LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Lyseblå drømme og aktive oprykkere

| Superligaen Grundspil | 6 kommentarer
Derfor vandt AGF - euforisk målscorer giver svaret
AGF-reporter fælder dom over Riddersholm: 'Det er ikke noget fantastisk billede, der står tilbage'
Guld-Glen angrebet fra flere fronter efter kontroversielt jobskifte - hør hans version
David N. hylder AGF-kongekasse: Jeg har sgu aldrig scoret et så flot mål
Ankersen genopfører GYSELIG afbrænder: Jeg ved ikke, hvad jeg tænkte
Lyseblå drømme og aktive oprykkere
Foto: Getty/Lars Ronberg

Infoboks

AC Horsens - SønderjyskE
Superliga Nedrykning, Gruppe 1 (21/04)
bet365 3,00 3,20 2,40
NordicBet 2,95 3,15 2,50
Oddset 2,90 3,20 2,55

Se Everton - Manchester United

Stream live på Eurosport Player 

 

Advertisement
Advertisement
bold.dk gør status i de 14 Superliga-klubber op til forårspremieren. Lørdag med de fire nederste hold, hvorfra det ene med en stærk sprint kan bringe sig selv i spil til top seks.

Foråret i Superligaen bliver fredag skudt i gang, og bold.dk gør kort status i alle 14 klubber før deres første kampe.

Denne gang handler det om de fire nederste mandskaber i tabellen, hvorfra det ene kan realistisk set stadig kan drømme om top seks, mens de tre øvrige må fokusere på at positionere sig inden nedrykningsspillet. 

Og Hobro valgte i januar end meget mere passiv tilgang end oprykkerne Vejle og Vendsyssel, der kan begge kan stille med en håndfuld nye ansigter. 

11. SønderjyskE 22 point
Glen Riddersholm er ny cheftræner i SønderjyskE efter afskeden med Claus Nørgaard. Han kan glæde sig over, at truppen profilmæssigt er intakt udover Simon Poulsen og Anders Egholms karrierestop.

Offensiven er desuden blevet styrket med Danny Amankwaa, Marco Rojas og Nazifi Yahaya, og det er tiltrængt efter en mål- og blodfattig sønderjysk afslutning på efteråret.

Opstarten har budt på fem forholdsvis tætte opgør, hvor hollandske Mart Lieder scorede tre af holdets syv mål.

SønderjyskE ligger blot nummer 11 i tabellen og har seks point op til top seks, men forårets første fem kampe byder til gengæld på fire opgør mod andre hold fra feltet af top seks-bejlerne samt et opgør mod Vejle

Riddersholms tropper kan således med en stærk stime gøre aktuel til mesterskabsspillet, inden de - som i sidste sæson - afslutter sit grundspil med en udekamp mod FC Midtjylland.

12. Vendsyssel 19 point
Den nordjyske oprykkere har sagt farvel hele syv spillere i januar, men kantspilleren Washington Brandao er den eneste af de syv, der spillede nogenlunde fast i efteråret.

Ind er til gengæld kommet hele seks spillere; Dylan McGowan og Mads Roerslev til bagkæden, Matti Steinmann, Francisco Junior til midtbanen og Tiemoko Konate og Benjamin Källmann til offensiven.

Alle seks ligner potentielle startspillere, så Vendsyssel må siges at have forstærket i hvert fald sin bredde og konkurrencen i truppen.

Med tre nederlag og kun én sejr i fem testkampe har Jens Berthel Askous tropper ikke ligefrem sprudlet i opstarten, og hverken 1-1 mod Thisted eller 2-3 mod Viborg tegner fantastisk. Dog blev Vejgaard slået 3-0 i generalprøven, hvor fem af de nye indgik i startopstillingen.

13. Vejle 16 point
Vejle har sagt farvel til en stribe reserve- og marginalspillere, mens der er hentet flere nye potentielle startspillere ind.

Den 36-årige slovenske stopper Branko Ilic og venstrebacken Malte Amundsen er begge startet inde i sidste par testkampe og ligner sammen med midtbanespilleren Mathias Hebo og den rutinerede islandske angriber Kjartan Finnbogason mulige forstærkninger af holdet.

Opløftende er det også for østjyderne, at den uheldige tunesiske offensivspiller Imed Louati har spillet en del i opstarten.

Adolfo Sormanis tropper spillede tidligt tre testkampe i Tyrkiet - to sejre og en remis - inden de tabte deres generalprøve til AaB med 5-3.

14. Hobro 16 point
Modsat Vejle og Vendsyssel har Hobro ikke hentet nyt blod til truppen i januar, hvor der til gengæld blev sagt farvel til den rutinerede angrebsduo Quincy Antipas og Djiby Fall, der dog heller ikke satte sit store præg på efteråret.

Hobro satser på kontinuiteten, en stærk hjemmebane og den forsvarende Superliga-topscorer Pål Kirkevold, der aldrig kom i gang i efteråret.

Opstarten har budt på flere hæderlige og opløftende resultater, og ikke mindst 6-2-sejren over Thisted senest efter blandt andet et hattrick af Kirkevold giver løfter om et forbedret forår.

mikael@bold.dk

Se Everton - Manchester United Stream live på Eurosport Player   
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

6 kommentarer

Havenisse 09:31          
SønderjyskEs ekspert panel fra deres podcast kan fint læse med her og til deres skræk konstatere at Sønderjyske har hentet flere udlændinge end Vejle i dette vindue og med deres logik så må forvente et nederlag
knude 09:59          
Altså vi har hentet 2 udlændinge og i har hentet 2 udlændinge..
Havenisse 10:03          
ja men alligevel mener SønderjyskE panelet at Vejle har hentet et HAV af udlændinge i dette vindue og derfor taber. Så der er et modstrid mellem de 2 udlændinge og det hav af udlændinge som SønderjyskEs eksperter mener der er tilført i dette vindue. Og ud af dem er den ene ikke tiltænkt en plads her og nu samt skadet og indgår derfor ikke som parameter i kampen.

Edit: havde glemt Hryn som ikke var tiltænkt eb plads her og nu, men ændrer ikke på pointen omkring SønderjyskEs ekspert panel konkluderede Vejle ville tabe bla fordi de havde hentet et hav af udlændinge
VejleB Altid 10:14          
Illic og Hryn er da udlændinge..?
bruger 135163 11:23          
Hvor har kommentatorerne det fra, at det skulle være opløftende at Louati måske spiller.... han har ikke spillet ret meget, og når han har, ikke vist noget sønderligt. Måske tænker kommentatorerne på 1. div. hvor han var hæderlig, men i superligaen ikke til meget gavn.
bruger 135163 11:30          
Hvor har kommentatorerne det fra, at det er opløftende, at Louati måske spiller? Han har ikke været med ret meget, og når han har, ikke ydet noget særligt. Eventuelt tænker de på tiden i 1. division, hvor han var hæderlig. Men i superligaen, ikke brugbar.
Søndag 21. april
Lørdag 20. april