Luk

Målfarlig KIF-back drømmer om fuldtidsbold

| NordicBet Liga | 0 kommentarer
Målfarlig KIF-back drømmer om fuldtidsbold
Foto: KIF Fodbold

Infoboks

Kolding IF - Vendsyssel FF
NordicBet Liga (25/10)
Oddset 2,80 3,40 2,45

Morten Hansen er wingback, men har alligevel scoret tre gange for Kolding IF i sæsonstarten, og hvis der er klubber højere i systemet, der kunne bruge en back med mål i støvlerne, så er han klar.

Tilbage i efteråret 2016 brød Morten Hansen igennem som divisionsspiller, da han for FC Sydvest scorede hele ni kasser i løbet af 14 2. divisionskampe.

Det var opsigtsvækkende, fordi han som regel spillede back, og forud for sidste sæson blev han hentet til Kolding IF.

Siden da har han været fortsat været forholdsvis farlig foran kassen, og i denne sæson har den 26-årige wingback scoret tre kasser i løbet af sæsonens første otte kampe i 1. division.

- Det kan godt være, der ligger en angriber gemt et eller andet sted inde i mig, siger Morten Hansen til bold.dk med et grin og prøver at forklare årsagen til farligheden.

- Jeg har selvfølgelig defensive opgaver, men det handler også meget om, at vi kommer med i feltet, så det sker rigtig tit.

- Jeg har nok bare næse for at stå på de rigtige steder på de rigtige tidspunkter, og så har jeg selvfølgelig et godt samarbejde med mine medspillere, som ved, hvordan jeg er farlig.

Han mener dog ikke, at han skal rykkes endnu længere frem på banen.

- Jeg har fundet min rette plads. Det er der, jeg synes, jeg gør mest nytte, og hvis jeg så kan krydre det med et mål i ny og næ, så er det bare fedt, siger wingbacken, der huserer i højre side.

Drømmer om fuldtid
I venstre side har Kolding Simon Smidt, som også er meget offensivt funderet. Derfor går Morten Hansen meget op i også at passe de defensive pligter.

- Vi er begge angrebslystne backs, men jeg har personligt selv stor fokus på de defensive dyder. Jeg ved, jeg kan udvikle mig på det område, så det er vigtigt for mig.

- Vi ved også godt, at vi til tider kan lukke lige lovlig mange mål ind, og at vi skal være lidt bedre defensivt, så det skal vi simpelthen have fokus på, siger han.

Efter succesen i den føromtalte sæson i FC Sydvest var Morten Hansen til prøvetræning i Viborg FF, og han går stadig og drømmer om højere niveauer.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg drømmer om at spille fuldtidsfodbold. Hvis der kommer en klub, der er større end Kolding, så kunne det da være fedt at prøve. Selvfølgelig har jeg ambitioner på den front, siger Morten Hansen.

Mødet med nedrykkeren
Med Kolding fik Hansen en fantomstart på 1. division efter oprykningen fra 2. division. Siden sejrene i de første fire kampe er det hele dog stagneret en smule, og det er blevet til to nederlag og to uafgjorte.

Søndag venter Vendsyssel FF, som har fået en dårlig start på sæsonen, og den kamp glæder Hansen sig til.

- Det er en nedrykker fra Superligaen, så vi glæder os selvfølgelig til at måle os med dem. Stemningen i truppen er god, og vi har ikke mistet modet, så vi går selvfølgelig efter sejren, siger Hansen.

De to mandskaber mødes klokken 18.00 søndag aften.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Tirsdag 22. oktober
Mandag 21. oktober