Luk

Målfarlige Munksgaard: Blev genfødt som nier

| 1. Division | 0 kommentarer

Infoboks

Fremad Amager - Skive IK
1. division (14/02)
Oddset 1,55 3,90 5,20

I Fremad Amager er 30-årige Kristoffer Munksgaard blevet decideret angriber, og det har genfødt ham som en ganske målfarlig herre. 

Kigger man på Fremad Amagers Kristoffer Munksgaard kunne man fristes til at kalde ham en 'late bloomer'. 

Den 30-årige angriber har nemlig for alvor fået gang i målscoringen efter skiftet til Fremad Amager i vinter. 15 gange har han fået netmaskerne til at blafre i 25 kampe indtil videre, hvor han i denne sæson tilmed har krydret målscoringen med fire assists i de første ti kampe. 

Det er dog ikke kun rutine, der har gjort udslaget. Hos Amager-klubben er han blevet relanceret som angriber, hvilket har medført, at han føler sig genfødt på et højt fysisk niveau. Det fortæller han til bold.dk.

- I min tid i Fremad Amager er jeg blevet rykket ind centralt, mens jeg tidligere har spillet mere ude på venstrekanten som del af en midtbane. Så er det klart, at der måske ikke kommer ligeså meget slutprodukt. Der var måske lidt assist, men nu er det målscoringen, der fylder mere. Allerede da jeg kom til Fremad Amager fortalte træneren, at han så mig mere som en 9’er, og det har jo været ret fint. 

Han vil dog ikke nødvendigvis købe præmissen om, at han så er blevet brugt forkert tidligere i karrieren. 

- Sådan kan man altid stille det op, hvis man vil. Det er lidt svært at sige, men jeg nyder i hvert faldt at have fået den her position. Jeg bruger også mine fodboldkundskaber som kantspiller og midtbanespiller på 9’er-positionen.

Kristoffer Munksgaard er heller ikke bleg for at sende noget af æren for de mange mål videre til holdkammeraterne. Pierre Larsen har tidligere fortalt, at han kan finde Munksgaard i blinde, og det udsagn kan angriberen godt nikke genkendende til. 

- Det har han helt sikkert ret i, i forhold til vores koncept og den måde vi griber det offensive an i Fremad Amager. Jeg passer rigtigt godt ind, og så har jeg nogle rigtigt gode legekammerater i Pierre Larsen, Toku og Reda. 

- En ting er, at jeg har fået en ny position, hvor jeg scorer en masse mål, men det handler også om, at du har en masse dygtige spillere omkring dig, der ser tingene på samme måde som dig selv, siger Kristoffer Munksgaard til bold.dk. 

’Man tager ikke bare en oprykningsplads’

De første ti kampe i 1. division har givet 18 point til Fremad Amager, der har vundet seks og tabt fire. 

Særligt mod holdene på samme niveau eller lavere er amagerkanerne blevet mere stabile i forhold til tidligere år.

- Først og fremmest har vi taget et fornuftigt step i forhold til at have vundet en masse af de her kampe mod de modstandere, der i seneste sæson var lidt tættere på os, end de er nu. De kampe har vi vundet rimeligt komfortabelt. 

Til gengæld er det ikke blevet til et eneste point mod Viborg, Silkeborg, Esbjerg og FC Fredericia, der af mange regnes som favoritterne til at snuppe oprykningspladserne til 3F Superligaen.

Derfor kunne Fremad Amager muligvis indtage titlen som 'Best of the Rest', men Kristoffer Munksgaard ser nu stadig muligheder for at spille op med de andre tophold i en 1. division, der af mange betegnes som historisk stærk. . 

- Jeg synes ikke, vi er ret langt fra de fire hold i toppen. Der er mange dygtige hold i 1. division – særligt i år – så det handler også om, hvor mange på holdet, der rammer dagen og de her marginaler, der kan afgøre det. Nu var Hobro-kampen rigtig fin for os, hvor vi viser os selv først og fremmest, at det sagtens kan lade sig gøre mod de store. 

- Det er klart, at man også skal være realistisk omkring det, men det synes jeg også, jeg er. Nej, man tager ikke bare lige en af de to pladser til Superligaen, og det kan vi godt være et stykke fra, men vi vil helt sikkert jage det, så længe det er muligt. Det er også spændende i sig selv. Jeg synes, vi har en masse kvalitet i vores trup og stab, siger Kristoffer Munksgaard til bold.dk.

Kontraktudløb til sommer

Om otte måneder udløber kontrakten med Fremad Amager, og det kunne sætte gang i drømmene om et skifte til en større adresse, når man er brandvarm i 1. division. 

Hovedpersonen selv vil dog ikke spekulere for meget i det nu.

- Lige nu lever jeg rigtigt meget i nuet, og jeg er glad for at spille i Fremad Amager. Det går jo godt både for klubben og mig personligt. Det er klart, at alle fodboldspillere har drømme – det har jeg også. Lige nu fokuserer jeg på Fremad Amager, og jeg er faktisk rigtig glad for at være en del af det projekt herinde. 

- Jeg har erfaret som fodboldspiller, at det vigtigste er at være i nuet. Så har du de bedste forudsætninger for at komme videre til noget større og bedre eller måske endda tage med Fremad Amager på den her fede rejse, som kunne være så spændende at være en del af. 

- Selvfølgelig gør man sig tanker, når man har udløb til sommer, men jeg ved også bare, at hvis nogle af alle de drømme og tanker skal gå i opfyldelse, så skal man være i nuet, så det vil jeg prøve at fortsætte med i det næste stykke tid. 

Fremad Amager møder lørdag klokken 15 Kolding IF på hjemmebane. Kristoffer Munkgaard har inden den kamp scoret syv mål og lavet fire assists. 


Af Andreas Roesen
Mandag 18. januar