Luk

Mainz knaldede Leipzig fra baghjul

| Bundesliga | 15 kommentarer

Infoboks

Mainz 05 - RB Leipzig 3-2
Bundesliga
15' 0-1 Tyler Adams
24' 1-1 Moussa Niakhaté
30' 1-2 Marcel Halstenberg
35' 2-2 Moussa Niakhaté
50' 3-2 Leandro Barreiro

Mainz var nede med 0-1 og 1-2 mod Leipzig, men endte med at vinde 3-2 og give Bo Svensson sin første sejr som Bundesliga-træner.

Bo Svensson jagtede sin første sejr som træner for Mainz i fjerde forsøg i dagens hjemmekamp mod topholdet RB Leipzig, som manglede Yussuf Poulsen.

Mainz var efterhånden ved at blive isoleret på nedrykningspladserne sammen med Schalke 04, men opgaven tegnede svær og startede skidt.

Efter et kvarter kom Leipzig nemlig i spidsen. Marcel Sabitzer tordnede et langskud på overliggeren, og riposten faldt belejligt for Tyler Adams og tillod amerikaneren at trille bolden i mål til 1-0.

Mainz svarede godt igen, og ni minutter senere kom de tilbage på omgangshøjde. Peter Gulasci i Leipzig-målet gav retur på et hovedstød, og Moussa Niakhate var hurtigt over bolden og prikkede udligningen i mål.

Da den halve time blev rundet, kom gæsterne tilbage i front. Et indlæg blev forlænget af en Mainz-spiller lige til Marcel Halstenberger, som smækkede bolden ind til 2-1 fra klos hold.

Gæsterne var dermed tilbage i førersædet, men kun i få minutter. Så udlignede Mainz på et hjørnespark, hvor Niakhate igen var på pletten efter flot fight fra Stefan Bell, som vandt den foregående hovedstødsduel.

2-2 var stillingen ved pausen, men det var ikke slut for Mainz. De fortsatte den energiske stil, og fem minutter ud i anden halvleg var det deres tur til at tage føringen.

Danny da Costa gik til baglinjen og fik drejet en aflevering mod forstolpen, hvor Leandro Barreiro snød Gulasci og prikkede Mainz på 3-2.

Værterne kæmpede forbilledligt for at holde sejrskursen, men de kunne ikke holde Leipzig fra chancer. Christopher Nkunku forsøgte sig med et godt langskud, som Robin Zentner måtte strække sig for at holde ude.

Det var noget af det bedste for Leipzig, som måtte se langt efter det tredje mål og strække våben i Mainz.

Med Bo Svenssons første sejr i Bundesligaen æder Mainz sig tre point tættere på FC Köln, som sidder på playoff-pladsen og stadig har fem point at give af. Leipzig er toer fire point efter Bayern München.

 


Af Casper Baunsgaard
Torsdag 4. marts
Onsdag 3. marts