Luk

Lyngby-træner: Forbereder os på worst case

| 3F Superliga | 3 kommentarer
Lyngby-træner: Forbereder os på worst case
Foto: Getty Images

Infoboks

FC Midtjylland - Lyngby
Superligaen Grundspil (17/02)
bet365 1,22 6,50 11,00
NordicBet 1,23 6,40 11,50
Oddset 1,23 5,90 12,50
YouBet 1,24 6,10 12,75

Trods det flotte efterår i Superligaen går Lyngby ind til foråret med ydmyghed og respekt for det kommende nedrykningsspil. 

Oprykkerne fra Lyngby var særdeles godt kørende i efteråret i Superligaen og overvintrer på ottendepladsen med samme antal point som AaB, der ligger nummer seks.

De flotte resultater og gode udgangspunkt betyder dog ikke, at Lyngby betragter målsætningen om overlevelse som sikret før forårsstarten. 

- Vi ser stadig os selv som en del af nedrykningsspillet, og vi skal kæmpe for at undgå nedrykning.

- Det er muligt, at folk mener, vi har gjort det så godt, at vi nu har alt at tabe, men vi føler ikke, der er et andet pres på os, og vi griber det an på samme måde, som vi har gjort hele tiden, siger cheftræner Christian Nielsen til bold.dk.

Lyngbys resterende seks kampe i grundspillet er på papiret nogle store opgaver, da holdet blandt andet møder FCM, Brøndby og AaB på udebane, mens FCK kommer på besøg i Lyngby.

Christian Nielsen tror på gode resultater i kampene, men forbereder sig samtidig på, at det kommer til at stå på nedrykningsspil efter en hård start på foråret.

- Det er en god idé at forberede sig lidt på worst case scenario. Vi ved godt, at det var meget vigtigt at skrabe mange point sammen i efteråret, da vi har dette meget svære startprogram, og at vi derfor kan stå og skal i gang med nedrykningsspillet efter en meget hård start på foråret.

- Der venter nogle svære kampe, men der er også kampe, hvor vi har mulighed for at gøre noget, og vi vil forsøge at forberede os bedst muligt på, hvad der skal ske efter de seks sidste kampe i grundspillet.

- Jeg føler ikke, at spillerne er begyndt at tage let på det, men gør de det, vil vi med det samme gøre noget ved det, siger Nielsen. 

Lyngby har 11 point ned til Hobro, som ligger på tredjesidstepladsen i Superligaen.

Oplev magien på Lyngby Stadion - køb billet her!


Af Mikkel Nøhr

3 kommentarer

UMURUM 09:44          
I vores situation og med den trup, der er til rådighed, så er det også den eneste måde frem. Der skal ikke drømmes store drømme og en top 6 placering, med det resterende kampprogram in mente, men vi skal selvfølgelig ikke lægge os ned i nogen kampe, og jeg noterer mig, at FCM f.eks. har tabt til både OB og AGF hjemme, så helt uden chancer er Lyngby trods alt ikke i de svære udekampe mod Brøndby og FCM. Aab er en mærkelig størrelse, så der ved man aldrig, hvad der kan ske, selvom vi normalt har det svært i Aalborg. FCK hjemme bør blive svær, men vi har faktisk vundet de to sidste hjemmekampe mod FCK, så igen er det ikke en fuldstændig umulig opgave. Nøglekampene bliver dog selvfølgelig mod Esbjerg hjemme og Hobro ude. Det er kampe, vi ikke må tabe, og helst skal vinde. Hvis det sker, så ser det rigtig fornuftigt ud inden det man må forvente bliver deltagelse i nedrykningsspillet.
Steen A 13:28          
Lyngby har 11 point ned til Hobro, som ligger på tredjesidstepladsen i Superligaen.
Det interessante er jo de 6 point de har ned til SønderjyskE på 11. pladsen. Hvis Lyngby ender på 9. eller 10. pladsen havner de vel i gruppespil med nr. 11 (og 14) og så kan der pludselig være kort vej til nedrykningsplayoff. Det bliver en hidsig omgang nedrykningskamp i år, med tre nedrykkere. Der er dog overraskende stor spredning fra 10. ned til 14. pladsen og Silkeborg, Esbjerg og Hobro er vel allerede så langt efter, at deres håb blot må være at havne i en playoffkamp og ikke direkte nedrykning via en 13. eller 14. plads.
andbrask 13:59          
Det gælder om at blive nr 7 eller 8. Så kan vi selv vælge hvilken gruppe vi vil havne i og dermed vælge den hvor der er flest point til næstdårligeste hold.
Lørdag 18. januar