Luk

Målløs Slavia-profil: Kan dømmes på B-niveau

| Champions League | 25 kommentarer

Slavia Prags Vladimir Coufal havde svært ved at sætte ord på onsdagens skuffelse mod FC Midtjylland, hvor han var ganske overrasket over det straffe, som blev taget om.

Ved stillingen 1-1 i onsdagens Champions League-kvalifikationsopgør mellem FC Midtjylland og Slavia Prag udspillede sig en speciel situation, da FCM fik tilkendt et straffespark.

Angriber Sory Kaba sparkede og brændte, spillet gik videre, men kort efter pegede dommer Damir Skomina på pletten, fordi VAR havde vurderet, at der skulle være omspark, da Slavia Prags målmand var gået for tidligt.

Den slags kendelser hører til på B-niveau, siger Slavia Prag Vladimir Coufal.

- Jeg har bestemt aldrig set det i så vigtig en kamp. Det kan ske i lokalmesterskaberne på B-niveau, at nogen fløjter på den måde, siger han til Slavia Prags hjemmeside og fortsætter målløst om kampen:

- Det var sindssygt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg har ingen ord. Vi spillede ikke anden halvleg, som vi gerne ville. Vi havde bolden for lidt, og Midtjylland sparkede lange bolde på de stærke spillere i angrebet. Vi kunne ikke presse dem nok, og så scorede de til 1-1. Så så vi alle, hvad der skete.

Han ærgrer sig desuden over, at man ikke nåede at udnytte sine chancer for at øge til 2-0, før FCM kom på 1-1.


Af Jonas Dalgård

25 kommentarer

KaptajnHaddocks 08:00          
Nej, det er netop på A-niveau den skal dømmes.

Målmanden får uretmæssig en fordel af at forlade mållinjen før tid, og det går selvfølgelig ikke - slet ikke i så vigtig en kamp. Det er et klokkeklart lovbrud.

Anderledes med de påståede straffespark. Måske blev Kaba snydt for straffe, måske blev tjekkerne, men begge ligger i gråzonen og er op til dommerens vurdering.
Flækkenbauer 08:22          
Det var da også den tyndeste beslutning ever.. der er tale om 10 cm målmanden bevægede sig. Kan god forstå Slavia Prag føler sig snydt.

Men tillykke til FCM - CHL venter.
Midtjylland<3 08:25          
@Flækkenbauer

Hvis 10 cm gælder ved en offside, hvorfor skal det så ikke gælde her?
!8r3nQ3 08:58          
Hva siger Leander? Han har åbenbart blokeret mig efter lidt kritik :D
Team US Postal 09:10          
Fordi man ændrer praksis. Det har aldrig været sådan før.

Så du straffesparkskonkurrencen mellem Tottenham og Chelsea? Forlod de linjen før sparket? Ja. Blev de taget om? Nej - altså ej heller det der blev brændt. Det samme gælder de fleste andre straffespark. Med andre ord: der er ikke nogen linje, da praksis siger at man ikke dømmer medmindre det er helt klart, men med VAR dømmes selv få cm NOGLE GANGE. Det er en af de følger af VAR, som har fået større konsekvenser end forudset - ligesom PRLs brug af offside-reglen er det. Og det er destruktivt.

Men tillykke til FCM med første CHL nogensinde.

@Midtjylland<3
Og 10 cm gælder jo netop ikke nødvendigvis ved offside, når vi taler VAR. Det er hel humlen ift. at de bruger VAR forkert i England. I teorien er få cm offside netop offside. Men hvis linjedommeren ikke har dømt det, og man ikke kan se det klart på et billede, men skal tegne små streger osv., skal der netop ikke bruges VAR, for så er det ikke "klart".
Bruger1711823 09:12          
Hvor er det trættende at høre på spillere der føler sig bortdømt når der sker regulering lige efter reglerne. Og lige så trættende at høre folk tale om, at det jo kun var 10-15 cm. Det kan godt være at Beto i 2014 gik en hel meter ud, men stop med at kalde det for p-vagts mentalitet og petitesser. Balladen opstår jo først hvis dommeren skal vurdere med et målebånd om 15 cm, 45 cm eller 95 cm er Ok fra gang til gang. En bold skal dømmes i mål når den har sluppet stregen. Ikke først nær den er en meter inde.
Mandag 30. november
Søndag 29. november