Luk

Mæhle om rolle: En anden status i Atalanta

| International | 9 kommentarer

Infoboks

Atalanta - Villarreal
Champions League gruppe F (08/12)
bet365 1,72 4,20 4,20

Joakim Mæhle har været flyvende på landsholdet, men den effekt har han dog ikke haft på sit klubhold, Atalanta, da han blandt andet har en anden status på holdet.

Mæhle! Mæhle! Mæhle!

Sådan lød det fra de fremmødte fans i Helsingør, da det danske landshold mandag havde inviteret til den første åben træning i to år, og det må i den grad have gjort indtryk på Joakim Mæhle.

Han har tydeligvis taget hele nationen med storm efter den fremragende slutrunde, da det især var hans navn, som blev råbt af tilhængerne. Men selvom du er en stjerne i Danmark, betyder det ikke nødvendigvis, at du har noget at sige udenfor landets grænser.

Mæhle har nemlig ikke været så dominerende i Atalanta, som han selv havde håbet på, da der ikke har været de store soloture eller assists med ydersiden i Serie A.

- Jeg kunne godt have ønsket mig at være involveret i flere mål, lave nogle flere assists, score nogle flere mål og tage formen fra landsholdet med. Men det er en anden spillestil og en anden rolle, og der er nogle andre spillere, som jeg spiller sammen med.

Hvad fungerer for dig her på landsholdet?

- Jeg har en træner, som stoler og tror rigtig meget på mig. Jeg har nogle medspillere, som også stoler 100 procent på mig. Og dermed ikke sagt at de ikke gør det nede i Atalanta.

Hvad er forskellen på din rolle i Atalanta i forhold til landsholdet?

- Det er svært at sige, men først og fremmest er det en anden type fodbold, som vi spiller i Italien. Det er lidt mere taktisk og låst. Jeg har også en anden status dernede, hvor det nok ikke ville blive min trøje, som ville sælge bedst i en aktion. 

- Men sådan er det. Det er et sted, som jeg er glad for at være, og hvor jeg kan se, at jeg kan fortsætte med at udvikle mig. Der er dog nogle små detajler, som er svære at forklare, men det er også det, som jeg arbejder på hver eneste dag. 

Når Mæhle har været i hopla på landsholdet, har han nærmest kun haft en ting for øje og stormet frem ad banen mod målet. Det skyldes blandt andet, at Hjulmand har stor tillid til Atalanta-backen.

Er det taktiskbestemt, at du er så målfarlig på landsholdet?

- Ja, det er jo den frihed, som Kasper giver, når han siger, at jeg bare skal derudad. Det er svært at give sådan en frihed på et klubhold, fordi der er mange om buddet. 

- Der er nogle store personligheder i Atalanta, som måske kræver lidt mere end nogen her på landsholdet. Og det er bestemt ikke negativt ment. Men jeg tror på, at det er sværere at give den form for frihed på et klubhold, fortæller Joakim Mæhle.

24-årige Joakim Mæhle står noteret for syv Serie A-kampe i denne sæson for Atalanta, hvor han endnu ikke er noteret for mål eller assist.


Af Raymund Nelausen

9 kommentarer

fetaehhgodt 09:41          
Det han siger er vel at der findes personligheder, som generelt er meget egoistiske. At give frie tøjler taktisk, ville i en klub, specielt udenlandsk, slet ikke fungere, da de ikke ville formidle det.

Og jeg vil tilføje, uden det skal lyde som selvros til danske spillere. Men vi er generelt meget disciplinerede taktisk, og ikke mindst som hold spillere. At give frie tøjler til et bundt egoister ville ikke fungere. Men hos danske spillere generelt, der er det ikke dumt at give en vis del af frie tøjler under eget ansvar.
Det ville være at foretrække, da intet hold eller spillere, kan være så taktisk disciplinerede at de kan lære hvad der er bedst i alle givne situationer. Der er intuition og fornuft bedre. En træner der ikke stoler på spillerne, og fastlåser dem kan hæmme både spillere og holdet.

Når det er sagt så ikke sort hvidt. Morten Olsen gjorde det faktisk også. Måske grundet manglende kvalitet af de danske landsholdsspillere på det tidspunkt. Hareide gjorde det bestemt også. Men i hans tilfælde så bestemt også retfærdiggøres. Vi gik fra at være et hold der tit blev scoret imod, til at være et hold det næsten var umuligt at score imod.
Hjulmand helt anden type, og har også helt andet kvalitet af spillere, som fungerer fantastisk defensivt efter Hareide tiden, og nu plads til at flere spillere løsner op og selv tager ansvar. Det er tydeligt han ønsker spillere der kan tænke selv og kan mange opgaver og systemer.

Frihed under ansvar er altid godt. Det får det bedste frem i både spillere, og arbejdere på en arbejdsplads. Hvor alle arbejder som en enhed for det fælles bedste, men hver især bidrager konstruktivt, og ikke skal have at vide alt på forhånd, for at kunne agere på alle de små uforudsigelige ting der kan opstå.
JesusChrist 12:15          
Shit en gang mundlort! Hvad er din pointe? Det er helt random det du skriver.

Mæhle skal bare væk og til en klub hvor han får mere frihed offensivt. Chelsea ser jeg som det perfekte match, hvor han vil være en klar opgradering på begge backs. Italien er bare ikke stedet spillere som ham får lov til at folde sig ud på egen hånd, men hvor han er låst i en meget fast rolle
Martinovic 12:17          
Mæhle skal bare væk og til en klub hvor han får mere frihed offensivt. Chelsea ser jeg som det perfekte match, hvor han vil være en klar opgradering på begge backs. Italien er bare ikke stedet spillere som ham får lov til at folde sig ud på egen hånd, men hvor han er låst i en meget fast rolle
Apropos mundlort.
Mathews 12:34          
Én af "verdens bedste backs", henvist til bænken hos Atalanta af Zappacosta? Der er noget der ikke hænger sammen...
DaveEricGrohl 12:57          
Han skal helst finde en klub hvor man giver ham mulighed for at udfolde sig. Han udvikler sig ikke meget hvis han bliver for længe
MesutCazorla 13:38          
Shit en gang mundlort! Hvad er din pointe? Det er helt random det du skriver.

Det giver nu fin mening, det personen skriver. At du tilsyneladende ikke forstår pointen eller konteksten, er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at det er den anden person, den er gal med.
DaveEricGrohl 13:59          
Nu har jeg læst det fetaergodt skriver, det er da ikke mundlort. Han kunne måske korte det lidt ned, pointen om at de mange danske spillere sagtens kan håndtere frihed under ansvar, er jo ganske fin. Skriv ordentligt, tak, vi er ikke på en bodega
Mandag 6. december