Luk

Lyngby-profil: Færøernes passion er voldsom

| NordicBet Liga | 0 kommentarer

Infoboks

Lyngbys offensive spiller Petur Knudsen kan næsten ikke beskrive, hvor meget han nyder at være en del af det færøske landshold.

Fra den lille by Runavik på Færøerne til en tilværelse i danske København. 

I sommer drog Petur Knudsen fra sit hjemland for at spille fodbold i Lyngby Boldklub, hvor han har fået godt med spilletid. 

I samme periode har den 23-årige færing været en del af det færøske landshold, for hvem han blandt andet fik et minut for mod Danmark og noget mere spilletid mod Skotland i VM-kvalifikationen.

- Det er fantastisk at være med for landsholdet og repræsentere sit land. Følelsen er helt speciel, når man står og skal løbe ind på banen. 

- Til hjemmekampene er der 5000 tilskuere, og det svarer til 10 procent af befolkningen, som er på stadion. Fodbold-passionen er voldsom, siger Petur Knudsen til klubbens hjemmeside.

Men skiftet til Danmark har også været noget af en omvæltning for Lyngbys nummer 8.

- Danmark er noget helt andet end Færøerne. I København er der rigtig mange mennesker, men det er godt at prøve noget nyt.

- På Færøerne er der ingen trafik, og det er virkelig noget andet her. Jeg savner naturen og menneskene deroppe, men jeg er rigtig glad for skiftet, siger Knudsen til sidst.

Han har lavet fire mål i 10 kampe for de kongeblå i denne sæson.


Af Rasmus Glud
Mandag 6. december