Luk

Målmand udvist under straffedrama i USA

| Major League Soccer | 8 kommentarer

Orlando City slog New York City i slutspillet i MLS efter en mærkværdig straffesparkskonkurrence, hvor Orlandos målmand fik rødt kort.

I den amerikanske Major League Soccer er de gået i gang med slutspillet, og lørdag mødtes Orlando City og New York City.

Efter fem minutters spil var en gammel kending fra europæisk fodbold på pletten. Den tidligere Manchester United-spiller Nani bragte Orlando i front efter fem minutter på et straffespark.

Et par minutter efter headede Maxime Chanot bolden i nettet efter et hjørnespark.

Stillingen holdt resten af den ordinære spilletid. Kort inden slutfløjt på de første 90 minutter blev Orlando reduceret til ti mand. Ruan sparkede ud efter en New York-spiller og fik direkte rødt kort.

Kampen blev ikke afgjort i ordinær eller forlænget spilletid, og så skulle den afgøres i straffesparkskonkurrence.

Her brændte Maximilliano Moralez New Yorks første spark, og da Orlando scorede på sine fire straffespark, kunne Orlando-målmand Pedro Gallese blive den store helt.

Han reddede New Yorks næste straffespark, og troede han havde sendt Orlando videre. Efter et tjek med VAR blev målet annulleret, da Gallese ikke havde begge fødder på linjen.

Gallese fik i samme omgang sit andet gule kort og blev vist ud, så Orlando mistede deres målmand midt under straffesparkskonkurrencen.

Så måtte forsvarsspilleren Rodrigo Schlegel tage handskerne på i Orlando-buret.

Nani brændte det efterfølgende spark for Orlando, og så stod det lige. 

Forsvarsspilleren Schlegel endte med at blive helten i målet, da han reddede et straffespark, inden Benji Michel sparkede det afgørende straffespark i kassen og sendte Orlando videre i turneringen.


Af Johannes Skjøth

8 kommentarer

km2014 22:03          
WTF!?!?! Mener ellers at de sagde at reglen om gult ikke vil benyttes i straffekonkurrencer
Binne7 22:46          
Det kunne jo være for brok?
Lewandowski er gud 22:59          
I glemmer at nævne at dommeren fejler fuldstændig og næppe kommer til at dømme igen nogensinde
Lewandowski er gud 23:01          
Først tillader han at Orlando får lov at lave en udskiftning efter det røde kort. Man må jo ikke skifte ud i en str konkurrence. Lige da de skal til at sparke, bliver han klar over fejlen og sender den nye målmand ud igen. Og da Orlando så brænder deres spark, fløjter han kampen af, selvom det andet hold stadig manglede et spark
Lewandowski er gud 23:07          
Binne han fik gult for at forlade linien
Fodboldloven 01:09          
Haha hvor vanvittigt. Klappen gik fuldstændig ned for dommeren og hans team. Er du vimmer! Dommeren og hans team bør nok til en anden gang læse reglerne for straffesparkskonkurrence inden sådan en kamp. Det gør vi andre sku da eftersom det er så sjældent man står i en straffesparkskonkurrence, at en lille recap kan være sund. Og ja.. som nævnt tidligere i tråden så får dommeren nok en ufrivillig pause.

Det skal tilføjes at selvom "Lewandowski er gud" siger anderledes, så findes der en situation hvor man faktisk gerne må foretage en udskiftning i en straffesparkskonkurrence. Og det er hvis målmanden bliver skadet.

I forhold til 2. advarsel til keeperen i denne situation, så er er det jo sådan lovteknisk, at en spiller der har modtaget en advarsel ikke kan efterfølgende kan modtage en påtale. Ellers ville målmanden blot skulle have modtaget en påtale første gang han ´går for tidligt´. Det kuriøse er at vi jo gang på gang i champions league og andre steder ser spillere der får påtaler ved hjørnespark, hvor de allerede har fået en advarsel tidligere i kampen. Så man har reelt set en regel som topdommerne ikke følger og alle er OK med det. Så afskaf dog reglen for i denne situation rammer den som en boomerang. Eller alternativt indfør undtagelser til den regel. Det er jo grotesk at en målmand skal udvises for verdens mindste lovovertrædelse (her kritiserer jeg loven - ikke dommeren).
Har I set mine nøgler? 01:47          
Klappen gik fuldstændig ned for dommeren og hans team.
Jeg synes, din dom er hård. Jeg er ikke engang sikker på, hvilken del af det, du tænker på, når du skriver, at han får en ufrivillig pause.

