Luk

Luk

Mainz-keeper pillede straffe i sejr

| Bundesliga | 0 kommentarer

Infoboks

Mainz 05 - Bochum 1-0
Bundesliga
32' 0-0 Sebastian Polter
48' 1-0 Jerry St. Juste
Stuttgart - RB Leipzig 0-2
Bundesliga
11' 0-1 André Silva
70' 0-2 Christopher Nkunku

Bochum brændte straffe, da Bo Svenssons hentede årets første sejr med 1-0. Andetsteds trak Yussuf Poulsen sig sejrrigt ud af danskeropgør.

Mainz fik en koldstart på anden halvdel af Bundesliga-sæsonen, da de i sidste uge blev ramt af en tidlig udvisning og tabte 1-4 til Leipzig.

Bo Svenssons tropper var derfor på jagt efter oprejsning i eftermiddagens hjemmekamp mod oprykkerne Bochum, men her var det også ved at gå galt.

Efter en halv time indkasserede værterne et straffespark imod, da Sebastian Polter blev ramt af Anton Stach og dramatisk faldt til jorden i feltet.

Polter var ikke mere medtaget end at han selv stod for at eksekvere straffesparket. Men det savnede i den grad både saft og kraft, og Robin Zentner havde ingen problemer med at stoppe bolden i græshøjde.

Det forblev derfor 0-0 ved pausen, men ikke ret meget længere, da Mainz fik en drømmestart på de sidste 45 minutter.

Jonathan Burkhardt havde allerede fået et hovedstød pillet med fingerspidserne af Bochum-målmand Manuel Riemann, da Mainz tog føringen i halvlegens andet minut.

Hjørnesparket efter Burkhardts hovedstød kom der ikke noget ud af i første omgang, men Mainz holdt trykket, og da bolden endelig kom i boksen, stod Jerry St. Juste klar til at sparke bolden i kassen helt ude ved stolpen til 1-0.

Mainz lignede et hold med kontrol over sagerne, selvom de helt store chancer udeblev, og efter 90 minutter kunne de juble over, at den spinkle føring holdt hele vejen hjem.

I Stuttgart fortsatte Leipzig den gode start på forårssæsonen, som storsejren over Mainz i sidste uge gav dem.

Yussuf Poulsen havde fået starttilladelse, da Leipzig hentede en 2-0-sejr i danskeropgøret over Stuttgart med Nikolas Nartey i startopstillingen.

Wahid Faghid måtte følge med fra sygesengen, da Leipzig kom foran på et tidligt straffespark fra André Silva.

Efter pausen blev det 2-0, da Benjamin Henrichs sendte Christopher Nkunku af sted i dybden med en herlig aflevering, som han sikkert omsatte til kampens sidste scoring.


Af Casper Baunsgaard
Torsdag 19. maj