Luk

Målløs Lyngby-helt: Svært at holde på tårerne

| NordicBet Liga | 4 kommentarer

Efter et forsømt forår på tribunen blev Nicolai Geertsen den helt store helt med to kasser, da Lyngby Boldklub lørdag sikrede sig muligheden for oprykning til Superligaen.

Da Nicolai Geertsen i forårets første kamp brækkede anklen, var der ikke mange, der troede på, at han ville få den mindste rolle i Lyngby Boldklubs forår.

Men den 27-årige forsvarsspiller ville det anderledes, og han endte med at få den allermest afgørende betydning for klubbens sæson.

I sæsonens sidste kamp blev han nemlig skiftet ind og scorede to sene mål, som vendte 0-1 til 2-1 mod FC Helsingør, og som dermed sikrede Lyngby tredjepladsen i 1. division.

- Jeg er stadig lidt tom for ord. Det er svært at sætte ord på, fordi det virker så surrealistisk, siger Nicolai Geertsen til bold.dk.

- Jeg brækkede anklen i den første kamp i foråret og knoklede så for at komme tilbage. Jeg var med på bænken i kampene mod Roskilde og Næstved, men vidste et eller andet sted godt, at jeg ikke ville komme ind, fordi jeg slet ikke var i kampform.

- Men så kom jeg ind i den sidste kamp og havde så stor indflydelse – det havde jeg slet ikke turdet drømme om, siger Nicolai Geertsen.

Som en drøm

Forsvarsspilleren scorede på to hovedstød og løb jublende ud til klubbens mange fans, der havde taget turen til Helsingør lørdag eftermiddag.

- Det var helt sygt. Det var svært at holde tårerne tilbage, for jeg var helt oppe at køre.

- Vi har så mange fans, og det var det fedeste i verden at løbe ud til dem – det gjorde, at jeg bare blev endnu mere stolt. Det var surrealistisk og lidt som en drøm, siger Geertsen.

Han fortæller, at flere fans var mødt op på Lyngbys eget anlæg for at tage imod spillerne, da de kom tilbage fra Helsingør.

Ny kickstart

Nicolai Geertsen var i sin tid så stort et talent, at Brøndby hentede ham til fra netop Lyngby. Der blev han dog aldrig god nok til førsteholdet.

Han spenderede i stedet sine første seniorår hos BSV, HB Køge og et par klubber i Norge, inden han i marts 2018 vendte hjem og startede forfra i Hillerød, der på det tidspunkt var oprykker i 2. division.

Nu håber han, at triumfen lørdag markerer en ny kickstart på karrieren-

- Jeg har prøvet et par gange at kickstarte karrieren, og det er ikke helt lykkedes endnu. Det har sat sit præg på mig, og det har været hårdt mentalt, at det er gået så meget op og ned.

- Jeg havde sat mig for, at det her år skulle være det hidtil bedste i min karriere, og jeg knoklede virkelig hårdt i vinterpausen – og så brækkede jeg anklen i første kamp. Den var hård at sluge.

- Alle i klubben har gjort alt for at få mig tilbage og for, at jeg skulle holde humøret oppe, og nu er jeg tilbage, og det er virkelig fedt, siger Nicolai Geertsen.

Den 27-årige stopper og resten af Lyngby-holdet skal nu møde Vendsyssel i to kampe om oprykning til Superligaen.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

4 kommentarer

UMURUM 14:44          
Fantastik historie og godt for Geertsen at lave så vildt et comeback. Jeg var meget bekymret, da han brækkede anklen i Hvidovre, da jeg synes, han var bedste mand på et ofte meget vaklende Lyngby hold i efteråret, og han har selvfølgelig også været savnet, men hans fravær har så givet chancen til to helt unge spændende midtstoppere i Backmann og Vinther, der begger virker til at have det der skal til. Lidt synd for Tsiembe, der efterhånden står et lidt mærkeligt sted i truppen. 5 midtstoppere er én for meget, når vi kun spiller med 2, og eftersom vi har længer kontrakter med både Geertsen og Lasse Nielsen, og både Backmann og Vinther har vist rigtig fine takter, så har Tsiembe lidt trukket nitten.
Unicef 17:18          
Kampene starter først nu for Lyngby! Vendssyssel er vel ikke en walkover med de hold vi har set i første divisionen? Bliver en hård kamp, og hvis i vinder, så kan de glæde tårer komme frem, da ikke før?
konggard 17:34          
Vendsyssel er naturligvis og favorit men det ændrer da ikke på gertsens historie og indflydelse på at vi nu er kommer til diss kampe..?
Kim W 08:19          
UNICEF - Du mener altså ikke at man må glæde sig over at ende, som nr. 3 efter at have ligget tættere på nedrykning i vinterpausen? Geertsen kommer ind til sidst hvir alt ser sort ud og bringer håbet tilbage. Selvfølgelig er alle i Lyngby glade, uanset udfaldet af play-off kampene.
Lørdag 19. oktober
Fredag 18. oktober