Luk

Magtdemonstration: Liverpool trynede Saints

| Premier League | 13 kommentarer

Infoboks

Liverpool - Southampton 4-0
Premier League
2' 1-0 Diogo Jota
32' 2-0 Diogo Jota
37' 3-0 Thiago Alcántara
52' 4-0 Virgil van Dijk

Der var stor forskel på kvaliteten hos de to hold, da Liverpool lørdag dukkede Southampton med 4-0 på Anfield. Liverpool er nu nummer to i Premier League.

For tredje kamp i træk skulle Liverpool i kamp på hjemmebanen Anfield efter at have taget imod Arsenal og Porto senest.

Denne gang var det Southampton, som kom forbi Liverpool-hjemmebanen, hvor det i Premier League hidtil er blevet til tre sejre og tre remiser.

Southampton kom til kampen som nummer 13 i Premier League med en udmærket stime bag sig med 10 point i de seneste fem kampe.

Men på Anfield kom de hurtigt i maskinen.

Jürgen Klopps tropper kom bragende ud af starthullerne og i det første minut skabte værterne flere fine muligheder, inden det i det andet minut blev 1-0 efter et strålende angreb.

Her endte Andy Robertson inde i feltet, hvor han med en cutback-aflevering fandt Diogo Jota, som sikkert omsatte til 1-0.

Ikke den start, Saints havde håbet på, og Liverpool bragede videre og sad på kampen.

Efter 32 minutter blev føringen øget. Trent Alexander-Arnold brød en bold og sendte Mohamed Salah afsted. Den brandvarme Liverpool-profil fandt Jordan Henderson og løb dybt selv.

Han fik den igen og spillede så bolden på tværs til en helt fri Jota på bagstolpen, og han fejlede ikke.

2-0, men det varede ikke længe, før det blev til 3-0.

Thiago, der scorede et strålende mål mod Porto i midtugen, lavede en god dribling på kanten af feltet og trykkede af. Ganske heldigt tog bolden en afretning og strøg i mål til det, der blev pausestillingen, da Adam Armstrong ikke havde den fornødne skarphed i den anden ende til at reducere på en god chance til sidst i halvlegen i den anden ende.

Anden halvleg startede, hvor den sluttede.

Liverpool var i førersædet, og efter 52 minutter var det Virgil Van Dijks tur til at score, da han kom på bolden efter et hjørnespark og flot sendte kuglen i mål til 4-0.

Armstrong fik efterfølgende en udmærket mulighed, men hans afslutning blev ikke stærk nok, og så pillede Alisson ham.

Siden faldt kampen noget i tempo, da det hele var afgjort. Liverpool skiftede flere mand mod slutningen, så det blev noget mere rodet, og så endte det uden flere scoringer.

Dermed 4-0 til Liverpool, som stryger op på andenpladsen i Premier League.


Af Jonas Dalgård
Onsdag 26. januar