhårdt for igen at vise dem min kvalitet og give dem, hvad de ønsker.

- Jeg har fulgt Viborg, siden jeg forlod klubben, og jeg har stadig kontakt til en del spillere fra dengang. En del har skrevet til mig, at de er glade for, at jeg er taget tilbage til Viborg, siger Deble.

Konkret nævner Deble Kristoffer Pallesen, Jacob Egeris, Lukas Lerager, Babajide Ogunbiyi og Alhaji Gero som eksempler på tidligere holdkammerater fra Viborg-tiden, han har haft kontakt med af og til.

- Og Razak Pimpong selvfølgelig, tilføjer han med et stort grin.

Viborg fører i øjeblikket 1. division, og Serge Deble har et soleklart mål for det kommende halve år.

- Jeg har hele tiden håbet, at Viborg ville komme tilbage i Superligaen, men det mislykkedes til sidst. Jeg er glad for at være tilbage, og nu handler det bare om at hjælpe Viborg tilbage i Superligaen, siger Deble til bold.dk.

Viborg FF har i øjeblikket to points forspring til Esbjerg på andenpladsen og syv point ned til Silkeborg.

Søndag skal Lars Friis' tropper forsøge at følge op på 4-0-sejren i forårspremieren, når det gælder en udekamp mod Vendsyssel.

Støt Lyngby Boldklub - forudbestil din 100-års jubilæumstrøje


Af Martin Schmidt
Lørdag 27. februar