Luk

Mads Albæk: Flere tager snus i Superligaen

| Danmark | 35 kommentarer

Infoboks

AGF - SønderjyskE
Sydbank Pokalen (27/10)
bet365 1,65 3,70 4,50

SønderjyskE's Mads Albæk fortæller i en artikel til DR Sporten, at snus er en velkendt og brugt ting blandt spillerne i Danmarks bedste fodboldrække.

Du har sikkert set de små hvide nikotinposer - også kaldet snus - flyde i gadebilledet rundt om i Danmark.

Men hvis du også engang imellem besøger de danske 3F Superliga-træningsanlæg, skal du ikke blive overrasket over at støde på nikotinproduktet her.

SønderjyskE's midtbanespiller Mads Albæk fortæller til DR Sporten, at nikotinproduktet er relativt hyppigt brugt blandt flere af kollegaerne i ligaen. 

- Der er en del, der tager snus i Superligaen, men i SønderjyskE er det kun en håndfuld, der gør det.

- I FC Midtjylland var det også et tema, fordi folk smed med det rundt omkring, og det var også pisse irriterende. Da jeg spillede i Sverige, var det over 50 procent, der snusede, forklarer Mads Albæk til DR og gør det klart, at han ikke selv anvender det.

Snus er et nikotinprodukt, der på linje med cigaretter kan være stærkt afhængighedsskabende. Snusen kommes ind under læben, hvorefter nikotinen transporteres rundt kroppen.

Albæk ser det dog ikke som et problem, der er præstationshæmmende, men ifølge Kræftens Bekæmpelse kan det have en negativ effekt, ligesom det er meget skadeligt for tandkødet.

DR Sporten har også talt med Vejle-træner Peter Sørensen om snusforbruget blandt spillerne i Superligaen, som han har oplevet på nært hold. 

Han er blevet så træt af at se på det, at han har forbudt det vejlensernes omklædningsrum.


Af Rasmus Glud
Tirsdag 26. oktober