Luk

Lyon missede CL-kval efter Dolberg-kasse

| Ligue 1 | 2 kommentarer

Lyon var tæt på at stjæle tredjepladsen fra Monaco i Ligue 1, men et nederlag til Nice og Kasper Dolberg blev dyrt i et opgør, hvor danskeren scorede.

Den franske Ligue 1 fik søndag aften sin afslutning, og dermed faldt det også på plads, hvem der skal ud og forsvare de franske farver i europæisk fodbold til næste sæson.

Her havde Lyon muligheden for at stjæle Monacos tredjeplads i tabellen, som giver adgang til Champions League-kval. Monaco fik nemlig blot 0-0 mod Lens, og derfor skulle Memphis Depay og co. blot vinde deres opgør. 

De skulle dog op imod Nice, som havde danske Kasper Dolberg med fra start, og danskeren fik en hovedrolle i løbet af opgøret.

Lyon kom planmæssigt foran med 1-0 efter 14 minutter, men 13 minutter senere dukkede Dolberg op og sendte udligningen ind i netmaskerne til 1-1.

Lyon formåede dog at komme foran igen ved Karl Ekambis andet mål, men så faldt alt sammen for dem, da Nice vendte opgøret på hovedet og vandt med 3-2 søndag aften.

Det betyder dermed, at Monaco tager tredjepladsen og kvalifikationen til Champions League, mens Lyon må nøjes med en tur i Europa League sammen med Marseille, der endte på femtepladsen.

Den sidste europæiske plads i Ligue 1 gik til Rennes, som slog Nimes med 2-0 og gik forbi Lens i tabellen og op på sjettepladsen. Det sikrer dem en plads i kvalifikationen til den nye Conference League.

Lille og PSG er de to mandskaber, som tager de direkte pladser i Champions League.


Af Raymund Nelausen
Onsdag 19. januar