Angående påtaler efter advarsler, så er det jo ikke indeværende dommers skyld, at reglen er, som den er, og at andre (læs: næsten alle andre) ikke efterlever den. En påtale er reelt en advarsel om en advarsel. En advarsel er en advarsel om en udvisning. Man kan ikke advare om en advarsel, når en advarsel er givet. Men nu fortæller jeg jo bare noget, du godt ved i forvejen. Men er det denne del, du er "efter", for jeg er i tvivl?

Hvis det omhandler udskiftningen, så er jeg enig i, at det ender med at fremstå meget meget lidt elegant. Men det er så eksotisk og sjælden en situation, at jeg for det første forstår det så meget, at jeg ikke tænker, vi er i kategorien ufrivillig pause. Og samtidig ender jeg egentlig selv med snarere at have lyst til at rose ham for i den grad på den måde at holde hovedet koldt, efter han er kommet i tvivl om en kendelse, der jo i den grad er væsentlig - og dernæst ende med den rigtige. Det, synes jeg faktisk, imponerer. I parentes bemærket: når det så er sagt, så bør det jo ikke overraske, at en playoff-kamp kan ende i straffesparkskonkurrence. Din pointe om at læse op på ting er naturligvis væsentlig. Men den paragraf, der ender med at være i spil, er bare så langt nede ad listen, at jeg har, skal vi kalde det: omfattende men ikke fuld forståelse.

Det samlede indtryk er naturligvis ikke til topkarakter. Men jeg er ikke selv ude i at skulle finde høtyvene frem på nogen måde. Det, ville jeg heller ikke forvente, at forbundet var. Hans held er, at holdet, der mister en målmand, vinder - mon ikke kontroversen af den simple årsag er blevet væsentlig mindre...

Nu ligger det efterhånden år tilbage (må jeg jo tilstå...), at jeg selv havde tjansen i primært de øvre serier, og jeg har da i den grad begået værre ting end det der. Dog håndhævede jeg altid delen om påtaler efter advarsler, der som bekendt ikke kan lade sig gøre jf. reglerne. Det var meget lidt populært, kan jeg afsløre.
Onsdag 2. december
Tirsdag 1. december
Lindstrøm-basker kåret til rundens mål
13:36
Superliga 20/21. Nyt format. Tilmeldingsfrist 6/9
13:36
F.C. Internazionale - Får Conte panettone i år?
13:32
Efter nyt VAR-tjek: Uhre i to millimeter offside
13:30
368 stadions besøgt: Det er en besættelse
13:30
Medie: Ny CL er svaret på europæisk superliga
13:29
Modric: Vi skal have fundet kontinuiteten igen
13:28
F.C. Internazionale - Får Conte panettone i år?
13:27
Gasperini kritiserer FCM: Lad os nu spille
13:24
F.C. Internazionale - Får Conte panettone i år?
13:24
Lykkelig Lukaku: De bedste år i min karriere
13:24
ACF Fiorentina
13:23
Lykkelig Lukaku: De bedste år i min karriere
13:20
Lindstrøm-basker kåret til rundens mål
13:17
Barcelona-spanier ramt af coronavirus
13:17
PSG-chef: Overrasket over Mbappe-måltørke
13:17
Messi ude af Barca-trup - Braithwaite er med
13:16
AC Milan - Tilbage i Europa!
13:14
Fiorentina-træner er smittet med corona
13:14
F.C. Internazionale - Får Conte panettone i år?
13:13
Dier om Arteta: Mest spændende unge træner
13:13
Barcelona-spanier ramt af coronavirus
13:05
Lindstrøm-basker kåret til rundens mål
13:05
Scholz stikker til Dreyer: Utrolig dårligt frispark
13:05
Lindstrøm-basker kåret til rundens mål
13:03